Unde ne cazam in Bucuresti

  • cec
28 Views

Potrivit consultantilor in turism si celor mai recente statistici, Bucurestiul atrage, anual, aproximativ 1.5 milioane de turisti. Dintre acestia, mai bine de jumatate sunt straini. Si desi pana la 80% din ei sunt adusi de evenimente sau oportunitati de business, un procent considerabil il reprezinta si turistii care opteaza pentru city break-uri sau circuite nationale ce includ si Capitala.
cec

Raportandu-ne in continuare la aceleasi statistici, un strain aloca aproximativ 100 de euro pe zi pentru a-si satisface nevoile si curiozitatile in Bucuresti. Bineinteles, pentru romanii impinsi de alte nevoi catre acest oras, cheltuielile zilnice sunt ceva mai cumpatate. Insa indiferent de scopul si durata vizitei, o mare parte din buget este alocata spatiilor de cazare.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care cerceteaza internetul in cautare de informatii si oferte despre hoteluri Bucuresti, iata ce trebuie sa stiti despre optiunile de cazare din Capitala.

De la moteluri pana la hoteluri de 5 stele, posibilitatile sunt extrem de variate – si ca facilitati, si ca preturi. Mai mult decat atat, piata hoteliera locala a inregistrat cateva schimbari majore din 2007 si pana in momentul de fata. Principalele modificari sunt cresterea semnificativa a ofertelor de cazare (numarul acestora aproape ca s-a dublat) si scaderea drastica a preturilor, care s-au redus cu pana la 50%.

In 2013 se estima ca Bucurestiul dispune de peste 220 de spatii de cazare individuale. Apartamente, hoteluri, hosteluri, moteluri, vile, pensiuni, tendinta clara fiind aceea de dezvoltare a structurilor de categorie superioara, tip business.

Pe masura ce ofertele se diversifica, rata de ocupare creste si ea treptat, indicand faptul ca tot mai multa lume se deplaseaza in Bucuresti, facand uz de aceste resurse. Pentru prima jumatate a anului 2013, statisticile indicau o rata de ocupare de aproape 60%. Aceasta se traduce printr-un progres de 7% raportat la aceeasi perioada a anului 2012.

Si totusi, Capitala este inca departe de a-si fi atins adevaratul potential turistic, fiind considerata de specialistii in domeniu inca… subdezvoltata. Cu alte cuvinte, mai sunt necesare numeroase alte investitii pentru a putea transforma Bucurestiul intr-o destinatie ravnita pentru popularele city-break-uri din afara.

Daca ne raportam insa exclusiv la romanii care vin aici pentru a-si rezolva diverse probleme sau se afla in trecere catre o alta destinatie, cu popas la Bucuresti, exista foarte multe spatii de cazare. Unele lasa de dorit, si alegerea acestora este un compromis constient facut. Altele sunt mai mult decat decente, tarifele pe care le practica fiind discutabile. Exista, bineinteles, si cazuri fericite, de hoteluri curate, spatioase, dotate cu toate cele necesare, care percep tarife modice.

Pentru a le identifica, este necesar sa va faceti temele din timp. O scurta analiza online a ofertelor nu va fi suficienta. Puteti pune mana pe telefon si sa sunati direct la locatia respectiva, pentru a obtine toate detaliile necesare. In acelasi timp, nu uitati sa aruncati un ochi si pe forumuri la discutii de profil.

Spatiile de cazare rau famate nu raman necunoscute – intotdeauna se gaseste vreun turist nedreptatit si dornic sa-si exprime public nemultumirea. La fel se intampla si cu aceia care au avut o experienta pozitiva – vor vorbi despre ea. Nu trebuie decat sa va interesati cu atentie.

You may also like...