Cursuri calificare profesionala - Lira COP Creative
Scoala noastra este acreditata de Consiliul National de Formare a Adultilor autorizate in conformitate cu prevederile OG. nr. 129/2000 si HG 522/2003 privind formarea profesionala a adultilor. Scoala noastra va poate implini visele cu eforturi financiare minime.
Programul cursurilor
Procesul de formare profesionala organizat in conformitate cu standardele de pregatire profesionala sau ocupationale pentru ocupatia respectiva, se desfasoara flexibil, in functie de programul de lucru al cursantilor sau de orarul de functionare al unitatilor, in timpul saptamanii sau in week-end.
LIRA COP CREATIVE organizeaza cursuri de calificare profesionala, specializare sau de perfectionare profesionala si la sediile societatilor comerciale.
Va punem la dispozitie lectori cu experienta. Practica de pregatire profesionala se realizeaza in societatile comerciale din care provin cursantii, sau prin repartizarea lor in unitati de prestigiu din Bucuresti sau din tara. Cursantii au la dispozitie suporturi de curs de specialitate. In taxa de scolarizare sunt incluse:
- taxa de incriere, taxa de desfasurare a cursului si taxa de examinare.
- formator. Conditii: minim studii superioare. Durata: 10 zile.
Cursuri de specializare:
- bucatar specialist/ vegetarian/dietician. Conditii: minim 10 clase, certificat de calificare in meseria de bucatar. Durata: 6 saptamani
- bucatar sef. Conditii: minim 10 clase, certificat de calificare in meseria de bucatar. Durata: 6 saptamani
- sef de sala restaurant. Conditii: minim 10 clase, competente in domeniu. Durata: 4 saptamani
- somelier . Conditii: minim 10 clase, experienta in domeniu, certificat de calificare, competente specifice. Durata: 4 saptamani
- ghid national de turism . Conditii: minim studii liceale, (cu diploma de bacalaureat), certificat de calificare de agent tuirism sau ghid de turism.Durata: 6 saptamani
Conditii de acces - Lucrator in comert - minim 8 clase, durata:3 luni - Comerciant - vanzator marfuri alimentare - minim 8 clase, durata 6 luni - Comerciant - vanzator marfuri nealimentare - minim 8 clase, durata 6 luni - Ospatar (chelner) vanzator în unitati de alimentatie - minim 8 clase, durata 6 luni - Bucatar - minim 8 clase, durata 6 luni - Brutar - minim 8 clase, durata 3 luni - Camerista - minim 8 clase, durata 3 luni - Tapiter - minim 8 clase, durata 3 luni
- Manager in activitatea de turism - studii superioare cu licenta, durata 6 luni. - Director restaurant - liceul cu bac durata 6 luni - Director hotel - liceul cu bac durata 6 luni - Bucatar specialist/vegetarian/dietetician - 10 clase si calificare, durata 6 saptamani - Bucatar sef - minim 10 clase si calificare, durata 6 saptamani - Sef de sala restaurant - minim 10 clase, competente in domeniu - Somelier - minim 10 clase si calificare/experienta in domeniu - Crupier - minim studii liceale, cazier judiciar, durata: 6 saptamani - Formator - minim studii liceale, formare intr-un domeniu de activitate
Conditii de inscriere :
- cetatenie romana
- varsta minima: 16-18 ani (in functie de curs)
- sanatate si tinuta fizica coraspunzatoare
Achitarea taxei de curs:
- se achita integral la inceperea cursului / programului sau
- un avans la inceperea cursului
- diferenta dupa 30-60 zile de la inceperea cursului
Absolvire/evaluare finala:
- examen scris
- proba practica orala
Acte necesare - copie certificat de nastere si de casatorie (daca este cazul)
- copie act de identitate
- copie act de studii (in functie de curs)
- adeverinta medicala
.C. LIRA COP CREATIVE organizează programul de formare profesională pentru ocupaţia SOMELIER (cod C.O.R 512304) în Bucureşti având o durată de 4 săptămâni.
Condiție de acces: minim 10 clase și experiență în domeniu /calificare/competențe specifice. Cursul implică parcurgerea tuturor etapelor de predare teoretică cât şi aplicaţii practice, individual şi pe echipe.
Lectorii cursului sunt: doamna CORNELIA TOMA, şi domnii SERGIU NEDELEA (www.winetaste.ro) şi BOGDAN DUMITRESCU (www.somelierbd.ro).
Cursul este structurat, conform Standardului Ocupaţional, în urma susţinerii examenului final - test grilă şi proba practică, abolvenţii obţin următoarele competenţe:
- Comunicarea la locul de muncă
- Lucrul în echipă
- Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă şi a normelor PSI
- Respectarea normelor igienico-sanitare specifice
- Planificarea activităţii proprii
- Organizarea locului de muncă
- Promovarea ofertei de vinuri şi alte băuturi
- Efectuarea servirii clienţilor
- Asigurarea calităţii serviciilor de restaurant
Numărul maxim de participanţi este de 20 de persoane. Se asigură suport de curs, fişe de lucru, materii prime pentru aplicaţii practice (degustări), examinarea finală şi eliberarea Certificatului de absolvire însoţit de suplimentul descriptiv. Taxa de participare este de 850 lei (se poate achita în 3 rate).
Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon
0744 699 500 sau email: liracopcreative@yahoo.com. Pentru înscriere vă rugăm să solicitaţi Formularul de participare la datele de contact mai sus menţionate.
LIRA COOP CREATIVE organizeaza la cerere programe de initiere si training pentru obtinerea de noi competente in domeniu. Durata: 3-6 zile.
SC. LIRA COOP CREATIVE SRL in conformitate cu Ordinul comun nr.1 225/ 5.031/2003 are AVIZUL MINISTERULUI SANATATII si MINISTERULUI EDUCATIEI. CERCETARII SI INOVARII sa realizeze programe de instruire privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena.