Tradiţiile şi valorile locale au fost aduse în prim plan la Ziua Lacului Sfânta Ana
Tradiţiile şi valorile locale au fost aduse în prim plan la Ziua Lacului Sfânta Ana
Lacul Sfânta Ana – o adevărată atracţie turistică pentru iubitorii de natură
Românii din întreaga ţară au susţinut în acest weekend turismul romanesc şi au participat sâmbăta, 21 iulie, la festivalul „Ziua Lacului Sfânta Ana” – eveniment care a sărbătorit singurul lac de origine vulcanică din Europa Centrală şi de Est, lacul Sfânta Ana.
Festivalul a fost finanţat din fonduri europene şi a avut ca obiectiv promovarea tradiţiilor şi valorilor locale, reprezentând o poartă către dezvoltarea turismului naţional.
Turiştii care au vizitat în acest week-end lacul Sfânta Ana au fost prinşi în competiţii, pe care organizatorii le-au pregătit foarte atent. Printre acestea s-au numărat concursul de bărci pe lac, concursul de vaporaşe teleghidate pentru copii şi numere de dans popular la care toată lumea a fost invitată să participe şi să înveţe paşii specifici zonei. În cadrul concursului de vâslit, lupta a fost strânsă, iar participanţii au fost încurajaţi de spectatori pe tot parcursul traseului.
Participanţii la festival au avut ocazia să descopere tradiţiile şi valorile locale, să se înfrupte din bucătele tradiţionale, să se familiarizeze cu muzică şi dansul popular din zonă şi să descopere datinile străvechi şi legendele chiar de la oamenii locului.
Evenimentul s-a încheiat pe sunete de rock popular într-un spectacol original oferit de formaţia ‘Szekler Band’.
Lacul Sfânta Ana – singurul lac de origine vulcanică din Europa Centrală şi de Est, înconjurat de vârfurile semeţe ale munţilor şi situat la hotarul dintre judeţele Harghita şi Covasna, la o altitudine de 946 m în masivul Ciomatu, la 28 km depărtare de Băile Tuşnad şi la 15 km de Băile Bálványos, reprezintă pentru turişti una dintre modalităţile cele mai potrivite de a evada din rutina de zi cu zi şi de a se bucura de o gură de aer curat, natura virgină şi peisaje mirifice.
Organizatorul evenimentului este Asociaţia Eco-Hangu, iar proiectul este finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.
Mai multe fotografii de la eveniment, puteţi găsi aici: http://dlf.transfer.ro/poze_post_even_sf_ana-transfer_ro-23jul-7d6072.rar
Pentru informaţii suplimentare:
Munteanu Constantin
Preşedinte
Email: ecohangu@gmail.com
Tel: 0723-558.455