Portal turism ce prezinta  piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi de turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
   
 
Sunteti aici: Acasa - Romania - Brasov, judetul Brasov

Brasov, judetul Brasov

InfoTravelRomania va recomanda apartamente si case inchiriate in regim hotelier. Rezerva acum: 0746 342 617. www.inchirieriregimhotelier.ro/zona/brasov/

Despre Brasov
Ce trebuie sa vizitam in Brasov
Unde ne cazam in Brasov
Cum ajungem in Brasov
Transfer aeroport direct
Brasov

Mesteri populari Brasov
Galerie foto Brasov
Galerie video Brasov
Evenimente turism Brasov
Biserici judetul Brasov

Despre Brasov

The City of Brasov
Although the holiday season has already begun at the seaside,I' ve met lots of tourists,willing to go hiking along the well known mountain tracks.In Brasov,during week ends,everybody naturally goes to Poiana Brasov.Of course,for everyone visiting the City under Tampa, The Black Churh, The Council Tower and the "Cerbul Carpatin" restaurant are a must.


Local administration has its eyes and ears set on rebuilding all the necessary infrastructure that can hopefully assist the mountain loving camper to easily select the route along which he wishes to go mountaineering.The tracks leading to and from Poiana Brasov are fortunately very well marked.Most of the tourists use the cable transport to get up to the "Cristianul Mare" a first class mountain cabin,at 1704 m altitude,an only 20 minutes walk away from the "Postavarul" Cabin (1640 m).In Poiana you'll of course find most of the people walking, having picnic lunches or sunbathing.The route leading to Brasov is covered in asphalt,with breath taking curves and fantastic views of the valley.


Orasul Brasov - Kronstadt este vechea denumire a orasului.
Brasov
(324.000 locuitori),considerat inima Romaniei, este important centru economic, turistic,cultural si sportiv al tarii. Municipiu si resedinta a judetului cu acelasi nume se afla la o distanta de 171 km de Bucuresti.Caile de acces cele mai comode sunt soseaua ce strabate Valea Prahovei si apoi Valea Timisului cat si calea ferata care merge paralel cu soseaua.Situat la o altitudine de 592 m,in partea interioara a curburii lantului carpatic,la poalele muntelui Tampa (960 m) Brasovul se desfasoara in plina depresiune. Clima este moderata cu temperaturi medii anuale de 8 - 9 0 ( - 5 0 in ianuarie si 19 0 C in august).

mai multe fotografii cu orasul Brasov.

Istoric - pe teritoriul actual al orasului au fost descoperite numeroase asezari din epoca neolitica si apoi din epoca bronzului.In epoca fierului,geto-dacii au avut asezari stabile pe vaile pe care se intind astazi cartierele orasului.In epoca medievala orasul este amintit pentru prima oara intr-un document din anul 1251 sub numele de Brassovia.Devenind oras liber cu drept de targ, Brasovul ajunge curand la o situatie infloritoare datorita mestesugarilor sai si mai ales relatiilor comerciale intense cu Tara Romaneasca si Moldova.

Brasov oras centru Piata Sfatului spre Biserica Neagra

Brasovul este situat pe unul din cele mai vechi drumuri comerciale pe care se desfasura schimbul de marfuri intre Tara Romaneasca,Moldova si Transilvania.La sfarsitul secolului al XVI - lea Brasovul incepe sa-si construiasca o cetate dar zidurile nu sunt gata la prima incursiune turceasca in Transilvania (1421) si orasul este cucerit si incendiat de otomani.Turcii revin in 1434,dar nu mai pot cuceri orasul, el fiind inconjurat de ziduri puternice.La adapostul zidurilor, Brasovul prospera devenind un centru cultural.
Brasov oras stradute

Cum ajungem in Poiana Brasov ?
Din gara Brasov puteti lua autobuzul 4 - un bilet costa 2 lei pana la Livada Postei(capat) si de aici autobuzul 20 (circula din 20 in 20 de minute si costa 4 lei noi/ persoana/dus) . Singurul autobuz care merge din centru la gara este nr.4.
Brasov centru fantana arteziana

De vazut: www.paradisulacvatic.ro - cel mai mare complex de agrement cu piscine acoperite ..din Romania. Locatie: BRASOV, B-dul Grivitei nr. 2 F iesire spre Targu Mures, Cluj vis-a - vis de magazinul BAUMAX. Telefon: 0268 - 440 070.

NOU! PARC AVENTURA - Din luna mai 2008 sa deschis cel mai mare parc de aventura din Romania.Detalii: www.parc-aventura.ro
Brasov oras noaptea Brasov oras medieval, judetul Brasov Orasul Brasov panorama, judetul Brasov

Biserica Neagra Brasov, judetul Brasov Brasov Piata Sfatului , judetul Brasov


Ce trebuie sa vizitam?

Biserica Neagra Brasov, judetul BrasovBISERICA NEAGRA
Biserica Neagra este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura gotica din Romania. Initial s-a numit Biserica Sfanta Maria, pana in anul 1689 cand o avut loc un incendiu care a distrus partial cladirea, innegrindu-i zidurile. Atunci a primit numele actual – Biserica Neagra. In clopotnita bisericii se afla cel mai mare clopot din Romania, un clopot din bronz care cantareste 6 tone. Biserica adaposteste o importanta si valoroasă coletţie de covoare orientale (peste 100). Stranele din interior constituie un alt element de patrimoniu al Bisericii Negre, la care se adauga si renumita orga, cu 4.000 de tuburi, instalata in 1839.

Turnul negru Brasov, judetul BrasovTURNUL NEGRU
Turnul Negru a fost ridicat in secolul al XIV-lea, el trebuind sa impiedice apropierea dusmanilor de zidurile orasului. In trecut, turnul poseda un sistem de legatura cu Cetatea printr-un pod mobil ce se lasa pana la Bastionul Fierarilor. Acoperisul initial nu se mai pastreaza, fiind distrus de traznet, la 23 iulie 1559, si de incendiul din 1689 - care au innegrit zidurile turnului si i-a dat denumirea de azi. In 1991, zidul sudic al turnului s-a prabusit dupa o ploaie torentiala, restaurarea fiind facuta abia in 1996.

 

Turnul Alb Brasov, judetul BrasovTURNUL ALB
Turnul Alb se afla la 59 m departare de zidul cetatii, si comunica cu aceasta printr-un pod mobil ce facea legatura intre turn si Bastionul Graft. Era cel mai ridicat punct de fortificatie din Brasov si era deservit de breasla cositorarilor. In ultimii ani a fost restaurat si detine un punct muzeal.



BASTIONUL GRAFTCANALUL ŞI BASTIONUL GRAFT
Bastionul Graft sau Bastionul Poarta (germ. Torbastei), a fost ridicat in secolul al XV-lea, de catre breasla selarilor, din necesitatea de a asigura o legatura intre ostenii din cetate si Turnul Alb.
În secolul al XVI-lea se construieste in aceasta zona zidul de aparare cu opt turnuri si tot atunci a fost sapat canalul Graft pentru drenarea apelor scurse de pe pantele dealului Warthe.
Bastionul a fost renovat in 2004 - 2005 si in interiorul sau a fost amenajata o sectie a Muzeului Judetean de Istorie Brasov cu tematica” Mestesugarii din Brasov – aparatori ai cetatii”. Expozitia cuprinde arme, armuri si munitii utilizate la apararea cetaţii, panouri informative cu facsimile din documente si fotografii/litografii ale fortificatiilor medievale ale Brasovului.

 

Bastionul Tesatorilor Brasov, judetul BrasovBASTIONUL TESATORILOR
Construit de catre breasla tesatorilor, pe patru nivele, cu goluri de tragere, guri de pacura şi cu doua turnuri de straja, bastionul are o arhitectura unica în sud-estul Europei, fiind si cea mai bine pastrata fortificatie a orasului. A fost atestat documentar din anul 1522.
Astazi , in interiorul sau a fost amenajat un muzeu al Brasovului medieval, unde se poate vedea o valoroasa colectie de arme medievale, precum si o macheta a cetatii de la sfarsitul secolului al XV-lea.

Brasov poarta Ecaterinei, judetul BrasovPOARTA ECATERINA
Poarta Catharinei (Ecaterinei) este cea mai bine pastrata poarta de acces in oras. Fiind situata la capatul strazii Caterinei - care la randul ei a preluat numele de la manastirea de calugarite ce fusese acolo - poarta a primit denumirea de Ecaterina. In 1559 a fost ridicat si turnul portii, care se vede si astazi. De forma patrata, pe trei nivele, constructia are in partea superioara patru turnulete ce simbolizau „Jus Gladii”, un privilegiu medieval care dadea conducatorilor brasoveni dreptul de a aplica pedeapsa suprema. Bolta turnului e pictata în stilul Renasterii, iar arhitectura acestuia este unica in lume, facand din el o pretioasă bijuterie artistica
Astazi, turnul portii renovat adaposteste expozitii periodice de arta şi istorie.

Poarta Scheii Brasov, judetul BrasovPOARTA SCHEI
Poarta a fost construita intre anii 1827 - 1828, cu contributia financiara a negustorilor scheieni pentru a usura accesul spre oras din cartierul romanesc si se afla la aproximativ 50 m de Poarta Ecaterina. Poarta Schei are trei arcuri: doua mici pentru pietoni si unul mare, central, pentru accesul vehiculelor.

 

Strada Sforii BrasovSTRADA SFORII
Coborand din Poarta Schei aproximativ 100 m, pe partea dreapta, se ajunge la cea mai ingusta strada din estul Europei, strada SFORII. Dateaza de la inceputul sec. al XIII-lea, fiind singura strada din oras ai carei pereti pot fi atinsi cu ambele braţe in acelaşi timp, ea are 1.32 m latime si 83 m lungime. Recent a fost restaurata si redata circuitului turistic.

 

Casa Negustorilor din Brasov, judetul BrasovCASA NEGUSTORILOR
Cladirea a fost construita intre anii 1541-1547 de catre Appolonia Hirscher, vaduva cunoscutului jude al Brasovului si reprezinta un valoros monument de arhitectura al orasului. Asa cum pare sa o confirme si fresca de pe frontonul cladirii Hirscher, constructia a fost ridicata in semn de multumire in urma unei intamplari, conform careia fiica sotilor Hirscher, intrata in moarte clinica si inmormantata in cripta familiei, si-ar fi revenit si ar fi fost salvata de un gropar care incerca sa ii fure bijuteriile.
Renumele de care s-a bucurat Casa Negustorilor de-a lungul vremii reflecta puternicul rol comercial al Brasovului.

 

Casa Sfatului din Brasov, judetul BrasovCASA SFATULUI (in germana RATHAUS) MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE 
In anul 1420 a fost ridicata in piata centrala a vechii cetati, primaria orasului, numita Casa Sfatului sau Rathaus (germana). La inceputul secolului XX, Casa Sfatului urma sa fie demolata si inlocuita cu o cladire administrativa moderna. Acest lucru a fost evitat doar datorita unei puternice campanii de presa pentru mentinerea vechiului monument istoric.

Din 1950 cladirea gazduieste Muzeul de Istorie a judetului Brasov.
Expozitia permanenta a Muzeului Judetean de Istorie Brasov: “Brasov – istorie, cultura, civilizatie” este organizata în 17 sali cu 3334 piese expuse in 123 vitrine si cu o suprafaţa grafica totala desfasurata pe 210 mp (50 panouri). Expozitia este structurata pe trei sectoare: arheologie (subsol), istorie medie (parter), istorie moderna (etaj).

 

Prima scoala romaneasca Brasov, judetul BrasovMUZEUL PRIMEI SCOLI ROMANESTI
Prima Scoala Romaneasca, construita in 1495, pastreaza elementele stilului baroc de la modificarile care i-au fost aduse in anii 1760-1761. Muzeul ofera o imagine cuprinzatoare asupra culturii si istoriei nationale din acest colt al Transilvaniei: atrag atentia obiectele de cult, manuscrisele, cartea romaneasca in general, ustensilele si presa, folosite in perioada de pionierat a tiparului, vechea sala de clasa, portretele unor mari personalitati etc.

Muzeul de Arta BrasovMUZEUL DE ARTA
Muzeul de Arta Brasov cuprinde o galerie nationala de arta plastica la etajul cladirii, o sectie de arta decorativa romaneasca si straina la subsol, iar la parter sunt organizate lunar expozitii temporare cu caracter national.
Bilunar, in sala mare de la parter se organizeaza concerte, recitaluri, lansari de carte, etc.
La sala Arta, situata pe str. Muresenilor nr. 12 sunt organizate expozitii cu caracter local, la interval de 2-3 saptamani.

Biserica Sfantul Nicolae Brasov, judetul BrasovBISERICA SFANTUL NICOLAE
Biserica, situata in Scheii Brasovului, a fost ridicata in piatra incepand din anul 1495 de catre localnici cu ajutorul domnitorului Tarii Romanesti, Neagoe Basarab. Diaconul Coresi a început să tipărească aici cărţi bisericeşti în limba română, Biserica devenind, impreuna cu scoala romaneasca construita in apropierea ei, un important centru spiritual si cultural pentru toti romanii. Biserica a fost ridicată iniţial în stil gotic, apoi a suferit diverse transformări în stil baroc.
În cimitirul bisericii sunt îngropate personalităţi importante din istoria naţională şi locală ca Nicolae Titulescu, dr. Aurel Popovici, preotul Vasile Saftu, dr. Ioan Meşotă s.a.

 

BISERICA SFANTA TREIME
Inainte de 1771, în Cetatea Brasovului exista doar o capela ortodoxa modesta, ridicata prin anul 1730 într-o casa închiriata pe actuala str. Postavarului. Dupa ce a fost emis “edictul de toleranta” de catre imparatul Iosif al II-lea, care dadea dreptul romanilor de a patrunde in cetatile fortificate din Transilvania, patru crestini ortodocsi cumpara doua case in scopul transformarii lor in biserica ortodoxa. În anul 1786, Magistratul aproba tranzactia, cu conditia ca acesta sa fie facuta, în fundul gradinii; sa nu se schimbe acoperisul casei si sa nu aiba clopot sau toaca”
Astfel ca, arhitectonic, biserica este frustrata estetic de pozitia ei incomodata de cladirile care o acopera sufocant. Constructia este în forma de nava, cu bolta în arc frânt, cu pereti din piatra si caramida, dotati cu ferestre alungite, terminate în partea de sus în semicerc. Biserica câstiga estetic prin interioul atât de atragator, realizat în stil baroc si cu bogate ornamente în stuc, reprezentând basoreliefuri de plante si flori. Fatada, cu ornmente în stuc în stil baroc, încadreaza cele trei icoane în ulei: Sf.Ap.Petru, Sf. Treime si Sf. Ap.Pavel.

