Arcul de Triumf – deschis pentru vizitare

  • Arcul de Triumf
  • images
  • arc de triumf
75 Views

Cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la Declaraţia de Independenţă ( 9 mai 1877 ), Arcul de Triumf  va fi deschis sâmbătă şi duminică pentru toți cei care doresc să viziteze expoziţiile din interiorul acestuia.

În interiorul Arcului de Triumf  vor fi deschise următoarele expoziţii:
Marele Război al Reîntregirii Neamului
    (fotografie, film, muzică de razboi )
Heraldica Marilor Familii Boiereşti ale Bucureştilor
   (efigii din bronz, fotografii ) 
Arcul de Triumf  în Imagini
    (fotografii, machete )
Marea Unire de la 1918
    (coroanele şi sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii)

Arcul de Triumf  are 27 de metri înălțime.
Primul arc facut din lemn, a fost construit în grabă după ce România și-a câștigat independența (1878), pentru ca trupele victorioase să treacă pe sub el.
Un alt arc de triumf temporar a fost construit pe același loc, în 1922.
Din cauza timpului scurt până la data evenimentului, doar scheletul construcției a fost turnat în beton, frumoasele basorieliefuri exterioare fiind realizate temporar din ipsos, lucru ce a făcut ca după încheierea serbărilor, în octombrie 1922, monumentul să sufere o degradare severă devenind “o pată” pe imaginea “Micului Paris” interbelic. Pentru a scăpa de această “pată” mulți au sugerat să fie dărâmat, dar presa vremii, în frunte cu Mihai Mora, aduce Arcul de Triumf în atenția publică cerând renovarea lui. Acest lucru se realizează în perioada 1935-1936 cu mult ajutor din partea numeroaselor societăți ale foștilor combatanți în Primul Război Mondial și a populației printr-o subscripție organizată de Ministerul Apărării Naționale, care au contribuit cu peste 7 milioane de lei.
Petre Antonescu împreună cu o echipă întreagă de artiști ai vremii, Constantin Baraschi, Alexandru Calinescu, Mac Constatinescu, Ion Jalea, Dimitrie Paciurea și Costin Petrescu, dau edificiului o nouă față, în primul rând prin înlocuirea basoreliefurilor din ipsos cu unele din marmură de Ruschita și piatră.
La 1 decembrie 1936, dată ce coincidea cu împlinirea a 18 ani de la Unirea Transilvaniei cu România, s-a inaugurat monumentul, la festivitate participand și regele Carol al II-lea, mama acestuia, regina Maria și prințul moștenitor Mihai.
Arcul de Triumf face parte dintr-o galerie onorantă de monumente care comemorează participarea României la Primul Război Mondial, alăturându-se Catedralei Incoronării de la Alba Iulia, Mausoleului de la Mărășești, Crucii Eroilor Neamului de pe muntele Caraiman și Mormântului Eroului Necunoscut din Parcul Carol București.

Programul de vizitare a Arcului de Triumf este :
 12 mai 2012 – orele 12.00 – 22.00
 13 mai 2012 – orele 12.00 – 22.0
  Monumentul se va închide la 21.30.
Duminică 13 mai 2012 între orele 16.00 – 18.00
Fanfara M.Ap.N. – Regimentul 30 Garda “ Mihai Viteazu” va interpreta, sub Arcul de Triumf, marşuri şi cântece militare.


InfoTravelRomânia vă invită să vizitați Arcul de Triumf

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 22 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.600 de articole scrise.

You may also like...