Absurdul bagajelor la Wizz Air
Absurdul bagajelor la Wizz Air: dacă plăteşti bagaj de mână mare, nu-l mai poţi lua deloc pe cel mic gratuit
Pasagerii companiei aeriene Wizz Air care optează pentru călătoria cu un bagaj de mână mare (troller de mici dimensiuni) la bordul avionului contra unei taxe suplimentare de minimum zece euro nu pot transporta în cabină şi geanta de mână mică. Totuşi, cei care nu plătesc taxa pentru bagaj de mână mare au dreptul să ia la bord gratuit o geantă de mână mică (ghiozdan sau poşetă).
Compania aeriană WizzAir anunţa în luna octombrie a anului trecut introducerea unei taxe de 10 euro pentru bagajele mari de mână, în timp ce bagajele de mână mai mici , care nu depăşesc dimensiunile 42cm x 32cm x 25cm, urmau să fie transportate în continuare gratuit. Cei care plătesc cei zece euro nu mai au însă dreptul să transporte bagajul la care ar fi avut dreptul gratuit dacă nu optau contra cost pentru bagajul de mână mare. Astfel, pasagerii trebuie să-şi înghesuie poşetele sau genţile de laptop în trollere pentru a nu intra în avion cu două bagaje.
Aproape un milion de pasageri din România s-au văzut nevoiţi să plătească taxa suplimentară intrată în vigoare la finele anului trecut.
Celelalte companii aeriene care operează în România nu percep taxe pentru bagajele de mână.
La jumătate de an de la intrarea în vigoare a deciziei, preţul de zece euro/zbor/bagaj de mână mai este valabil doar pe anumite rute. Astfel, pentru o călătorie pe relaţia Bucureşti Otopeni – Bari (Italia), dus-întors, 08-15.07.2013, preţul pentru un bagaj de mână este de 68 de lei/zbor, adică peste 15 euro/zbor. Bagajul de mână pentru o călătorie dus-întors între Bucureşti Otopeni şi Girona (Spania), 13-16.07.2013, costă 90 de lei/zbor, adică peste 20 de euro/zbor.
Wizz Air a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost, trafic în creştere cu 2,2% faţă de 2011 şi sub estimările de 3 milioane de euro anunţate în octombrie. Pentru anul acesta este estimat un trafic de peste 3 milioane de pasageri pe piaţa locală. Compania maghiară Wizz Air are ca investitor principal fondul american de private equity Indigo Partners.
Sursa stire: www.businessmagazin.ro
Chiar nu stiam faza cu bagajele si costa si f mult transportul lor, oricum sunt preturi bune la bilete cu wizz air.