|
CIRCUIT 2014 DELTA DUNARII
AVENTURA! EXOTISM! RELAXARE!
Descopera INIMA DELTEI DUNARII in regim Ultra All Inclusive
PROGRAMUL SI OBIECTIVELE CIRCUITULUI
Ziua 1 - Joi
Ora 12.00 Sosire la Tulcea. Intampinarea turistilor de catre reprezentantul agentiei locale.
Ora 13.00 Transferul catre Danube Delta Resort ****/ Hotel GGGociman **** se realizeaza pe traseul: Tulcea – Ceatal (locul unde se desparte Bratul Sf. Gheorghe de bratul Sulina) – Partizani – Vulturu - Maliuc – Gorgova – Crisan.
Ora 14.00 Intampinarea turistilor de catre reprezentantii hotelului echipati in tinute de protocol cu sampanie si tartine cu icre. Primirea camerelor.
Ora 14.30 – 15.30 Pranz
Ora 15.30 - 19.00 Prezentarea Deltei Dunarii - flora, fauna, curiozitati, informatii despre trasee turistice, excursii, sporturi nautice, pescuit, activiati traditionale. Timp liber pentru odihna, pescuit, relaxare, plaja, piscina, sporturi nautice (tubing, placa, ski nautic, boating, caiac–canoe), alte excursii sau activitati de agrement.
*Ora 19.30 Va invitam la „Claca pescareasca”
*Ora 20.30 Cina si petrecere
Ziua 2 - Vineri
*Ora 08.00 – 10.00 Mic dejun traditional
Ora 10.30 - 13.30 Excursie cu barcile cu motor sau caiacul pe salba de lacuri dintre Crisan si Mila 23 (locul de origini al renumitului canotor Ivan Patzaichin), zona de delta cuprinsa intre bratul Sulina si bratul Chilia. Aparatele de fotografiat si camerele video nu ar trebui sa va lipseasca pe lacurile si canalele din imprejurimi: Bogdaproste - Trei Iezere - La Amiaza – Miazazi – Miazanoapte – Cazanele – Eracle - Mila 23 - Dunarea Veche. Pe traseu se va face un popas pentru cei care doresc sa se initieze in pescuitul la biban, rosioara sau caras (oprire 1h). Cel mai mare peste si cea mai interesanta fotografie, vor fi premiate corespunzator. Sunt incluse in excursie: 1 sticla de apa plata, 1 doza de bere sau 1 doza de suc.
Ora 14.30 - 15.30 Pranz
Ora 16.00 – 20.00 Timp liber pentru odihna, pescuit, relaxare, plaja, piscina, sporturi nautice (tubing, placa, ski nautic, boating, caiac–canoe), alte excursii sau activitati de agrement.
*Ora 16.00 – 20.00 Optional excursie la Padurea Letea
*Ora 20.00 Cina piratereasca cu foc de tabara
Ziua 3 – Sambata
*Ora 08.00 – 10.00 Mic dejun traditional
Ora 10.30 - 13.30 Excursie cu barcile cu motor intr-o zona salbatica din Delta Dunarii, unde alaturi de observarea coloniilor de pasari, japse si canale inguste, peisaj de poveste, vom participa la o partida de pescuit la biban. Aparatele de fotografiat si camerele video nu ar trebui sa va lipseasca pe traseu: Crisan - Canal Caraorman - Canalul Lung - Lac Obretin - Lac Obretinciuc - japsele de langa Obretinciuc - Canal Litcov - Garla Perivolovca - Lac Isac - Litcov - Canal Ceamurlia - Crisan. Secretul pescuitului sta in cocktail-ul lipoveanului iscusit. Cel mai mare peste si cea mai interesanta fotografie, vor fi premiate corespunzator. Sunt incluse in excursie: 1 sticla de apa plata, 1 doza de bere sau 1 doza de suc, vizitarea unei colibe pescaresti, unde vom afla despre viata si obiceiurile pescarilor din Delta Dunarii.
Ora 13.30 - 14.00 Participam la ritualul scuturarii vintirelor pescaresti. Un pescar serios, barbat din fire, ne arata cum se prinde peste - dupa ce ii cinstim Ritualul pescaresc - ca doar ne trebuie pentru bors.
*Ora 14.00 - 15.00 Pranz pescaresc pregatit in natura:
Ora 16.00 – 20.00 Timp liber pentru odihna, pescuit, relaxare, plaja, piscina, sporturi nautice (tubing, placa, ski nautic, boating, caiac–canoe), alte excursii sau activitati de agrement.
*Ora 16.00 – 20.00 Optional – Excursie cu caiacul in zona Iacub sau excursie Sulina
Ora 20.30 - Cina festiva cu petrecere surpriza si ospatari in tinute de protocol cu manusi albe.
Ziua 4 – Duminica
*Ora 06.00 – 10.00 Mic dejun traditional
Ora 07.15 Transfer catre Tulcea - durata 1 h. Pentru grupuri organizate se pot stabili alte ore si rute de transfer, in functie de posibilitatile acestora.
PERIOADE CIRCUITE |
22 – 25 mai
30 mai - 02 iunie
26 – 29 iunie |
10 - 13 iulie
31 iulie - 03 august
28 - 31 august |
11 - 14 septembrie
18 - 21 septembrie |
Danube Delta Resort**** |
TARIF / EURO / PERSOANA / PACHET
|
Cazare camera standard |
200 (3 zile/2 nopti)
280 (4 zile/3 nopti) |
215 (3 zile/2 nopti)
310 (4 zile/3 nopti) |
190 (3 zile/2 nopti)
270 (4 zile/3 nopti) |
Cazare camera deluxe |
215 (3 zile/2 nopti)
310 (4 zile/3 nopti) |
225 (3 zile/2 nopti)
330 (4 zile/3 nopti) |
205 (3 zile/2 nopti)
300 (4 zile/3 nopti) |
Cazare apartament |
245 (3 zile/2 nopti)
350 (4 zile/3 nopti) |
265 (3 zile/2 nopti)
375 (4 zile/3 nopti) |
235 (3 zile/2 nopti)
340 (4 zile/3 nopti) |
Nota:
Cei care aleg pachetul de 2 nopti, vor ajunge la Tulcea vineri, iar programul pana la pranz va fi cel din ziua de joi si unirea celor doua grupuri se va face cu pranzul de vineri
Daca se strange grup de 14 persoane se poate opta pentru croaziera pe Hotel Plutitor GGGociman 4*
La cerere se poate suplimenta numarul de nopti
Pentru mici grupuri se pot stabili si alte date de intrare
SERVICII INCLUSE:
- TRANSFER DIN TULCEA CONFORM PROGRAM
- CAZARE IN CAMERA DUBLA DANUBE DELTA RESORT 4*
- EXCURSII IN FIECARE ZI CONFORM PROGRAM
- PETRECERI TEMATICE IN FIECARE SEARA
- ACCES GRATUIT LA PISCINA INCALZITA, dotata cu instalatii de masaj subacvatic, cascada pentru hidromasaj si instalatie de cromoterapie
- PARTIDE DE PESCUIT IN IAZUL DIN SPATELE COMPLEXULUI
- Cocktail de primire
- Masa conform program
- Doi litri apa plata Dorna/camera/zi
- Cos de fructe la primire
- O sticla de vin AligoteSaricaNiculitel – vin traditional dobrogean din dealurile Niculitelului
- Produse cosmetice de lux din gama Hidro Basic, halate de baie si papuci
- Bauturi traditionale la mesele de pranz si cina (50 ml/palinca/pers, 250 ml/vin din podgoria Sarica Niculitel/pers, 500ml/apa plata/apa minerala/pers)
- Bauturi incluse la fiecare excursie
- Claca pescareasca conform program
- Ustensile de pescuit.
SERVICII NEINCLUSE:
- Permisele de pescuit necesare pentru cei care vor sa pescuiasca in afara complexului (se elibereaza de la ARBDD – 30 lei/pers/an)
- Transport autocar sau privat pana la Tulcea, se asigura la cerere
- Excursiile optionale, intrarile la obiective sau alte servicii decat cele mentionate in program
- Activitati de agrement si distractie
DETALIERE PROGRAME. MESE SI OPTIONALE
JOI
*CLACA PESCAREASCA – Oamenii baltii va vor face demonstratii de curatat si gatit peste in natura. Nimic nu se compara cu peste prins de tine, copt pe tabla transformat in saramura la „Botu Baltii”. In acordurile muzicii cu specific, si intre doua „Povesti Pescaresti” va invitam sa va gatiti „Peste pe saslac” degustand din bogatiile necunoscute ale Deltei si Marii. Dupa acesta gustare servita pe malul apei va invitam in restaurant, la cina. In timpul servirii cinei aveti posibilitatea de a urmarii un pescar care intinde setca, chiar sub privirile dumneavoastra.
*CINA - Cina pescareasca sau cina non peste sau cina vegetariana. Salata a la Rusee. Crap pe pat de varza calita servit pe oglinda. Piroste si prajituri de casa.Bineinteles, petrecerea pescareasca trebuie sa continue........Cu muzica, dansuri, filme, jocuri si multa voie buna. „Tinuta pescareasca este obligatorie”– si pentru barbati si pentru femei.
VINERI
*MIC DEJUN TRADITIONAL - Oua ochiuri cu bacon, chiftele de peste, rosii, castraveti, ardei, cascaval, telemea de oaie si vaca, mezeluri, pateu, gem, unt, miere de albina, iaurt natural, iaurt cu fructe, lapte, cereale, fructe, ceai, croisant-uri, apa plata, cafea, sucuri, salata a la ruse.
*CINA PIRATEREASCA CU FOC DE TABARA - Focul si apa sub doua componente esentiale ale Naturii. In Delta, OMUL trebuie sa se bucure de Natura. Apa este de jur imprejur, asa ca, focul din mijlocul ei ne va face sa simtim ca traim. TU SI NATURA! In mijlocul ei! Ca piratii de odinioara! Turistii sunt transformati in adevarati pirati, apoi invitati la malul Dunarii unde incing o adevarata petrecere piratereasca. Nu lipsesc frigaruile din pui de balta sau obletii pe scobitoare. Sabiile cu frigare (PESTE,PUI, PORC, LEGUME) vor fi acompaniate de muzicanti si dansatori. Seara o incheiem cu o carafa de vin rosu sec ca intre pirati (0,500l vin rosu sec / 2 pers). Petrecere surpriza continuata in restaurant – cat ne-o tine, ca doar suntem PIRATII DELTEI.
*OPTIONAL ORELE 16.00 – 20.00 EXCURSIE LA PADUREA LETEA - jungla Deltei cu stejari seculari pe trunchiul carora lianele se infasoara ca un adevarat aranjament floral, dune de nisip, caii salbatici si lacuri sarate, curiozitati ale naturii.
Excursia se realizeaza cu barcile cu motor si carutele trase de cai pentru a vizita padurea Letea, zona cu regim de protectie integrala-patrimoniu UNESCO, un peisaj de poveste, o padure ca in legendele cu zane, dar si satul traditional - locul in care timpul si ceasul s-au oprit acum cateva sute de ani. Cea mai nordica padure subtropicala din Europa, formata pe grindul nisipos Letea din fasii de padure (hasmacuri) dezvoltate printre dunele de nisip. Mergand prin padure treci printr-o uluitoare schimbare de peisaj, de la padure subtropicala la desert in numai 2-300 de metri. Dupa o vizita cu caruta prin padure, unde alaturi de liane, orhidee si alteplantele exotice aparute aici datorita semintelor aduse din Africa de pasarile migratoare, stejarii seculari,renumitele dune de nisip, vom observa din departare caii salbatici, traind nestingheriti, in armonie cu natura ne abatem pe la lacul sarat pentru a ne racori in apele sale adanci de peste 7 m. Legendele zonei le vom asculta servind o gustare la o casa traditionala din satul Letea. Sunt incluse in excursie: 1 sticla de apa plata, 1 doza de bere sau 1 doza de suc.
SAMBATA
*MIC DEJUN TRADITIONAL - Cascaval pane, oua fierte, cremwusti, chiftele de peste, rosii, castraveti, ardei, telemea de oaie si vaca, mezeluri, pateu, gem, unt, miere de albina, iaurt natural, iaurt cu fructe, lapte, cereale, fructe, ceai, croisant-uri, apa plata, cafea, sucuri, salata de peste.
*PRANZ PESCARESC PREGATIT IN NATURA
BORS PESCARESCfacut traditional la ceaun pe pirostrie si cand localnicii spun peste, inseamna tot pestele Deltei, deodata! Pentru ca gustul formidabil al Borsului Pescaresc il da tocmai varietatea de peste care se fierbe in ceaun. Neaparat in ceaun pe pirostrie! Si neaparat proaspat! In Delta borsul se mananca cu un dichis local: se scoate pe un platou pestele cu legume si se serveste obligatoriu cu pasta de usturoi (nu cu mujdei "zeama lunga") si otet. Abia cand esti bine satul, se serveste in blide zeama deasa si datatoare de viata. Si la borsul pescaresc nu se poate servi altceva decat palinca sanatoasa......ca sa-ti stimuleze digestia. Stiuca umpluta cu sos pescaresc si desert. Doritorii pot inlocui meniul pescaresc cu meniu non peste sau meniu vegetarian.
*OPTIONAL ORELE 16.00 – 20.00 EXCURSIE CU CAIACUL IN ZONA IACUB - Aventura! Exotism! Natura! Dupa instructaj si echipare veti pleca sa vizitati o zona deosebit de salbatica – voi, caiacul si natura! Veti intra pe lacuri, veti trece prin japse, japotine, pe langa coloniile de pasari, veti admira flora si fauna si veti gusta din fructele Deltei. Este inclus instructajul si harta cu traseul recomandat.
*OPTIONAL ORELE 16.00 – 20.00 EXCURSIE SULINA - vechiul Porto - franco, fostul oras al marinarilor, aventurierilor, piratilor, al lucratorilor platiti in aur, al moravurilor usoare, dar si primul oras de pe continent unde se poate vorbi de conceptul Europei Unite. Se pot vizita Gurile de varsare ale Dunarii in Marea Neagra, cele trei faruri construite de-a lungul istoriei in mai putin de un secol – dovada a inaintarii uscatului spre mare, faleza orasului - loc de promenada cu un parfum aparte, palatul Comisiei Europene a Dunarii, catedrala Deltei-copie fidela a bisericii de la izvoarele Dunarii din Germania si a carei piatra de temelie a fost pusa in prezenta regelui Carol I, biserica greceasca zidita in anul 1868, purtand hramul Sf. Nicolae, unde poti vedea icoana FECIOAREI MARIA CU FATA ACOPERITA care este unicat in Europa. Nu putem pleca din Sulina fara o vizita la plaja cu cel mai fin nisip de pe litoralul romanesc si o baie in apele Marii Negre. Va invitam sa fiti premiati, deoarece aveti posibilitatea sa atingeti cel mai indepartat Punct Estic al Romaniei, Sulina.
DUMINICA
*MIC DEJUN - Omleta cu sunca si cascaval, masline, rosii, castraveti, ardei telemea de oaie si vaca, mezeluri, pateu, gem, unt, miere de albina, iaurt natural, iaurt cu fructe, lapte, cereale, fructe, ceai, croissant-uri, apa plata, cafea, sucuri.
|