Alba Iulia își promovează zestrea culturală prin plăcuțe cu cod QR

33 Views

Povestea locurilor unice Alba Iulia va fi spusă turiștilor într-un mod inedit, prin folosirea codurilor QR.  „DESCOPERĂ PATRIMONIUL CULTURAL DIN ALBA IULIA PRIN QR COD!” este un proiect în valoare de 60.000 de lei din care 50.000 de lei finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Porțile Cetății Alba Carolina, Obeliscul „Horea, Cloșca și Crișan“, Poarta de Sud a Castrului Roman, Muzeul Național al Unirii, Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolică, Catedrala Încoronării, Palatul Principilor, Palatul Apor, Biserica memorială „Mihai Viteazul“, Sinagoga sunt doar câteva dintre obiectivele pe care vor fi amplasate plăcuțe cu cod QR.

 

„La prima interacțiune cu plăcuțele informative, vizitatorul va afla informațiile esențiale despre monumentul în cauză. Prin scanarea codului QR (Quick Response) va avea acces gratuit la întreaga poveste a obiectivului. Când proiectul va fi finalizat, informațiile vor fi disponibile în limbile: română, engleză, franceză și italiană.
Astfel, vizitatorii vor avea acces gratuit la un sistem de ghidaj turistic și la informații online despre obiectivele culturale și turistice ale orașului Alba Iulia, în timp real” se arată în prezentarea proiectului.

Bugetul total al proiectului este de 60.000 lei (50.000 lei-finanțare nerambursabilă AFCN și 10.000-contribuția Primăriei Municipiului Alba Iulia).

Ideea unui ghid turistic bazat pe coduri QR a fost propusă municipalității din Alba Iulia și în urmă cu patru ani, dar atunci reprezentanții primăriei au considerat că este doar o idee bună care trebuie trecută pe o listă de așteptare. Proiectul propus atunci prevedea instalarea pe plăcuțe QR Code la toate obiectivele importante din Cetatea Alba Carolina, prin care turiștii români sau străini să poată afla direct pe telefonul mobil informații despre fiecare monument din zonă. Informațiile puteau fi citite în mai multe limbi străine sau în română sau descărcate în format audio. Cu ajutorul aplicației turiștii puteau afla și alte elemente din apropierea fiecărui obiectiv turistic: hoteluri, restaurante, alte atracții turistice. Proiectul respectiv urma să fie făcut din surse private de finanțare, primăria trebuind să asigure internet wirless în jurul fiecărui obiectiv turistic și să aprobe montarea placuțelor QR Code în fața fiecărui monument.

www.alba24.ro

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 22 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.600 de articole scrise.

You may also like...