5 motive pentru care vara aceasta trebuie să vizitaţi Rádpuszta
6,5 hectare de facilităţi pentru revigorare lângă o rezervaţie naturală. Aceasta este Rádpuszta (video), pe malul Lacului Balaton. Titulatura sa este de „spațiu de experienţe”. Ce înseamnă acest lucru şi la ce ne putem aştepta, dacă ajungem acolo?
1. Relaxare şi inspiraţie
Datorită apropierii de natură şi a organizării minuțioase, Rádpuszta este o nestemată a regiunii Balaton. Atmosfera romantică a locului vorbeşte de la sine: imaginaţi-vă cât de plăcut poate fi să vă treziţi perfect odihnit în pensiunea de lângă grajduri! Iar valoarea sa istorică îi sporeşte frumuseţea. Rádpuszta era locuit încă de la mijlocul secolul X. Denumirea sa, la fel ca originea neamului Rád, poate fi legată de fiul unuia dintre cavalerii foarte îndrăgiţi de soţia regelui Ştefan I (Gizella), RÁD. Aici se află ruinele bisericii (din aceeași perioadă cu casa Arpad) construită în secolul XIII din piatră de nisip sculptată şi cărămidă, în stil romanic târziu, care găzduieşte în fiecare vară serate cu muzică de cameră şi nunţi.
2. Un loc fermecător pentru degustarea excelentelor vinuri ungureşti
Rádpuszta se mândreşte pe drept cuvânt cu Crama Vinurilor Ungureşti, un loc în care se păstrează tradiţia de aproape două secole a culturii vinicole, dar şi a pasiunii pentru vinicultură şi cunoştinţele din acest domeniu. Încă de la intrare veţi fi impresionaţi de amenajarea interioară impozantă, care îmbină în mod fascinant elementele care emană tradiţie, respectiv butoaiele de câteva mii de litri, cu elementele moderne. Puteţi gusta într-un mediu exclusivist, select, vinurile produse în cele 22 de regiuni vinicole din Ungaria, pălincile şi şampaniile cu denumire de origine protejată. În plus puteţi crea o proprie colecţie de vinuri, pe care le puteţi păstra în Trezoreriile vinicole în condiţii perfecte.
3. Experienţe noi
Proiectanţii acestui obiectiv turistic s-au gândit, desigur, şi la distracţie. Centrul de echitaţie Rádpuszta este considerat un loc de prezentare de elită de către Asociaţia de Turism Ecvestru din Ungaria (MLTKSZ), fiind clasificată de către MLTKSZ drept un centru de „5 potcoave”.
Aici adulții pot beneficia de cursuri de echitaţie şi călărie pe teren, iar cei mici pot avea parte de o plimbare pe ponei sau cu trăsura. De asemenea, aici se organizează şi alte programe destinate familiilor, cum ar fi activități de tras cu arcul, plimbările cu ATV-ul, karting, dar se află și terenuri de sport, un parc pentru admirat animale etc.
După numeroasele programe şi degustare a unor băuturi deosebite, meritaţi bucate la fel de gustoase. Şi, după cum veţi putea constata, experiențele goastronomice vă vor desfăta papilele gustative. Pe lângă specialităţile tradiţionale maghiare, vizitatorii domeniului pot servi mâncăruri specifice şi diverse bunătăţi gătite la cuptor.
În plus, gurmanzii experimentaţi pot lua parte la o pomană a porcului „demonstrativă”, în cadrul căreia pot gusta din meniul pomenii. Revista „Magyar Konyha” a inclus Rádpuszta din localitatea Balatonlelle printre cele mai bune 5 hanuri din Ungaria.
5. O posibilitate de apropiere a cuplurilor
Nu se ştie sigur dacă se datorează vrăjii locului, programelor sau ambianţei romantice a pensiunii, însă acest loc magic a ajutat numeroase cupluri să-şi regăsească dragostea sau să-şi revitalizeze relaţia.
Cu siguranţă unul dintre motive este şi faptul că pe lângă programele destinate cuplurilor, a posibilităţilor de team-building, datorită dimensiunilor sale şi capacităţii de deservire, domeniul asigură condiţii propice şi pentru organizarea unor evenimente cu sute de participanţi.
Vă aşteptăm la Rádpuszta pentru noi experienţe!
Vă asigurăm transfer gratuit către domeniul nostru cu trenuleţ sau autobuz din centrul localităţilor Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó şi Balatonföldvár, la data şi ora convenite în avans.
Domeniul Rádpuszta vă aşteaptă cu drag în orice perioadă a anului!
Programe şi oferte: www.radpuszta.hu
Complexul Rádpuszta din Balatonlelle a fost renovat în cadrul programului Széchenyi 2020. Investiţii în viitor, cu sprijinul Uniunii Europene, prin co-finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională.