Cum a fost la Forumul Ghizilor de Turism editia a doua

62 Views

forum-ghizi2Acum circa 2 saptamani am organizat  Forumul Ghizilor de Turism editia a doua. Cum a fost???

O editie reusita, intimitate si interactiune intre speakeri si participanti. Un singur minus a avut: 51 de participanti. Prezidiu: Petre Dordea – fondator InfoTravelRomania.ro, Daniel Medaroski – ghid de turism in Macedonia, Anastasie Anton Moscu – ghid de turism si presedinte ANGR , Alin Burcea – CEO Paralela 45, Valentina Saygo – ASK FOR TAX FREE, Cristina Ilea-Golea formator de ghizi.

Multumim pentru sprijin Hotelului Belvedere 3* din Predeal, firmei de transport D& D TRAVEL, primariei Lapungiu de Jos (judetul Hunedoara) si revistei Traveller Magazin. Spre deosebire de anul trecut am avut autocar gratuit Bucuresti – Predeal.
Multumim deasemeni si celor 2 reprezentanti ANT pentru prezenta.

La prima editie nu stiam nimic despre ghizi, am lasat oamenii sa vorbeasca, am notat pe hartie ce probleme au si am incercat sa le rezolvam. Nu am facut forumul sa facem bani, sau sa ne dam mari si tari pe Facebook ca am facut un eveniment. Am facut forumul ca sa rezolvam ceva, sa schimbam lucrurile pentru ghizi si pentru INCOMING.
forumul-ghizilor-editia2 (1)
ddtravel-autocar
Am remarcat 9 probleme din care am rezolvat una singura: unde gasim un ghid? Este posibil sa mai rezolvam inca una foarte curand: eliminarea CNP-ului de pe ecuson.

Cele 9 probleme discutate au fost:

1.PLATA GHIZILOR
Un ghid este platit in medie cu 35-50 Euro/ zi in functie de numarul de ore si numarul de persoane.
2.UNDE GASIM UN GHID?
Data trecuta am intrebat lumea in sala: unde gasim un ghid? Si raspunsul a fost: prin recomandare (adica o agentie de turism sau un ghid recomanda un alt ghid). Nu suntem de acord cu acest lucru.

De aceea portalul de turism www.infotravelromania.ro a investit o suma considerabila si a facut  cea mai complexa baza de date online de ghizi. Se poate gasi un ghid in 2 secunde din orice localitate din Romania, pe orice limba etc. Este unicat in Romania la ora actuala.
baza-de-date-ghizi-turism

Ar trebui sa invatam cu totii ca inainte de a angaja un ghid, turistul sau agentia de turism vrea sa il vada si sa stie cat mai multe despre acel ghid (poza, referinte, pareri, varsta, colaborari, nivel limba straina, tarif etc).

3.FEDERATIA GHIZILOR DE TURISM
De ce aceasta federatie? Pentru ca ghizii au nevoie de o persoana, o voce puternica care sa ii reprezinte in relatia cu ANT, ANAT, PNAT sau alte ministere.La Sinaia a fost semnat un acord intre cele 10 asociatii pentru realizarea acestei FEDERATII. Mai departe nu mai stim.

4. POLITIA TURISTICA – ale carei competente pot fi preluate de Politia locala.
Amenzi pentru ghizii neautorizati si pentru agentiile de turism care folosesc ghizi neautorizati.
5.INTRARE GRATUITA LA OBIECTIVELE TURISTICE
6. CASE DE BILETE SEPARATE PENTRU TURISTI INDIVIDUALI SI GRUPURI
Nu este placut ca atunci cand mergi cu un grup la castelul Peles de exemplu sa stai 1 ora la coada pentru bilete.
7. LOCURI DE PARCARE PENTRU AUTOCARE + TOALETE AMENAJATE IN LOCURILE DE PARCARE
8. LIPSA DE RESPECT INTRE GHIZI SAU LIPSA DE RESPECT FATA DE TURISTI A UNOR GHIZI.
9.In atentia ANT – nu este necesara aparitia CNP-ului pe atestatul de ghid. CNP-ul identifica persoana in relatiile cu statul. Este suficient numarul atestatului care identifica persoana titularului ecusonului, numele si poza. Definirea GHIDULUI LOCAL si a ariei sale de competenta – INTREG TERITORIUL ROMANIEI

Video 1 | Video 2 | Video 3

Aveti aici o galerie de poze. Nu avem poze deosebite pentru ca nu asta era scopul nostru.
Incercam doar sa rezolvam niste probleme. Atat.
forumul-ghizilor-editia2 (2)

forumul-ghizilor-editia2 (3)

forumul-ghizilor-editia2 (4)

forumul-ghizilor-editia2 (5)

forumul-ghizilor-editia2 (6)

ps:” avem o promisiune de la ANT ca vor elimina CNP-ul de pe ecuson foarte curand”.

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 22 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.600 de articole scrise.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *