Bucătăria Pensiunii Domnescu, ca la ”tata” acasă

25 Views

În vacanțele noastre unul din lucrurile pe care punem mare preț este mâncarea și cât de bună este ea acolo unde ne vom caza. Tocmai de aceea unul din ”ingredientele” succesului unei pensiuni este bucătăria și calitățile bucătarului.

În familia Domnescu din Săliște, faptul că domnul Costel este de profesie bucătar, nu doar că a ajutat la dezvoltarea afacerii pe care și-au făcut-o în turism, ci chiar a fost unul din motivele pentru care au ridicat pensiunea care le poartă numele.

Bazându-se pe calitățile de bucătar domnului Costel, de care te convingi după primele îmbucături, au pus bazele pensiunii și au învățat turismul pas cu pas. Acum pensiunea este o casă pentru toți cei ajung la doamna Marilena și la domnul Costel și mulți dintre cei care au ajuns odată se reîntorc în fiecare an. E cam greu să îți scoți din inimă și din minte liniștea, oameni cu inima deschisă și condițiile de cazare pe care le găsești aici. Dar cel mai greu este să uiți de bucatele domnului Costel.

 

Pentru că toată mâncare este proaspătă, gătită atunci și din ingrediente naturale, luate fie din gospodăria proprie fie de la oamenii din sat. Sarmale, piftie, tobă, caltaboș, cârnați de casa, tocăniță la ceaun, cozonaci și pâine de casă, miel, pe toate le poți gusta la familia Domnescu. Și ca să fie toate bucatele bune domnul Costel începe pregătirile din timp. Toamna se pun murăturile. După ce se lasă frigul, domnul Costel începe pregătirea cărnii pentru sărbători, cu tăiat porcul, cu pregătitul cârnațului, care are un proces de realizare mai lung. De obicei pregătirea începe cu o lună sau doua înainte. ”La noi în pensiune păstrăm obiceiurile de pregătire pentru sărbători așa cum se fac într-o gospodărie tradițională. Toate produsele sunt preparate în pensiune”, ne mărturisește cu mândrie doamna Marilena.

Una din rețetele cu care se mândresc, și pe bună dreptate, este pastrama de oaie. Aceasta se face din toamnă, din oile bătrâne, sănătoase și grase. Se dezosează și sa bagă la saramură timp de șase săptămâni. Apa cu sare trebuie să fie atât de concentrată încât să stea oul deasupra. După care este scoasă, pusă la zvântat și așa se servește, pentru că se și păstrează. Ciorbele sunt la mare cerere, de tot felul de la cele din legume la cele cu carne sau cu afumături. O altă rețetă pe care a face domnul Costel, care este specifică zonei și care este făcută din ca în ce mai rar este puiul în lut. Se iau patru pui, se taie in două, se împănează cu rozmarin, usturoi și untură de porc, se pune în pungă de hârtie, se învelește în lut și se bagă la cuptor 2 ore. După care se scoate, se crapă lutul și se servește cu cartofi cu usturoi.

Localizare și contact
Adresa : Str. Folești, 59, Săliște, 557225, Sibiu
Telefon: +40 269 553 812, +40 745 247 280,
E-mail: pensiune@domnescu.ro
Web : www.domnescu.ro

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 22 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.600 de articole scrise.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *