Descoperă cultura gastronomică din sudul Transilvaniei 2019

17 Views

Sibiu, 10. Aprilie:  Pentru al doisprezecelea an consecutiv asociația My Transylvania organizează deja tradiționalele brunch-uri în satele din sudul Transilvaniei în perioada 14. Aprilie și 27. Octombrie. Anul acesta agenda cuprinde 46 de evenimente gastronomice alternative în județele Sibiu, Brașov și Mureș.

 
În 2019 celebrăm Regiunea Gastronomică Sibiu cu un număr record de sate cuprinse în program iar scopul evenimentelor este în continuare acela de a promova cultura și patrimoniul local rural cu ajutorul gastronomiei autentice. Gusturile, aromele și mirosurile locale sunt prezentate într-un context conceptualizat, adică însoțit de povești frumoase ale unor oameni deosebiți, produse bune și locuri pitorești.

Nou în 2019 este faptul că fiecare eveniment cuprinde de anul acesta și un atelier sau workshop opțional legat de mâncare, grădinărit sau activități conexe producției și servirii de produse locale. Aceste atelier sunt desfășurate în parteneriat cu muzeul Astra din Sibiu și mici producători sau meșteșugari locali.

Tot nou în 2019 este și faptul că dorim să ajungem cât mai des și în zona montană cu concepte inovative astfel că în lunile de vară vă așteptăm cât mai mult la munte. Menționăm doar Burduf Challange la Rîu Sadului în 12 – 14 iulie unde combinăm mâncarea cu mișcarea sau o cină la Cabana Suru în 7 iulie unde vom folosi ingrediente de la altitudini de peste 1.000 de metri.  

Detalii despre specificul evenimentelor noastre și program sunt disponibile pe site-ul  https://mytransylvania.ro/descopera-cultura-gastronomica-din-sudul-transilvaniei-evenimente-rurale-2019/  sau pe pagina de Facebook    https://www.facebook.com/mytransylvania.ro

Parteneri ai proiectului: Slow Food Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu, Muzeul Astra, Consiliul Județean Sibiu, Reky Travel și Colinele Transilvaniei.

Condiții de participare:

Înscrierea la evenimentele noastre se face pe platforma www.eat-local.ro începând cu 30 de zile înainte de eveniment. Evenimentele asociației  încearcă să susțină dezvoltarea zonelor rurale din sudul Transilvaniei prin promovarea produselor și rețetelor locale. Pentru acoperirea cheltuielilor de organizare (ingrediente, băuturi nealc., logistică, programe culturale și pentru copii, plata muncii localnicilor), este necesară achitarea unei donații de 100 de lei/persoană. Această sumă este valabilă pentru adulți, copiii sub 14 ani participând gratuit.  

 

 

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 22 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.600 de articole scrise.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *