Pregatirea continua a ghizilor episodul 4 din 1 aprilie 2023, Palatul Elisabeta si Muzeul Satului

166 Views
Sursa foto: Daniel Angelescu, fotograful oficial al caseimejestatiisale

Sursa foto: Daniel Angelescu, fotograful oficial al caseimejestatiisale

Pe data de 1 aprilie 2023 am fost invitati sa vedem Palatulul Elisabeta. Am avut cea mai mare prezenta: 40 de ghizi impartiti pe doua grupe.
Ghizii nostri de obiectiv au fost Cristina Molocea si Raulea Elena, carora le multumim foarte mult pentru informatiile oferite.  Inca de cand am intrat am simtit o stare de liniste si o atmosfera boema, m-am simtit ca atunci cand am vizitat Castelul Peles. Ne -am bucurat si de prezenta fotografului oficial al Casei Regale, Daniel Angelescu.

 

Palatul Elisabeta (amintit în unele scrieri și ca „vila din Kiseleff”) este o reședință regală din București, situată pe Șoseaua Kiseleff. În prezent, clădirea servește ca reședință în București Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române și întregii Familii Regale. Palatul Elisabeta se află pe un teren situat ca o „insulă” în interiorul Muzeului Satului, în vecinătatea Teatrului de vară din Parcul Regele Mihai I al României.

Accesul se face din Șoseaua Kiseleff, prima alee la dreapta în sensul dinspre Arcul de Triumf spre Piața Presei (oficial, adresa poștală este „Șoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 28”. Palatul a fost construit între anii 1935 – 1937 pentru Regina Elisabeta a Greciei, născută Principesă a României, prima fiică a Regelui Ferdinand I al României și a Reginei Maria a României, soră a Regelui Carol al II-lea al României.

Palatul a fost proiectat în 1936 de către arhitectul Corneliu Marcu, într-o combinație de stil maur și brâncovenesc.

Dupa ce am iesit din Palatul Elisabeta am vizitat si Muzeul Satului ( tur ghidat 1 ora). #pregatireacontinuaaghizilor

Sursa foto: Dragos Grijincu HeyTravel

Sursa foto: Dragos Grijincu HeyTravel

Majoritatea dintre noi am fost de mai multe ori la Muzeul Satului din Bucuresti, insa prima oara intr-o formula de ghizi turism.

Vezi mai jos si cateva fotografii.


Si la sfarsit o pauza de socializare la terasa Berariei H

Vezi cum a fost:
– primul episod din pregatireacontinuaaghizilor 18 februarie 2023, 5 ghizi, Muzeul Fotbalului
Tarif intrare: 49 lei / adult , 33 lei/ copil .
Program vizitare: luni inchis, marti – duminica 11.00 – 19.00

– al doilea episod din pregatireacontinuaaghizilor 11 martie 2023, 28 ghizi, Muzeul National de Istorie
Tarif intrare: Adulți – 20 lei/persoană;
Pensionari – 10 lei/persoană;
Elevi, studenți, persoane adulte cu handicap mediu sau ușor, posesori card „Euro 26” – 5 lei/persoană.

Taxe pentru ghidaj:
în limba română: grup de până la 25 de persoane – 100 lei/ grup;
în limbile engleză și franceză: grup de până la 25 de persoane – 150 lei/grup.
* Programările pentru ghidaj se fac cu cel puțin 48h înainte și vor fi confirmate prin e-mail sau telefon. Pentru programarea unui ghidaj, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa relatiipublice@mnir.ro sau pr.mnir@gmail.com care să conțină: data programării, ora, o scurtă caracterizare a grupului (elevi/ studenți/ adulți/ seniori/ cazuri sociale/ delegații), limba în care va fi susținut și datele dvs. de contact (adresa de e-mail și numărul de telefon). Programarea de ghidaj este valabilă în urma confirmării.

Program de vizitare
Miercuri – Duminică: program de vară – 10:00 – 18:00; program de iarnă – 9:00 – 17:00
Luni, Marţi: închis;
Programul de vară este valabil din ultima duminică a lunii martie până în ultima duminică a lunii octombrie;
Casa de bilete se închide cu 30 de minute înaintea închiderii programului de vizitare.

– al treilea episod din pregatireacontinuaaghizilor 19 martie 2023, 20 ghizi, Ateneul Roman
Tarif intrare: 10 lei/ persoana
Vizitarea în regim de gratuitate este disponibilă pentru  persoanele cu handicap și refugiații din Ucraina.
Pentru grupuri, Filarmonica poate oferi ghidaj (Ro, Eng) doar cu programare prealabilă la următoarele adrese de email: cbs@fge.org.ro sau cleopatra.david@fge.org.ro

Program de vizitare
Luni – Joi
09.00 – 10.00 (ultima intrare la ora 09.30)
14.00 – 18.00 (ultima intrare la ora 17.30)
Vineri – Duminică
09.00 – 18.00 (ultima intrare la ora 17.30)

– al patrulea episod de pregatirecontinuaaghizilor 1 aprilie 2023, 40 ghizi , Palatul Elisabeta si Muzeul Satului

Palatul Elisabeta
Tarif intrare:
40 lei / adult , 20 lei/ pentru copii, studenți și pensionari
Program vizitare:
aprilie-noiembrie
Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro Vă rugăm să transmiteți în e-mail data, ora și numărul de participanți care vor alcătui grupul.

Muzeul Satului
Tarif intrare: 30 lei / adulti, 15 lei/ pensionari, 8 lei/ elevi si studenti, free prescolari, veterani si persoane cu dizabilitati; taxa ghidaj: 200 lei/ limba romana si 300 lei/ limba straina
Program vizitare:
Vara  – 10.00 – 18.00 , Iarna – 9.00 – 17.00 mai multe detalii

Un ghid de turism se pregateste continuu:  citeste, invata si viziteaza obiective turistice in fiecare saptamana. Asta face un ghid de turism bine pregatit.
E obligatoriu sa vezi traseul inainte, sa calculezi timpul, sa te documentezi foarte bine. Ghidul trebuie sa fie un bun organizator, sa fie punctual, sa vorbeasca frumos, sa respecte turistii si sa spuna povesti despre fiecare obiectiv turistic vizitat.
Atunci cand platim un ghid nu il platim pentru ca are un plastic atarnat la gat (respectiv ecusonul de ghid). ..multi au ecusonul de ghid si nu au ghidat niciodata 🙂
Il platim pentru experienta si cunostintele lui. Ghidul investe bani in carti pe care le citeste, in cursuri de calificare/ perfectionare si timp in vizitarea obiectivelor turistice.

#pregatireacontinuaaghizilor

Urmeaza episodul 5 din etapa de Pregatire continua a ghizilor, 9 aprilie 2023 ora 11.30 vom vizita Muzeul Micul Paris ( Lipscani 41)

– probabil pe  29 aprilie 2023 (Palatul CEC impreuna cu Banca Nationala sau un alt obiectiv)
In luna mai vom vizita Castelul Peles si orasul Brasov (ghidul de serviciu: Adrian Zaharia). Cine ne ofera un autocar Bucuresti – Brasov si retur la un pret decent? 🙂

 

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 22 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.600 de articole scrise.

You may also like...