După 10 ani, Județul Sibiu promovează la Viena un nou titlu: Regiune Gastronomică Europeană 2019
In 2007 Judetul Sibiu a participat pentru prima data la Targul de Turism din Viena pentru a promova programul Capitala Culturala Europeana. Dupa 10 ani, in perioada 12-15 ianuarie 2017, la infodesk-ul Sibiului din standul Romaniei se va promova titlul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019.
Titlul va fi promovat prin insasi gastronomia locala prin intermediul unui live cooking show facilitat de Biroul de promovare al Romaniei la Viena. Avand in vedere ca sezonul turistic pentru straini incepe odata cu sarbatorile Pascale, ce vor fi celebrate anul acesta impreuna de credinciosii ortodocsi, catolici si protestanti, meniul propus de My Transylvania si Slow Food Sibiu este drob de miel traditional cu salata de sfecla rosie. Brosura Sibiu City Meniu si brosura producatorilor locali vor fi oferite vizitatorilor pentru a-i introduce in specificitatea culinara locala. Vizitatorii vor afla informatii despre agenda cu evenimente gastronomice 2017 si despre programe gastronomice, care vor completa oferta cultural-turistica a regiunii prezentata prin brosurile Sibiu-Hermannstadt. Tanar din 1191, Experiente noi in sudul Transilvaniei, harti si cataloage ale operatorilor turistici.
Interesul austriecilor este mare pentru city break-uri culturale, vacante in sate autentice, biserici fortificate; iubesc activitatile in natura, iar judetul Sibiu are toate atuurile pentru a se mentine in topul preferintelor lor.
Delegatia sibiana este formata din membri ai Asociatiei Judetene de Turism Sibiu, reprezentanti ai Primariei Municipiului Sibiu si operatori turistici.