Patronatele din turism solicita introducerea Legii tichetelor de vacanta

  • tichet_de_vacanta_fata
36 Views

Patronatele din turism solicita Guvernului ADOPTAREA LEGII TICHETELOR DE VACANTA, singura solutie imediata de revigorare a turismului intern romanesc.
tichet_de_vacanta_fata

Rezultatele financiare preliminare pentru anul 2013 indica pierderi considerabile pentru multe societati cu activitate in hotelarie din Romania. Dupa ce sezonul estival 2012 a fost unul foarte bun, din toamna anului trecut au aparut primele semne de scadere a eficientei industriei turistice din Romania.

Activitatile in zona turismului de afaceri si a organizarii de evenimente au scazut si se mentin la o cota de avarie, pe masura prudentei in a aloca bugete de calatorii din partea corporatiilor. Cazarile in orase au scazut atat ca volum cat mai ales sub aspectul tarifelor si al profitabilitatii unitatilor hoteliere. Cu pierderi si profituri mici nu poti gandi investitii sustenabile in industrie!

Vanzarea de vacante in Romania a inregistrat in 2013 cresteri in prima parte a anului, prin programele tip “”inscrieri timpurii”’. Aceste cresteri s-au diminuat incepand cu luna mai , solicitarile scazand pe fondul scaderii puterii de cumparare a populatiei fata perioada similara a anului 2012,.
“Gradul de ocupare va scadea semnificativ fata de anul 2012 in statiunile de pe Litoralul Marii Negre, considerat la nivelul sezonului estival 2013 , intre 1 mai – 30 sept 2013, perioada in care operatorii hotelieri SUNT OBLIGATI DE LEGE sa tina deschise unitatile de cazare,. Scaderea veniturilor populatiei si vremea incerta din lunile iunie si iulie, au dus la scaderea vanzarilor de vacante de sejur(nr nopti minim de 5 zile). Hotelierii si agentiile s-au concentreaza pe vanzarile de week-end si sejururi scurte(2 – 4 zile) spre a reface pe cat posibil circulatia turistica. Chiar daca Mamaia are cresteri, datorate programelor de promovare, evenimentelor multiple si brandingului pozitionat, restul statiunilor se confrunta cu probleme iar multi dintre hotelieri vor pierde bani in acest sezon.”’ A declarat Lucia Morariu – Presedinte ANAT

In primavara anului 2013, patronatele din turism au declarat sustinerea comuna si totala pentru aplicarea LEGII TICHETELOR DE VACANTA, indicand pe diverse cai Guvernului principalele avantaje ale implementarii corecte ale acestei legi :
– Scaderea evaziunii fiscale din turism prin trecerea platii calatoriilor din zona cash in zona hartiilor de valoare
– Cresterea pietei calatoriilor interne prin transformarea primelor de vacanta acordate in bani in sistemul de stat in vacante efectiv petrecute pe destinatii romanesti, contra tichete de vacanta
– Echilibrarea balantei in turism, prin redirectionarea fluxurilor de turisti beneficiari de prime de vacanta in sistemul de stat ,catre petrecerea de vacante effective pe destinatii interne
– Stimularea fiscala a angajatorilor din sistemul privat de a acorda vacante in tara salariatilor, prin avantajele fiscale acordate anagajatorilor si angajatilor
– Cresterea starii de sanatate a populatiei prin petrecerea de vacante efective, inclusiv si in primul rand in statiuni balneare si de tratament, prin sistemul tichetelor de vacanta, in locul primelor de vacanta utilizabile pentru alt tip de cumparaturi decat cele destinate refacerii
– Scaderea costurilor aferente acordarii de vacante in sistemul de stat, prin gradul de impozitare mai redus aplicat tichetelor de vacanta fata de acordarea de prime de vacanta, CU ECONOMIILE CORESPUNZATOARE IN BUGETUL STATULUI !
– Posibilitatea de obtinere de venituri suplimentare la bugetul statului din taxe si impozite locale, la nivelul unitatilor hoteliere din Romania si sustinerea pe aceasta cale a investitiilor in turismul romanesc, in plina criza economica, perioada in care turismul romanesc nu a beneficiat de alte masuri de sustinere din partea Guvernului. Este de precizat ca fata de alte domenii, investitiile in turism nu se pot reloca usor in alte tari, hotelurile si amenajarile construite raman pe teritoriul Romaniei, a.i. suportul acordat acestui tip de investitii este unul SUSTENABIL !
– “Practic, toata lumea castiga : hotelurile, agentiile, angajatorii romani, salariatii, bugetul de stat. Poate singurii care considera ca pierd sunt aceia care prefera sa ia prime de vacanta in bani de la stat si sa le foloseasca pentru vacante in afara tarii sau sa le foloseasca pentru consumul curent . Pana si acestia, daca sistemul se implementeaza corect, vor fi motivati sa petreaca vacante in Romania. Pana la urma, daca statul roman face un efort pentru a facilita vacante romanilor, este normal ca economia romaneasca sa obtina si ea beneficii din aceste facilitati, ceea ce patronatele, sindicatele si acum si Guvernul, prin Conducatorii autoritatii publice care raspunde de turism, inteleg si sutin !
– NU POT DECAT SA SPER CA EFORTURILE NOASTRE COMUNE VOR FI INTELESE DE GUVERN SI PARLAMENTUL ROMANIEI SI ESTE OBLIGATIA NOASTRA, A PATRONATELOR DIN TURISM sa sustinem prin toate mijloacele eforturile Ministrului nostru de a convinge Guvernul sa implementeze Legea TICHETELOR DE VACANTA !” a declarat Mohammad Murad, Presedinte FPTR

Ministrul Maria Grapini, Presedintele ANT – Radu Filipescu si Vicepresedintele ANT – Mirela Matichescu, au preluat integral si si-au asumat propunerea patronatelor si au inaintat Parlamentului Proiectul REVIZUIT al Legii Tichetelor de vacanta !
Lucia Nora Morariu – Presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, tel mobil: 0745112345
Dragos Raducan – Vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, tel mobil: 0744544056

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 22 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.600 de articole scrise.

You may also like...