Va rugam puneti STOP circului acesta mediatic referitor la agentiile de turism!

79 Views
Alice Udrea:

Ma intreb oare cat va mai continua circul acesta mediatic referitor la agentiile de turism ? Cand se va opri presa din a improsca cu mizerii in toate agentiile de turism publicand articole si interviuri tendentioase ? Parca suntem la “vanatoarea de vrajitoare” de ceva timp incoace. Ca in orice alt domeniu de activitate exista si agentii care dau faliment din varii motive, dar acest lucru nu inseamna ca toate celelalte sunt rau voitoare, tepare etc. Orice se intampla in turism este tratat in presa cu mare circ si este de domeniul senzationalului, dar daca un dezvoltator imobiliar dispare cu banii oamenilor sau isi bate joc de constructia respectiva asta nu se scrie nicaieri…? Si sunt zeci si sute de mii de euro in joc…. Nici despre alte afaceri care se inchid de la o zi la alta, in urma lor ramanand alte afaceri sau oameni pagubiti nu se scrie cu atat de multa ardoare !

In Romania exista peste 2.600 de agentii de turism autorizate (conform listei afisate pe Min.Turismului) dintre acestea majoritatea sunt agentii mici, care daca veti avea curiozitatea sa va documentati veti afla ca sunt afaceri de familie sau start-up-uri cu oameni corecti si dedicati care nu doresc decat sa munceasca in domeniul pe care il cunosc ei cel mai bine si sa isi asigure un trai decent. Nu cred este cazul ca pentru 2-3 agentii care au dat faliment trebuie condamnati toti, mai ales ca daca ne uitam atent vom observa ca nu la agentiile mici au fost probleme ci mai degraba la cele mari.

De asemenea Ministerul Turismului ar trebui sa gaseasca cai de a incuraja micii antreprenori in turism sa se dezvolte, iar noua legislatie si noile metode de garantare a pachetelor turistice sa fie concepute in asa fel incat sa nu ii descurajeze sau sa le ingreuneze activitatea dupa cum se prevede momentan.

Incercati sa intelegeti si sa respectati munca agentilor de turism inainte de a arunca cu noroi ei ! Stiu, sunt de acord ca exista si vacante pe care poti sa ti le compui singur si nu ai nevoie neaparat de un agent de turism …aici insa este mult de discutat si chiar voi scrie curand si despre asta… Dar exista multe alte situatii in care este nevoie de agentiile de turism, la fel ca in cazul multor altor firme din domeniul serviciilor. Poti sa iti zugravesti casa singur sau sa apelezi la un zugrav (mai serios sau mai putin serios), sa iti faci tu de mancare sau sa mergi la restaurant, sa iti faci manichiura singura sau sa mergi la un salon de infrumusetare etc…exemplele sunt multe si in fiecare caz este nevoie de respect fata de cel care iti presteaza acel serviciu si mai ales sa ii intelegi rolul si plus valoarea pe care o aduce in viata ta.

P.S Sugerez presei sa ofere sansa si celor din agentiile mici sa isi spuna punctul de vedere si sa arate si partile bune ale acestui domeniu. A fost curios cineva din presa pana acum sa vada cum decurge o zi normala de lucru a unui agent de turism ?

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 22 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.600 de articole scrise.

You may also like...

1 Response

  1. Gabriela Petrescu spune:

    Stimata doamna Alice Udrea, cu respect va semnalez ca ati „omis” luarea in considerare a unui actor esential al pietei de turism de oriunde ar fi el pe planeta Pamant, si anume TURISTUL. El este consumatorul de servicii de turism fara de care agentiile nu si-ar mai avea rostul, el este cel care corelativ cu obligatiile impuse are DREPTURI, iar agentiile-chiar si prin licentierea lor de catre MT- sunt obligate sa protejeze clientul prin corectitudine si integritate. Se vede ca numarul de 10-12.000 de „victime” si nici prejudiciul de peste 11 mil de euro nu reprezinta pt Dvs vreun real pericol social ! Pot sa va inteleg frustrarea generalizarii fortate-daca ea s-ar fi practicat in vreun fel-dar nu pot fi de acord cu aruncarea in derizoriu a unei situatii de o gravitate deosebita si care, desigur, va antrena raspunderi multiple.