BISERICA SFANTUL BARTOLOMEU
Biserica a fost construita in jurul anului 1260, in stil gotic timpuriu. A fost refacuta in secolul XV. A fost cunoscuta si sub denumirea de Biserica celor trei orfane datorita legendei care spune ca acestea si-au lasat tot ce aveau bisericii si au fost inmormantate sub altar.
In ultima duminica dinainte de 24 august (Sf Bartolomeu) are loc pelerinajul la Hramul Sfantului Bartolomeu. Comunitatile sasesti din zona se intalnesc cu aceasta ocazie ca sa participle la slujba festiva, urmata de cantece, fanfara si dansuri populare germane. În prezent, în incinta bisericii exista si un muzeu etnografic cu peste 1500 de obiecte, donate de emigranţi, care prezintă o gospodărie tipic săsească.

 

SINAGOGA
A fost construita în anul 1899 dupa planurile unui arhitect binecunoscut al timpului, Leopold Baumhorn, format la scoala Vieneza. Sinagoga a fost inaugurata la 20 august 1901. Constructia cu elemente de Art-Nouveau, care se remarca pe fatada, dateaza din 1915. In anul 2001, la 100 de ani de la ianugurare, sinagoga a fost renovata complet.

 

. inapoi la titlu

Unde ne cazam?
InfoTravelRomania va recomanda apartamente si case inchiriate in regim hotelier.

CAZARE BRASOV
Apartamente de inchiriat in Brasov (0746 342 617): www.inchirieriregimhotelier.ro/zona/brasov/
cazare Brasov apartamente cazare Brasov apartamente

cazare Brasov apartamente cazare Brasov apartamente

vezi aici mai multe detalii despre acest apartament.

inapoi la titlu

Cum ajungem in Brasov ?
Cu autoturismul propriu pe ruta Bucuresti - Ploiesti - Campina - Sinaia - Busteni - Azuga - Predeal - Brasov, cu trenul din Gara de Nord sau cu microbuze la fiecare ora de la firma C & I din autogara C & I.(Str. Ritmului nr.35, Sector 2, Bucuresti, Romania Tel: +4-021.9456; +4-0722-418.886; +4-0733-73 E-mail: info@cdy.ro Web: www.cdy.ro ).Orarul de plecare si tarifele le gasiti aici.



inapoi la titlu

Mesteri populari Brasov
- Mina Margareta – mobila pictata, Brasov – Str. Anton Pann, nr. 12, 0268 472379;
- Stela Onut – pictura pe lemn, Brasov – Str. Toamnei nr.1, 0268 316363;
- Porutiu Ovidiu – vitralii, Brasov – Str. Nicolae Balcescu, nr.58, 0268 471077, 0745 993961;
- Anda Enache – arta populara si suveniruri, Cafeneaua Graft, Str. Dupa Ziduri, 0268 360813 (icoane, ceramica decorativa, masti populare);
- Zina Manesa Burloiu – sculptor in lemn, Str. Pe Tocile, 156, 0268 514986;
- Croitoru Ioan, sculptura lemn, 072 1710417;
- Gaitan Petre, sculptura in lemn, str. Carpatilor, nr.53 bl.D19 sc.A ap.14 ;
- Purcarea Nicolae, scupltura in lemn, Str. Pe Tocile, nr.15, 0268 144 524;
- Sculean Cornel, icoane pe sticla, B-dul. Garii 3, bl.3 sc.G ap.20;
- Tichindelean Belascu Livia, tesut, str. M.Sadoveanu, nr.12, 0268 478018;
- Diaconu Nicolae, Ceramica figurativa, Codlea, Str. Pietii, nr.14, 0744 321214 / 0268 253324;
- Roman Violeta, dantela FRIVOLITE, Feldioara, Str.Octavian Goga, nr.160, 0742 694030.

inapoi la titlu

Biserici judetul Brasov
Biserici ortodoxe Brasov
1. Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus
DN1, E68, Făgăraş, Comuna Voila, ramificaţie DL Comuna Sambata de Sus (13 km)
telefon: +40-0368-506001, fax: +40-0368-506002
2. Manastirea Sf. Gheorghe – Bunesti
3. Manastirea Sf. Maria – Predeal
4. Biserica Sfantul Nicolae – Sacele (cartier Baciu)
5. Biserica Sfanta Treime – Brasov (Strada George Baritiu)
6. Biserica Sfantul Nicolae – Brasov (Prund)
7. Schitul Coltul Chiliilor – Zarnesti

Biserici ale altor confesiuni

1. Biserica Reformata – Brasov (Sirul Beethoven)
2. Biserica Romano-catolica – Brasov (Strada Muresenilor)
3. Biserica cetate – Harman
4. Biserica fortificata – Prejmer
5. Biserica Evanghelica – Fiser
6. Biserica Alba Eglesia – Viscri
7. Biserica Evanghelica - Halchiu



LOCATIA: comuna Dumbravita, Casa de Cultura
CONTACT: Primaria Dumbravita 0268 483014, 0268 483100,
primar Popa Zachiu 0722 532728

DESCRIERE: 1507 este anul primei atestari documentara a Dumbravitei. Datorita importantei sale zona a fost numita “Delta Brasovului” sau “Delta dintre munti”. Este locul cu cea mai mare concentrare a pasarilor de apa din judetul Brasov si unul din cele mai reprezentative din Transilvania, mai ales în migratie.

VALORI LOCALE:
- Complexul Piscicol Dumbravita;
- Mlastina Eutrofa Dumbravita Barsei.

CUM AJUNGETI:
25 km N de Municipiul Brasov pe DN Brasov – Ghimbav - Codlea –Dumbravita.
Tren:
Brasov – Dumbravita, personal (pl. 06.08 – sos. 06.35);
Brasov – Dumbravita, personal (pl. 07.55 – sos. 08.22);
Brasov – Dumbravita, personal (pl. 14.30 – sos. 14.59);
Brasov – Dumbravita, personal (pl. 16.18 – sos. 16.52);
Brasov – Dumbravita, personal (pl. 19.52 – sos. 20.23);
Brasov – Dumbravita, personal (pl. 23.27 – sos. 23.58).

Din Brasov, companii de taximetre:
Martax 0268 944, 0268 313040, 0723 313040, 0745 313040;
Ro 0268 949, 0268 349999, 0268 306666;
Tod 0268 941, 0268 321111, 0268 321199;
ATI 0268 953;
Sprinten 0268 543111, 0726 255353;
Rey 0268 411111.

CAZARE IN ZONA:
- Pensiunea Ela**** Codlea, langa sere Brasov, 7 camere duble, foisor 30 locuri, parcare proprie, 0268 360248;
- Hotel pensiune Cetatea Codlea** Codlea, str. Lunga 111, 14 locuri, 0268 251233;
- Pensiunea Popa*** Codlea, str. Horia, 13 locuri, 0268 251820.

UNDE MANCATI: la pensiuni

OBIECTIVE TURISTICE IN ZONA:
- Complexului Piscicol Dumbravita
- Mlastina Eutrofa Dumbravita Barsei, rezervatie naturala in suprafata de 0,5 ha, in perimetrul careia se afla o mlastina in care se intalnesc o serie de specii rare: coada iepurelui de mlastina, bumbacarita, odoleanul etc. Mlastina este alimentata de apa unor izvoare reci de terasa, cu debit mare in perioadele ploioase.



Transfer direct aeroport
70 lei / persoana, Brasov - Otopeni sau Constanta - Otopeni | Otopeni - Brasov sau Otopeni - Constanta
80 lei / persoana Mamaia - Otopeni sau Poiana Brasov - Otopeni.
90 lei Mangalia - Otopeni.
non-stop 0737 503 503 | www.direct-aeroport.ro


Eurotrip
 
Eurotrip
 
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
litoral Bulgaria 2023

vacante in Romania

oferte litoral Romania vacante Grecia, vacante in Grecia oferte litoral Bulgaria oferte all inclusive Antalya oferte vacante Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia, sejur Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2024 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2024; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2024 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro