Portal turism ce prezinta  piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi de turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
   
 
Sunteti aici: Acasa - Romania - Piatra Neamt , judetul Neamt

Piatra-Neamt, judetul Neamt

Despre Piatra Neamt
Ce trebuie sa vizitam in Piatra Neamt
Unde ne cazam in Piatra Neamt
Cum ajungem in Piatra Neamt
Partii ski in Piatra Neamt
Telegondola Piatra Neamt

Fotografii Piatra Neamt

Despre Piatra Neamt
Piatra Neamt este un oras de munte situat in nord-estul Romaniei, fiind unul din cele mai vechi orase din Moldova avand o varsta de peste 2.000 de ani(fosta asezare geto-dacica). Orasul de 105.000 locuitori in 2006, este resedinta judetului Neamt si datorita frumusetii arhitectonice cat si a reliefului a capatat denumirea de Perla Moldovei. inapoi la titlu
orasul Piatra Neamt noaptea
Sursa foto:
www.maiaoutdoor.ro - Vlad Luncanu

Municipiul, reşedinţă de judeţ, cu o populaţie de 110.288 locuitori (la 01.01.2005), se află pe DN 15 la 360 km de Bucureşti, 65 km de Bacău, 28 km de Bicaz, 47 km de Roman şi 65 km de Tg.Neamţ.
Este aşezat pe terasele râului Bistriţa, în Depresiunea Cracău-Bistriţa, la o altitudine de 310-430 m. Este înconjurat de culmile: Cernegura (851 m) la sud, Pietricica (586 m) la est, Cozla (651 m) la nord, Cârlomanu (704 m) la nord-vest şi Bâtca Doamnei (462 m) la sud-vest, culmi care reprezintă ultima treaptă a Carpaţilor la contactul cu Subcarpaţii şi care sunt alcătuite din roci sedimentare (gresii, marne, şisturi argiloase, conglomerate) cu numeroase fosile de peşti.
tineri la Piatra Neamt
Sursa foto:
www.maiaoutdoor.ro - Vlad Luncanu

Clima este influenţată de prezenţa munţilor din jur care împiedică pătrunderea curenţilor reci dinspre nord. Aşadar, climatul are veri scurte şi răcoroase, toamne lungi şi ierni blânde. Vânturile dominante sunt cele de vest, nord-vest şi briza de munte.

Apele: Bistriţa cu afluenţii săi:Cuejdi, Sarata, Borzoghean, Doamna
Lacul de acumulare Bâtca Doamnei. inapoi la titlu

Flora: Munţii din jur sunt acoperiţi cu păduri de fag, stejar, pin, molid, de amestec, arbuşti şi poieni cu păşuni

Fauna: mistreţul, căprioara, iepurele, bursucul, veveriţa, dihorul, gaiţa, mierla, piţigoiul, cioara, vrabia, ciocănitoarea, păsări migratoare, iar în ape: cleanul, obletele, boişteanul

Istoric: Cele mai vechi mărturii arheologice provin din epoca de piatră, iar, mai apoi, multe dovezi despre istoria acestei zone se referă la civilizaţia geto-dacică (Cetatea Bâtca Doamnei). Prima atestare într-un document intern datează de la 31 iulie 1431, când Alexandru cel Bun dăruieşte Mânăstirii Bistriţa "...o casă a lui Crăciun din Piatra". Aşezarea cunoaşte o importantă dezvoltare în tinpul lui Ştefan cel Mare, când a fost construită Curtea Domnească, Biserica "Sf. Ioan" şi Turnul-clopotniţă. Ulterior, oraşul are o existenţă tot atât de frământată ca şi istoria ţării. inapoi la titlu

Patronul spiritual al oraşului este Sf. Ioan Botezătorul. Ziua oraşului: 24 iunie.

Ce trebuie sa vizitam in Piatra Neamt
Muzeul de arta neolitica Cucuteni
Adresa:Piatra Neamt, Str. Stefan cel Mare nr. 3;
Date contact: Tel. 0233 217496;
Tarife: 1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual
Program:marti-duminica: 9.00 - 17.00. Luni: inchis.
Muzeul este unic in Europa , fiind unul din cele mai importante muzee din Romania.

El a fost deschis in iunie 2005 si detine cea mai variata si bogata colectie Precucuteni-Cucuteni. Cladirea a fost ridicata in anii 1928-1930 de constructorul Carol Zani si ornamentata de sculptorul Vincenzo Puschiasis. Muzeul prezinta in jur de 300 de piese din cadrul Culturilor Precucuteni - Cucuteni incluse in categoria "tezaur" a patrimoniului cultural national

Muzeul de Etnografie
Adresa: Piatra Neamt, Piata Libertatii, nr.1.
Date contact: Tel. 0233 216808;
Tarife:1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual
Program:9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni inchis
A fost infiintat in 1980. Actualmente muzeul expune obiecte de etnografie si arta populara (textile, ceramica, mobilier), care ilustreaza ocupatii, obiceiuri, port din zona Neamt.

Muzeul de Istorie
Adresa: Piatra Neamt, str. M.Eminescu nr.10
Date contact: Tel. 0233 217496;
Tarife:1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei - individual
Program:9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni inchis
A fost infiintat in 1934 de preotul Constantin Matasa . muzeul are peste 100.000 de exponate. O serie de piese pot fi individualizate datorita semnificatiei lor pentru civilizat,ia acestor meleaguri : Vasul cu colonete de la Izvoare, vasele de cult si provizii de la Gheraiesti, tezaurul de vase de aur de la Radeni si cel de argint de la Muncelu. El detine si importante colectii arheologice din epoca bronzului si geto-dacice.

Muzeul de Arta
Adresa: Piatra Neamt, Piata Libertatii nr.1
Date contact: Tel. 0233 216808;
Tarife:1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual
Program:9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni inchis
A luat fiinta in anul 1960 prin donatii, transferuri de la Muzeul arheologic regional sau prin achizitii.

Muzeul are o suprafata de 695 mp si cuprinde 4 sali: Specific national si interferen,e europene, Metafora si culoare, Sectia maestrilor si Repere contemporane. Muzeul detine colectii de scupltura, grafica, pictura si tapiserie semnate de artisti plastici locali sau de renume national: Lascar Vorel, Nicolae Tonitza, Ion Tuculescu, Corneliu Baba.

Muzeul de Stiinte Naturale
Adresa:Piatra Neamt, str. Petru Rares nr. 26
Date contact: Tel. 0233 224211;
Tarife:1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual
Program:9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni inchis
A fost infiintat in anul 1960. Muzeul are o suprafata de 350 mp.
Muzeul detine o colectie importanta de pesti fosili, unici in lume si alte bogate colectii de mineralogie-petrografie, paleontologie, botanica, entomologie, vertebrate.

Expozitia Muzeala Curtea Domneasca
Adresa: Piatra Neamt, Piata Libertatii
Date contact: -
Tarife:1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual
Program:9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni inchis
Curtea Domneasca,situata pe un mic platou ce domina centrul orasului, face parte dintr-un ansamblu arhitectural ce cuprinde Biserica Sf. Ioan si Turnul-clopotnita si care isi are inceputurile in perioada 1468-1475 fiind ctitorit de Stefan cel Mare.

Din Curtea Domneasca s-a mai pastrat doar o parte din pivnitele casei domnesti si portiuni din zidul de incinta. Expozitia cuprinde materiale tridimensionale arheologice si documentare descoperite in zona Curtii Domnesti, dar si in alte puncte din zona orasului Piatra Neamt.

Muzeul memorial "Calistrat Hogas"
Adresa:Piatra Neamt, str, Calistrat Hogas, nr.1
Tarife: 1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual
A fost amenajat in 1969 in casa in care a locuit scriitorul (construita in sec. al XIX-lea). Cuprinde documente de familie, manuscrise, mobila originala, obiecte personale ale scriitorului. Program de vizitare: zilnic: 9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); Luni inchis

Teatrul Tineretului
Adresa: Piatra Neamt, Piata Stefan cel Mare, nr.1
Date contact: 0233 211472, fax: 0233 217159; e-mail: ttpn@csc.ro

A fost construit de arhitectul Carol Zane in 1958 si functioneaza din 1961 ca institutie de sine statatoare. Mitul Teatrului Tineretului a fost acreditat prin viteza cu care producea vedete. An de an au venit la Piatra Neamt cei mai buni absolventi ai Institutului de Teatru, nume care s-au impus in miscarea teatrala romaneasca si nu numai: Horatiu Malaiele, Maia Morgenstern, Virgil Ogasanu, Ileana Stana Ionescu, Mitica Popescu, Valentin Uritescu, Oana Pellea, Florin Piersic...

Toate aceste personalitati au reusit sa creeze o stare benefica a actului teatral, recunoscutul "spirit de echipa" de la Piatra Neamt. Prestigiul Teatrului Tineretului a fost consolidat si de rapiditatea cu care s-a impus in viata teatrala internationala. intr-o vreme, cand spectacolele romanesti treceau cu greu granita, TT s-a impus in manifestari teatrale de avengura. in prezent, TT este unul din cele mai dinamice, moderne si indraznete teatre din Romania. Probabil datorita tineretii sale. 70 % dintre actori au sub 30 ani. La fel sunt si multi dintre regizorii care au lucrat aici. Repertoriul consta in principal in piese contemporane, romanesti si straine, dar si din marile valori ale dramaturgiei universale.

Teatrul Vostru
Adresa: Casa de Cultura a Sindicatelor. A fost infiintat de compania Draga Olteanu Matei, in colaborare cu Casa de Cultura a Sindicatelor din Piatra Neamt.
Este primul teatru privat din Romania cu actori neprofesionisti.

Biblioteca Judeteana "G. T. KIRILEANU" Neamt

Biblioteca Judeteana "G.T. Kirileanu" Neamt este continuatoarea unor vechi traditii (peste 130 de ani) de lectura publica in judetul Neamt. O insemnare din 1934, datorata lui Constantin Turcu (1903-1980) profesor, publicist si secretar al Liceului "Petru Rares" din Piatra-Neamt, evoca - in acest sens - anul 1869 si registrul de imprumut al bibliotecii filialei Neamt a Societatii pentruInvatatura Poporului Roman.

Istoria propriu-zisa a Bibliotecii Judetene "G.T. Kirileanu" Neamt incepe cu toamna anului 1935, cand, odata cu revenirea pe meleagurile natale, carturarul Gh. Teodorescu - Kirileanu isi materializeaza si dorinta de a se stabili la Piatra-Neamt cu intreaga comoara de manuscrise, carte si periodice a bibliotecii sale. In acest scop, a cumparat un teren si a construit pe str. Stefan cel Mare nr. 25 - asta(zi nr. 27) casa ce l-a adapostit pana la moarte (13 noiembrie 1960).

Oficial, biblioteca a capatat caracter public in anul 1956, prin actul de donatie din 24 februarie acel an, ce stipula infiintarea - in casa sa - a unei biblioteci documentare "pentru luminarea poporului". In realitate, biblioteca lui G.T. Kirileanu avea asemenea atribute inca de la inceputul instalarii carturarului in Piatra-Neamt fiind accesibila, datorita exemplarei generozitati a proprietarului ei, multor cititori interesati de trecutul istoric si cultural.

Dupa 1989, Biblioteca Judeteana a cunoscut un intens proces de modernizare si extindere a spatiilor si serviciilor sale. Mai intai Prefectura Judetului Neamt, (in noiembrie 1991) si apoi, imediat dupa infiintare, Consiliul Judetean Neamt (constituit in urma alegerilor locale din mai-iunie 1992) au aprobat si finantat realizarea unei extinderi a sediului Bibliotecii Judetene Neamt.

Odata cu aniversarea a 120 de ani de la nas,terea lui G.T. Kirileanu si sfintirea pietrei de temelie a noului local in data de 13 martie 1992, biblioteca si-a inscris pe frontispiciu numele ctitorului ei spiritual, capatand denumirea de Biblioteca Judeteana "G.T. Kirileanu".

