Cheltuieli care îi șochează pe cei care cumpără prima locuință (P)

46 Views

Atunci când vrei să cumperi o locuință primul lucru la care te gândești este avansul. Prin urmare, îți faci toate calculele în funcție de cât de mulți bani trebuie să îi dai proprietarului la încheierea precontractului de vânzare-cumpărare. Iar atunci când alegi un apartament, iei în calcul zona, numărul de camere, accesibilitatea și te gândești că vei mobila încetul cu încetul, pentru că la început poți dormi doar pe o saltea. Totuși, pe lângă mobilă și renovare mai sunt cheltuieli care pe mulți îi surprind, în special dacă se mută în casa nouă de la părinți. Pentru a avea o tranziție ușoară la noua casă, trebuie să știi că poți găsi un împrumut care să nu îți influențeze istoricul de creditare la www.lanme.se.

Cheltuielile cu actele pentru încheierea vânzării sunt cele mai surprinzătoare. Indiferent de tipul de credit pe care îl accesezi, mai trebuie să plătești o serie de acte notariale pentru ca apartamentul să fie trecut pe numele tău. Pe lângă aceste taxe notariale pe care le plătești la încheierea contractului de vânzare-cumpărare dar și la precontract se adaugă cele cerute de bancă, care diferă de la credit la credit. Astfel, mai trebuie să fii pregătit cu 1-2% din valoarea casei pentru a achita aceste taxe.

Pe lângă ele, mai sunt si cheltuielile de întreținere a locuinței. Întreținerea sau taxa de gunoi și toate serviciile pe care le folosești se plătesc. Dacă abia te muți din casa părinților sau ai stat în chirie undeva unde nu plăteai aceste facturi, te poți dezorienta. Mai mult, dacă cumperi un apartament cu suprafață exterioară mare, atunci factura la căldură va fi mai mare, iar dacă ai mai multe băi, vei consuma mai multă apă. La aceste cheltuieli nu te gândești atunci când cumperi un apartament, deși ar trebui și acestea să aibă o pondere în decizia pe care o iei.

Impozitul și asigurările sunt alți bani pe care trebuie să îi dai anual sau semestrial pentru care nimeni nu te pregătește. Asigurările trebuie să le închei la cumpărarea locuinței dar impozitul îl vei plăti abia la un an după achiziționarea apartamentului. Există o asigurare obligatorie de stat, PSD, care este fixă. Însă majoritatea băncilor te obligă să faci o asigurare facultativă care este proporțională cu suma împrumutată de la bancă. Aceste polițe trebuie să e închei în fiecare an, dacă nu, cel puțin pentru PSD, poți lua amendă. Impozitul se plătește în funcție de zonă și suprafață, deci nu trebuie să te sperii. Și având în vedere că ai un an la dispoziție, poți economisi acea sumă din timp.

Cumpărarea primei locuințe presupune foarte multe cheltuieli, de la mobilă la diferite taxe. Trebuie să fii pregătit cu mulți bani pentru a avea un început fără probleme. Atunci când ai nevoie de bani în plus, ceea ce sigur se va întâmpla, poți apela la un credit care nu îți cere informații despre istoricul de credit (uc direkt), deci nu îți va influența creditul imobiliar sau cele de nevoi personale pe care planifici să le accesezi.

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 22 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.600 de articole scrise.

You may also like...

1 Response

  1. julia spune:

    Foarte interesant articolul, multumesc