|
CIRCUIT BUCOVINA
CIRCUIT 2014 BUCOVINA - MOLDOVA
CIRCUIT AUTOCAR - 5 zile / DEMIPENSIUNE
Ziua 1 BUCURESTI – BUCOVINA
Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 06:30, in parcarea de la Parcul Izvor. Deplasare pe ruta Bucuresti – Buzau - Focsani – Bacau – Roman – Targu Neamt (400 km). Se viziteaza: CASA MEMORIALA ALEXANDRU VLAHUTA (in această casa aveau loc petreceri cu lăutari și unde participau bunii săi prieteni Barbu Delavrancea și Ion Luca Caragiale), CRAMA GIRBOIU (prezentare si degustare de vinuri), MAUSOLEUL DE LA MARASESTI (cel mai impunator din tara si printre cele mai maiestuoase de acest fel din Europa, fiind un monument dedicat eroilor Primului Razboi Mondial, "Intru slava eroilor neamului"). Cazare si cina la Targu Neamt.
Ziua 2 TARGU NEAMT
Mic dejun. Deplasare in zona Targu Neamt (70 km). Se viziteaza: MANASTIREA AGAPIA (una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, având 300-400 maici și aflându-se pe locul doi ca populație după Mănăstirea Văratec), MANASTIREA NEAMT (manastire ortodoxa de calugari, cel mai mare și mai vechi așezământ monarhal din Moldova), CETATEA NEAMTULUI (construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în 1718 din ordinul domnitorului Mihai Racoviță), MUZEUL MEMORIAL ION CREANGA – HUMULESTI. Cazare si cina la Targu Neamt.
Ziua 3 TARGU NEAMT - VATRA DORNEI
Mic dejun. Deplasare pe ruta Targu Neamt - Gura Humorului - Marginea - Vatra Dornei (230 km). Se viziteaza: MANASTIREA VORONET (constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare, ridicată în anul 1488 în numai patru luni și jumătate), CERAMICA NEAGRA SI MUZEUL ETNOGRAFIC DE LA MARGINEA (Vasele din lut ars au contribuit la dezvoltarea societatii primitive prin posibilitatea stocarii alimentelor si a prepararii acestora), MANASTIREA SUCEVITA (legenda spune ca o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesara actualei constructii), MANASTIREA MOLDOVITA (una dintre cele mai vechi aşezări monahale, cu un important trecut istoric. Originea sa nu este cunoscută cu precizie, însă tradiţia o aminteşte încă din perioada voievozilor Muşatini), MUZEUL OUALOR INCONDEIATE (Colectia acestui muzeu cuprinde atat oua incondeiate din aceasta zona, cat si oua incondeiate din diferite tari ale lumii. Tot aici, vom gasi si alte oua rare, precum cele de emu, nandu, tinamu, ou de broasca testoasa, de crocodil, strut, fazan, prepelita. Cel mai vechi ou al colectiei dateaza din anul 1860). Cazare si cina la Vatra Dornei.
Ziua 4 VATRA DORNEI
Mic dejun. Se viziteaza: MUZEUL ETNOGRAFIC AL BUCOVINEI (expozitie de etnografie ce ofera o imagine retrospectiva, complexa si convingatoare asupra bogatei civilizatii traditionale montane, bucovinene si a zonei Dornelor), VATRA DORNEI – PLIMBARE PRIN PARCUL NATURAL DIN CENTRUL STATIUNII (renumit pentru veveritele care incanta vizitatorii), URCARE CU TELESCAUNUL (pana la cota 1.300 m, de unde se admira toata depresiunea Dornelor, cu Muntii Rodnei si Calimani) si VIZITA LA O STANA DE OI (posibilitatea de a lua pranzul aici). Cazare si cina la Vatra Dornei.
Ziua 5 BUCOVINA - BUCURESTI
Mic dejun. Plecare cu autocarul pe traseul Vatra Dornei – Bicaz – Miercurea Ciuc – Brasov – Bucuresti (540 km). Se viziteaza: LACUL IZVORUL MUNTELUI (cel mai mare lac artificial amenajat pe raurile interioare din Romania. Totodata, lacul reprezinta locul unde se oglindeste Muntele Ceahlau in zilele insorite), CHEILE BICAZULUI (au fost formate de râul Bicaz și fac legătura între Transilvania și Moldova), LACUL ROSU (este cel mai mare lac natural montan din România, lac de baraj natural format în 1837, la poalele Hasmasului Mare). Sosire in Bucuresti in jurul orei 21.00.
PERIOADE CIRCUITE:
07 – 11 AUGUST 2014
10 – 14 SEPTEMBRIE 2014
TARIF CIRCUIT: 800 LEI/ ADULT IN DUBLA
REDUCERE 50 RON PENTRU CLIENTII FIDELI SAU PENTRU INSCRIERE PANA LA DATA DE 15 APRILIE
Servicii incluse:
- Transport cu AUTOCAR cu climatizare, clasificat minim 3*, taxe stradale si parcari
- 4 CAZARI la pensiuni / hoteluri cu facilitati superioare
- Masa in regim DEMIPENSIUNE: mic dejun si cina
- Tururile de orase, vizitele si excursiile cuprinse in program
- GHID insotitor din partea agentiei pe traseu
- SUVENIR CIRCUIT ROMANIA - un CD cu pozele facute in timpul excursiei
- Cazari atent alese, cu servicii si facilitati superioare: PENSIUNEA DORNELOR (Vatra Dornei) si PENSIUNEA CAROL (Targu Neamt)
Nu sunt incluse:
- Intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali
- alte mese si excursiile optionale neincluse in program
Note parte integranta din contract:
- Supliment camera single 300 lei
- Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener, nu vor plati supliment
- Grup minim : 40 persoane. Pentru grup intre 30 - 39 persoane platitoare, circuitul se va organiza, dar va trebui platit un supliment de 50 lei / persoana
- Copil 2 – 10 ani cazat in camera dubla cu doi adulti are reducere 300 lei
- Avans la inscriere 300 lei / persoana
- Firma organizatoare poate modifica traseul in functie de conditiile meteo si situatiile neprevazute
In functie de timpul disponibil si dorintele grupului, se pot introduce sau schimba obiectivele turistice.
|