Darea in folosinta a acestei extinderi si realizarea unor ample lucrari pentru reabilitarea si modernizarea spatiilor pentru public din vechiul local au dublat, practic, din 1999, suprafata utila a bibliotecii, care a ajuns sa insumeze circa 2500 mp.
sursa : www.bibgtkneamt.ro

Galerii de arta:

Art Deco - Piatra Neamt, Piata 22 Decembrie, tel. 0233 224696
Lascar Vorel - Piatra Neamt, Piata Stefan cel Mare nr.15, tel. 0233 222240
Topart - Piatra Neamt, Bd. Decebal nr.4, tel. 0233 237365


Telegondola Piatra-Neamt
Statie pornire: gara Piatra-Neamt
Statie sosire: muntele cozla, altitudine 657 metri
telegondola Piatra Neamt
Sursa foto:
www.maiaoutdoor.ro - Vlad Luncanu

Date tehnice:
» Producator: Doppelmayr- Austria
» Lungime traseu: 1915 m
» Numar stalpi: 10
» Viteza maxima de deplasare: 6 m/s
» Capacitate de transport: 22 gondole, 8 locuri/ gondola, maxim 640
» Durata calatoriei: 8 min
» Altitudine punct plecare (gara Piatra Neamt): 323 m
» Altitudine punct sosire (Muntele Cozla): 632 m
» Capacitate de transport: 1200 persoane/h

Program cu publicul:
Luni: 11:00 -21:00 * cu exceptia primei zile de luni din fiecare luna, cand se efectueaza revizia lunara si instalatia este oprita
Marti- Joi: 10:00-21:00
Vineri- Duminica: 09:30-24:00

Tarife 2013:
Urcare si coborare adulti- 16 ron
Urcare si coborare copii -10 ron
Urcare sau coborare adulti- 8 ron
Urcare sau coborare copii -5 ron
Urcare si coborare grup de peste 20 persoane adulti- 10 ron
Urcare si coborare grup de peste 20 persoane copiii- 8 ron

Telegondola este cel mai simplu si rapid mijloc de transport pentru a ajunge la partia de ski de pe dealul Cozla, si modul ideal prin care puteti admira orasul si imprejurimile de la o inaltime considerabila.inapoi la titlu
telegondele Piatra Neamt
Sursa foto:
www.maiaoutdoor.ro - Vlad Luncanu


Complexul de agrement Strandul Piatra Neamt
Adresa:Str. Aleea Tineretului, Piatra Neamt, Jud. Neamt, 610073, Romania

Inaugurat pe 1 mai 1968, Strandul municipal din Piatra Neamt a fost declarat drept cel mai mare parc de agrement din Romania .Complexul situat la poalele muntelui Cernegura, la 250 metri in aval de barajul peste raul Bistrita este o oaza de liniste si binedispozitie. Aici atat cei din imprejurimi cat si turistii sunt rasfatati de natura ospitaliera, unde, impreuna cu personalul calificat va poate transforma vacanta intr-o fila de poveste. Decorul luxuriant si serviciile oferite fac sederea cat mai placuta si pe gustul fiecaruia.

! NOU ! Instalatie de tiroliana care cuprinde 5 portiuni de traseu pe cablu. Programul fiind in cursul saptamanii dupa amiaza, iar in weekend intre orele 10:00 - 20:00. Tariful parcurgerii celor 5 trasee este de 6 lei/tura sau de 10 lei/2ture.

Posibilitati de cazare
Aici vi se pun la dispozitie 64 de casute de vacanta repartizate in 4 cartiere.
In cartierul IBIZA va asteapta 3 casute duble de lux, dotate cu incalzire, baie proprie si televizor.Pretul unei casute este de 150 lei . inapoi la titlu
Cartierul MALIBU este alcatuit din 9 casute duble, toate de lux prevazute compartimentate astfel:la partier livingul mobilat ca atare si dormitorul cu pat matrimonial la etaj.Casutele sunt dotate cu centrala termica proprie, boiler, baie si televizor.Pretul unei casute este de 150 lei.
Cartierele RIVERA si ROLAND GARROS va intampina cu ..40. casute de vacanta. Casutele au bai comune si sunt dotate cu televizor fiecare in parte.

Patinoar cu o capacitate de 150 de persoane, avand suprafata de 648 mp, iluminat pe timp de noapte. Vi se asigura un grup administrativ cu functii multiple: inchirieri material sportiv, acordarea primului ajutor, grupuri sanitare si interventii PSI.

2 Bazine de inot, unul de dimensiuni olimpice si unul de mici dimensiuni atat pentru copii cat si pentru persoanele care nu cunosc tainele inotului.

Pentru cei ce iubesc luxul si rafinamentul, zona V.I.P ii invita sa descopere peisajul hawaian, linistea si eleganta unui decor insular si parca desprins din povestile lui Mark Tawin.

Complexul mai cuprinde:
Teren de fotbal cu gazon artifical prevazut cu nocturna si autorizat FRF.
Teren de tenis de camp amenajat corespunzator standardelor europene
Tenis de masa
Teren de baschet
Teren de volei
Pista pentru role si skateboarduri
Plimbari cu atv-ul si bicicleta
Cabinet medical
Spatii joaca pentru copii
Gonflabile si trenulete pentru copii
Parcari auto si biciclete.
Spatiu special amenajat si dotat pentru gratare .
Tot in complexul de agrement va sunt puse la dispozite 2 mari restaurante, o cafenea si un club care ofera servici pe gustul tuturor: bowling si biliard.
» Restaurantul Rustic cu specific traditional romanesc va invita intr-o ambianta mai mult decat placuta intr-un cadru "ca la mama acasa"
» Restaurantul Monte Carlo de 4 stele pentru domnii care doresc un cadru urban si elegant.
» Restaurant Club Tequila va pune la dispozitie pe langa mancaruri si bauturi fine, pista la standarde europene de Bowling si mese de biliard.
» La Cupa Cabana va invita la o cafea cu prieteni, unde sa va reamintiti de clipele frumoase petrecute impreuna.
» Fast-food-urile ofera celor care iubesc mancarea americana produse proaspete si de calitate.


Baza hipica Virgil Barbuceanu Piatra-Neamt

La baza hipica "Col. Virgil Barbuceanu" puteti practica calaria de agrement, pe traseele puse la dipozitie de personalul bazei, care va va indruma spre o plimbare cu trasura sau, daca stati mai mult in zona, puteti lua si cursuri de calarie, iar pentru copii mai mici este disponibil un ponei. Grajdurile bazei hipice adapostesc 30 de cai, dintre care trei (din rasa Lipitan) sunt folositi pentru mersul cu trasura. Baza il gazduieste si pe Violet, fosta glorie olimpica de la Olimpiada de la Moscova. Calul, pursange englez, in varsta de 25 de ani, a fost calarit de toti cei care acum sunt mai campioni la echitatie.

Una dintre odoarele bazei este "Indianul", un cal din rasa Holstein, unicat in Romania, pentru ca este obtinut in urma unui transfer de embrioni. "Indianul" este extrem de bland si arata leit ca armasarii din povestile lui Karl May.

Datorita terenului favorabil sportului ecvestru,fiind declarat cel mai bun teren din tara, in Baza Hipica Virgil Barbuceanu se organizeaza competitii la nivel national si international. Aici se poate asigura in timpul competitiilor in jur de 120 spatii de cazare pentru capetele de cai.

Activitatile bazei hipice:
Pregatirea cailor pentru participarea concursurilorAgrement in incinta bazei hipice
turism calare pentru cei care au cunostiinte si aptitudini ecvestre se poate calatorii si o zi pe traseul Batca Doamnei,Bahrin
agrement cu trasura,atat pentru plimbare cat si pentru evenimente speciale
agrement cu sania trasa de cai
Scoala de echitatie, va puteti inscrie incepand cu vartsta de 7 ani, daca cursantii indeplinesc cerintele si parcurg cele 36 de h pregatire obligatorii, absolventii Scolii de Echitatie vor sustine 2 probe : una teoretica si una practica. Daca cursantii trec aceste probe vor primi diplome de absolvire.
Volei pe nisip
mese festive
baluri si petreceri in aer liber
picnic si foc de tabara.
Se pune la dispozitie si 5 ponei blanzi si jucausi pe placul tuturor copiilor

Oferta bazei hipice:

» Cursuri de echitatie
» Calarie de agrement
» Plimbari de agrement cu trasura
» Trasurile se pot inchiria pt nunti sau alte evenimente.



Unde ne cazam in Piatra Neamt

» Central Plaza Hotel www.centralplazahotel.ro
» Hotel Ceahlau www.hotelceahlau.ro

» Pensiunea Calul Troian www.calultroian.ro
» Pensiunea Balador www.balador.ro/restaurant-balador-neamt/
» Pensiunea Cornelius
» Pensiunea Roua www.pensiunea-roua.ro
» Pensiunea Casa Moldoveana
» Pensiunea Moldova
» Pensiunea Alexia
» Camping Strand

Cum ajungem in Piatra Neamt
Cu masina personala, cu trenul gara Piatra Neamt sau cu autocarul/ microbuze(firme de transport persoane).

Gara Piatra-Neamt
Contact: 0233/212945

Este un punct de atractie din punct de vedere arhitectural, fiind inaugurata pe 2 oct 1913. Agentia CFR Voiaj Piatra-Neamt. Localizare: Str. Stefan cel Mare nr. 10
Contact: 0233/211034

Partii ski in Piatra Neamt
Partia de ski Cozla. Partia este amenajata pe dealul Cozla, situat in partea de nord a orasului Piatra Neamt. Stratul de zapada este format atat din zapada naturala cat si din zapada artificiala si dureaza din decembrie pana in martie, existand o instalatie de zapada artificiala pentru a sustine stratul de zapada in perioadele in care precipitatiile sunt nesatisfacatoare. Partia este marginita de plase sustinute cu stalpi si parapeti de protectie pe ambele laturi ale partiei. Telescaunul care deserveste partia de ski are o capacitate de urcare pentru 800 persoane pe ora.
ski la Piatra Neamt
Sursa foto:
www.maiaoutdoor.ro - Vlad Luncanu

Partia are urmatoarele date tehnice:
Lungimea: 965 m
Latimea minima: 20 m
Inclinare medie a partiei: 27%
Altitudine la plecare: 647 m
Altitudine la sosire = 387 m
Diferenta de nivel: 260 m
Dificultate: medie
Zapada Artificiala: DA
Instalatie nocturna: DA
Transport: Telescaun

Sursa foto:
www.maiaoutdoor.ro - Vlad Luncanu

Accesul se face cu:
Auto:
pe un drum pietruit care pleaca din strada Stefan cel Mare, pe langa Parcul Zoologic.
Telegondola: Statia de plecare a telegondolei este de la Gara Piatra Neamt si merge pana la statia de sosire de pe dealul Cozla. Dispune de 22 de gondole iar durata traseului este de 8 minute.
telegondola Piatra Neamt
Sursa foto:
www.maiaoutdoor.ro - Vlad Luncanu

Pentru sezonul urmator se preconizeaza deschiderea celei de a doua partii, pentru incepataori, cu o lungime de peste 2km.

Pentru skiorii sau impatimitii placii, administratorii partiei pun la dispozitie solutii mai avantajoase din punct de vedere financiar, existand skipass-uri care asigura accesul la partie pentru perioade cuprinse intre jumatate de zi si 4 zile.

Ca noutate absoluta anul acesta se va desfasura prima editie a Cursei "Sanie4caini" iar in 8 Februarie “Piatra pe Zapada”. Legat de concurs acesta se va desfasura in poligonul auto din Piatra Neamt iar pentru copii va fi si un demo (pe Muntele Cozla).Mai multe detalii pe www.sanie4caini.ro.

Totodata paginile de facebook Cozlaparc si Partia Cozla Info ofera informatii in timp real legate de starea partiei si evenimentele in desfasurare.inapoi la titlu

Telescaun:
» Capacitate: 826 persoane/ora


Evenimente ski Piatra Neamt
26-27 ianuarie - cursa de sanii trase de caini nordici coparteneriat cu Asociatia Nordiska
08 februarie - Piatra pe zapada, include Show MTB Dual Race
15 februarie - Cupa Piatra Neamt
22 februarie - Dual cross Snowboard
Cozla Zen Party - la baza partiei Cozla, in fiecare weekend cu DJ, muzica live si emisiuni live Impact FM inapoi la titlu


FESTIVALUL PIATRA PE ZAPADA 8 FEBRUARIE 2013/ SNOW MTB DUAL RACE PIATRA NEAMT

PROGRAMUL CONCURSULUI
1. Sedinta tehnica
• Se va tine la baza partiei
• Prezentarea formatului de concurs
• Confirmarea inscrierilor / inscrieri
• Completarea declaratiei de risc
• Varsta minima este 12 ani si inscrierile se fac numai cu acordul scris al ambilor parinti
• Casca obligatorie
2. Inspectie traseu
• Concurentii cu numerele de concurs
• Inspectie traseu rosu /albastru
• Timp inspectie traseu 10 min

3. Antrenamente
• Antrenamente libere (traseu rosu /albastru
• Timp antrenamente 10 min (1 tura)

4. Calificari
• Doua grupe – traseu rosu/albastru
• Se califica primii 4/8/16 concurenti de pe fiecare traseu (rosu /albastru)
• Restart (doar pentru concurentul obstructionat in traseu de catre un alt concurent, arbitrii, animale, s.a.) Pentru obtinerea restart-ului concurentul trebuie sa se opreasca in traseu si sa ridice mana.
• Restartul se acorda doar cu acordul Directorului de concurs
• Linia de sosire – concurentul trebuie sa treaca de linia de sosire impreuna cu bike-ul .
5. Finale
• Knock out system – eliminatoriu (16-8-4-2)
• Timpii cei mai buni din calificari isi aleg traseul, rosu/albastru
• Timpul cel mai bun vs Ultimul timp din calificari (1 vs 16)
• Restart (nu se aplica restart) concurentul care intra accidental sau nu in traseu paralel si obstructioneaza celalat concurent este descalificat – concurentul celalat avanseaza mai departe .
• Tabel format finale
• Linia de sosire – concurentul trebuie sa treaca de linia de sosire impreuna cu bike-ul.inapoi la titlu


Transport Feroviar
gara Piatra Neamt

Gara Piatra-Neamt
Contact: 0233/212945

Este un punct de atractie din punct de vedere arhitectural, fiind inaugurata pe 2 oct 1913. Agentia CFR Voiaj Piatra-Neamt. Localizare: Str. Stefan cel Mare nr. 10
Contact: 0233/211034. inapoi la titlu

TAXI
Taxi Luca Contact: 0233/224488
Taxi Vali Contact: 0233/224477
Taxi Niela Contact: 0233/402020

Autogari Piatra-Neamt

Autogara Conpastru
Localizare: Bd. Gen. Dascalescu nr.5
Contact: 0233/233884
Trasee:
- Piatra-Neamt - Bicaz
- Piatra-Neamt - Bicaz Chei
- Piatra-Neamt - Stejaru

Autogara Mega Travel
Localizare: Str.Bistritei Nr 15
Contact: 0233/220359
Trasee:
- Piatra-Neamt - Bacau
- Piatra-Neamt - Pascani
- Piatra-Neamt - Bucuresti

Autogara Patru Plus Trans
Localizare: Str. Bistritei langa gara inapoi la titlu
Contact: 0233/222212
Trasee:
- Piatra-Neamt - Oradea
- Piatra-Neamt - Cluj
- Piatra-Neamt - Brasov
- Piatra-Neamt - Vaslui
- Piatra-Neamt - Roman
- Piatra-Neamt - Bucuresti

Autogara Transmoldavia
Localizare: Str. Bistritei nr. 1
Contact: 0233/229435 inapoi la titlu


Cetatea Neamt este situata in judetul Neamt, in partea nord-estica a acestuia. Cetatea se afla in apropiere de orasul Piatra Neamt (la o distanta de 46 de kilometri) si in marginimile orasului Targu Neamt. Cetatea Neamt se numara printre principalele monumente medievale ale tarii noastre.


Eurotrip
 
Eurotrip
 
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
litoral Bulgaria 2023

vacante in Romania

oferte litoral Romania vacante Grecia, vacante in Grecia oferte litoral Bulgaria oferte all inclusive Antalya oferte vacante Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia, sejur Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2024 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2024; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2024 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro