6 modalitati spre cea mai reusita vacanta

  • 440x204_095382-oferta2ep
54 Views

Inainte de a enumera cateva modalitati care ar marca o vacanta drept reusita, sa incercam a defini termenul vacanta. Fiecare il poate defini in functie de caracteristicile personale dar in general putem afirma ca vacanta este sansa de a lua o pauza de la munca, sansa de a vedea lumea, sansa de a stabili un raport social, sansa de a cunoaste o alta cultura culinara, dar cel mai important sansa de a petrece timp cu familia, cu cei dragi noua.

Dar putem sa ne intrebam: ne fac toate acestea mai fericiti?

Anumite studii raspund la aceasta intrebare prin faptul ca totul depinde de modul cum ne planificam vacanta. In acelasi timp, acestea ne confirma si faptul ca nivelul fericirii scade considerabil, dupa terminarea unei vacante. Stres sau relaxare, intr-o excursie, se vor distinge in asa numita fericirea post-vacanta.

Vacantele fac oamenii fericiti. Asa ar fi logic daca ne limitam la definitia generala a vacantei. Dar vor exista intotdeauna, din pacate si vacante nereusite, care vor genera o deziluzie. Ne rezumam la fericire si iata cateva sfaturi care ar putea contribui la reusita unei vacante.

O ultima sugestie inainte de a enumera cele 6 moduri ,  petrece vacanta pe litoralul romanesc daca vrei sa ai cu adevarat o vacanta reusita.

1. Pune vacanta pe un calendar, chiar daca este la cateva luni distanta

Atunci cand ne planificam o vacanta suntem cuprinsi de o euforie, de sperante, vise, dorinte. Astfel privind caledarul de fiecare data suntem cuprinsi de nerabdare fuzionata cu o fericire care ne invadeaza cateva minute din ziua respectiva. Plus ca beneficiem de timpul necesar pentru a planifica din timp cele mai mici detalii care la prima vedere nu au o importanta sporita dar mergand pe afirmatia „detaliile ne definesc viata”, credeti-ma ca va pot schimba semnificativ vacanta.

2. Dati-va un timp pentru a va calma/relaxa

Cei care descriu vacantele lor foarte relaxante sunt cei care au ales sa-si petreaca vacanta intr-un loc linistit fara prea multe obiective turistice de vizitat, un loc pur si simplu pentru a stabili calmul si relaxarea necesare in viata fiecaruia. In acelasi timp sunt si persoane care decid sa aleaga o vacanta cu multe activitati care transforma relaxarea sperata, intr-un maraton zilnic sprea a bifa cat mai multe activitati. Riscam astfel sa ne intoarcem mai obositi decat am plecat.

Puteti repeta: nu trebuie sa vedem fiecare colt, fiecare loc. Gandeste la cateva diminete intarziate, lenese cu un mic dejun in pat. Transforma cateva clipe ca si cum ar fi desprinse din Rai.

Meriti pe deplin!!

3. Fa-o in felul tau

Nu conteaza ca ai un ghid simpatic care ti-a stabilit deja programul sau ai un itinerariu stabilit de agentie. Prima data trebuie sa te gandesti cum sa ai un sejur satisfacator pentru tine.

Trebuie sa alegi activitatile care consideri ca ti s-ar potrivi si care iti fac placere, nu sa urmezi un itinerariu care te-ar obosi, irita, incomoda sau ar putea sa-ti genereze anumite neplaceri.

Cand optezi pentru o anumita experienta, te simti responsabil pentru exercitarea acesteia, ceea ce iti confera o doza suplimentara de satisfactie.

4. Intrerupe momentele bune

Da ai citit bine. Intreruperea unei zile de plaja cu cateva sarcini, te va face sa te simti mai fericit pe parcursul zilei decat sa ai aceeasi activitate care pare fara sfarsit si care ar putea sa-ti genereze o plictiseala. Suntem fiinte care se pot adapta la diferite imprejurari, asa ca momente sau sarcini distractive sunt placute in acel pe loc, nu dupa un timp.

5. Termina vacanta cu un moment inedit

Suntem tentati sa judecam o experienta nu numai dupa momentele extreme, dar si dupa cum se conclud acestea. Pentru a crea cele mai fericite amintiri, planifica un eveniment inedit: un apus de soare pe o croaziera sau o cina fancy in ultima zi din excursie. Aici fac apel la imaginatia voastra.

6. Incearca sa aduci vacanta acasa

Si aici nu vorbim de suvenir-uri. De exemplu, daca incerci un vin nou, investeste in doua sau trei sticle si transformi momentele de acasa, ca si cum ai fi iar in vacanta. Se numeste rasfat. Alt exemplu il poate constitui bucataria (anumite condimente sau retete care ne-au marcat placerea petrecerii vacantei).

You may also like...