Portal turism ce prezinta  piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi de turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
   
 
Sunteti aici: Acasa - Agentii turism

Agentii turismAici povestim despre agentiile de turism (2.000 in Romania lista agentii tuirism licentiate ANT actualizat 27 martie 2019), despre cum sa deschid o agentie de turism, daca e bine sa fi membru ANAT, acte necsare brevet nou, lista de brevete de inchiriat , de unde sa inchiriem un microbuz sau autocar.

Mai gasiti o lista de infotripuri pentru agentiile de turism, firme de consultanta si PR, animatie, unde va puteti face asigurarea agentiei de turism si multe altele.

Aici puteti cauta o agentie de turism. Avem o baza de date cu 3.000 agentii de turism. Puteti deasemenea adauga o agentie de turism.

de vazut
http://www.traianbadulescu.ro/2012/10/07/cum-si-de-ce-sa-ti-faci-o-agentie-de-turism/


Top 500 agentii de turism in 2012 dupa cifra de afaceri
www.vrajitorul.eu/top/157/agentii-de-turism?an=2012

Va prezentam mai jos cativa TO:
PARALELA 45
, HAPPY TOUR, CHRISTIAN TOUR, TEZ TOUR, COKTAIL HOLIDAYS, KUSADASI, TUI TRAVEL CENTER, J'INFO TOURS, EXIMTUR, ACCENT TRAVEL, KARPATEN, , PARADIS VACANTE DE VIS, Kartago Tours, ALLTOURS, Danco Pro Comunication.


Alege agentia de turism!
10 MOTIVE PENTRU A ALEGE O AGENŢIE DE TURISM 
(Analiză publicată în revista americană “TRAVEL AGENT”)

1. Aţi dat pe google “vacanţă în Mexic” şi aţi primit 17,8 milioane de rezultate. Aveţi nevoie de puţin ajutor pentru alegerea corectă?

2. Aţi făcut rezervare la hotel pe un site obscur şi când aţi ajuns la destinaţie v-aţi irosit fiecare zi căutând locul de parcare?

3. Câte ore aţi fost pus să aşteptaţi de compania aeriană care v-a anulat zborul din cauza unei ninsori abundente?

4. Aveţi de gând să vă petreceţi luna de miere într-un resort unde există doar o piscină mică, în care se află mereu 12 copii gălăgioşi?

5. Cine ştia că atunci când aţi rezervat acea “vilă” în Toscana, era de fapt o cameră mică şi fără aer condiţionat? Amuzant, arăta mult mai bine pe ecranul computerului.

6. Nimeni nu v-a explicat că în luna iulie în Rio este iarnă şi aţi luat cu dvs. doar 5 cămăşi hawaiene şi 3 perechi de pantaloni scurţi.

7. Ce faceţi dacă aveaţi nevoie de o vacanţă odihnitoare şi aţi nimerit, în New Orleans, în mijlocul unei petreceri Mardi Gras iar cineva v-a furat încălţămintea?

8. Da, cu siguranţă pozele camerelor de hotel postate pe internet cu fost realizate cu obiectiv superalgular, care măreşte mult perspective.

9. Probabil că va trebui să îl contactaţi pe Procurorul General sau să apelaţi la un for internaţional pentru a reclama faptul că site-ul de pe internet v-a luat banii de 3 ori de pe cardul de credit în loc să o facă doar o dată.

10. Pare ciudat că nu era niciun taximetrist pe aeroport la 3 dimineaţa, când aţi aterizat în Costa Rica, şi atunci vă gândiţi ce bine ar fi fost să vă aranjaţi un transfer până la hotel prin agenţia de turism.


10 MITURI DESPRE AGENŢIILE DE TURISM
(Studiu realizat de Societatea Americană a Agenţilor de Turism (ASTA) privind importanţa agenţiilor)

1. Mit: Toate agenţiile de turism sunt la fel
Realitate: Fiecare agenţie de turism este diferită şi are domenii de specializare diferite. Aşa că, în funcţie de tipul de călătorie pe care doriţi să o faceţi, veţi găsi un agent mai specializat decât altul. De aceea, este important ca atunci când vă planificaţi o călătorie, să alegeţi unul specializat pe acea destinaţie sau pe acel tip de pachet turistic.

2. Mit: Nimeni nu mai foloseşte serviciile agenţiilor de turism
Realitate: Agenţiile de turism vând în toată lumea 51% din biletele de avion, 87% din toate croazierele, 81% din toate tururile şi pachetele turistice, 45% din închirierile de maşini şi 47% din hoteluri.

3. Mit: Agenţiile de turism încearcă să mă păcălească dacă nu îmi oferă cel mai mic preţ posibil
Realitate: Agenţii de turism cunosc avantajele şi dezavantajele fiecărui itinerariu. E posibil să identificaţi o ofertă mai ieftină, însă şi itinerariul vă poate da apoi dureri de cap. De exemplu, un timp de aşteptare mai mare pe aeroporturi şi multe nesincronizări. Un agent de turism va căuta să ofere clientului cel mai bun raport calitate-preţ, pentru cel mai direct şi rapid itinerariu posibil. Fireşte, clientul poate opta pentru variantele cele mai ieftine, iar agentul de turism îl va preveni asupra riscurilor.

4. Mit: Este costisitor să apelezi la o agenţie de turism
Realitate: Taxa pe care o percept un agent de turism depinde de la agenţie la agenţie (în România nu exista taxă de acest fel!). Dacă unele din agenţiile de turism specializate pe produse de lux percep taxe mai ridicate, media este destul de mică. Unele agenţii de turism vor elimina taxa sau vor oferi un discount o dată ce este achiziţionat un pachet turistic. Pe de altă parte, nu uitaţi că şi site-uri precum Orbitz şi Expedia impun o taxă de rezervare.

5. Mit: Pot să rezerv acelaşi itinerariu pe cont propriu fără să am nevoie de un agent de turism
Realitate: Deşi agenţiile de turism au acces la aceleaşi mijloace de rezervare, ele beneficiază totuşi de tarife şi aranjamente exclusive, care nu sunt disponibile publicului larg. De asemenea, există hoteluri care refuză să vândă camere la recepţie sau prin rezervare directă, chiar si atunci cand mai detin camere libere, intrucat acestea sunt alocate agenţiilor de turism, pe bază de contract. Aşa că, atunci când oricine altcineva îţi va spune “nu”, agentul de turism poate transforma răspunsul în “da”.

6. Mit: Agenţiile de turism nu au informaţia atât de actualizată ca şi cea oferită de internet.
Realitate: Agenţii de turism obţin o parte din informaţii din aceleaşi surse ca şi site-urile de rezervări precum Orbitz sau Travelocity. De asemenea, agenţiile de turism primesc zilnic emailuri şi faxuri cu oferte speciale din partea prestatorilor de servicii, oferte care nu sunt publicate pe internet. De asemenea, reprezentanţii agenţiilor de turism au acces direct la prestatorii de servicii şi pot solicita oferte speciale.

7. Mit: Agenţiile de turism sunt o pierdere de timp
Realitate: Deşi poţi găsi şi pe cont propriu aceeaşi informaţie oferită de agentul de turism, îţi ia mult mai mult timp preţios să o faci. Un agent de turism îţi salvează practic timpul, economisindu-ţi ore de căutări chinuitoare şi comparaţii de preţuri. Cunoştinţele şi experienţa agenţilor de turism le oferă calitatea de a identifica mereu cele mai bune aranjamente de călătorie.

8. Mit: Agenţiile de turism şi-au pierdut forţa
Realitate: Agenţii de turism rezervă zi de zi hoteluri, croaziere şi alte tipuri de aranjamente turistice. Dacă într-un loc vi se va spune “ne pare rău, nu avem locuri”, e posibil ca acelaşi prestator de servicii să găsească un loc pentru un agent de turism care se ştie că îi va aduce mai mulţi clienţi pe viitor.

9. Mit: Agenţii de turism buni sunt greu de găsit
Realitate: Există multe agenţii specializate pe anumite destinaţii şi pachete turistice, care, evident, oferă cele mai bune servicii în domeniu. Recomandăm agenţiile membre ale unor organizaţii de prestigiu. De asemenea, vă recomandăm să urmăriţi forumurile de discuţii.

10. Mit: Prin agenţiile de turism pot să îmi rezerv doar zborul şi hotelul
Realitate: Agenţiile de turism pot aranja şi transferurile, circuitele personalizate şi multe alte activităţi, în afara serviciilor de bază. De asemenea, reprezintă o excelentă sursă de informaţii privind restaurante bune, locuri care merită vizitate, bacşişurile care trebui oferite etc.


Eurotrip
 
Eurotrip
 
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
litoral Bulgaria 2023

vacante in Romania

oferte litoral Romania vacante Grecia, vacante in Grecia oferte litoral Bulgaria oferte all inclusive Antalya oferte vacante Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia, sejur Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2024 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2024; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2024 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro