Pregatirea continua a ghizilor episodul 5 din 9 aprilie 2023, Muzeul Micul Paris

204 Views

Am auzit tot felul de bazaconii: nu, nu suntem o asociatie de ghizi (ar putea fi daca se cere), nu suntem o scoala de ghizi (sunt destule scoli) si nu facem cursuri de ghizi.. facem practica pentru ghizi, facem pregatirea continua a ghizilor. Uneori e gratis,  alteori pe o suma simbolica. Vine cine vrea, nu obligam pe nimeni 🙂

Suntem o platforma de turism/ portal de turism lansat in 18 iunie 2002.  Am facut promovare online pentru agentiile de turism, hoteluri, firme de transport, diferite destinatii.  Din 2014 organizam Forumul de Incoming si din 2015 Forumul Ghizilor de Turism. In 2015 am inceput constructia unei baze de date cu ghizi online care astazi numara 658 ghizi. Din 2019 inchiriem sistem audio pentru grupuri de turisti sau vizita de fabrica.

Duminica 9 aprilie 2023 a avut loc episodul 5 din „pregatirea continua a ghizilor”. Au participat 16 ghizi.

Am vizitat Muzeul Micul Paris din Bucuresti (Strada Lipscani nr.41), cred ca este unul din cele mai frumoase si mai interesante muzee vazute pana acum…pacat insa ca am primit explicatii doar in hol, apoi suntem lasati liberi sa vedem cele 4 camere si baia. As fi vrut sa mearga cu noi in fiecare camera si sa ne povesteasca putin , inclusiv cateva obiecte expuse in fiecare camera. Muzeul in sine vrea sa te duca in atmosfera Bucurestului de acum 100 de ani si chiar reuseste! Au de asemenea si un un studio foto cu costume retro (le si inchiriaza aceste costume); se face numai cu programare si sedinta foto tine 45 de minute, tarife intre 250 – 700 lei. Tarif de intrare in muzeu: 25 lei/ persoana.

Poza de grup - nu suntem toti :)

Poza de grup – nu suntem toti 🙂

De unde vine denumirea de „Micul Paris”?
Bucurestiul – oras al contrastelor, cu o bogata istorie, personalitati marcante, cladiri impozante si arhitectura deosebita. La sfarsitul secolului al XIX-lea era cunoscut sub denumirea de Micul Paris sau Parisul de Est.

Mai mult decat cladirile cu arhitectura deosebita, Bucurestiul a devenit „Micul Paris” datorita atmosferei, vestimentatiei si gesturilor bucurestenilor, care le copiau destul de mult pe cele ale parizienilor. Chiar si limba franceza era vorbita extrem de mult pe strazile bucurestene.Expresii ca „monser” de la „Mon cher”, „bonjour” sau „madamme” intra rapid in vocabularul locuitorilor de la nord de Dunare. In acea perioada, a cunoaste cuvinte frantuzesti era un adevarat etalon cultural si o mandrie pentru vorbitori.

In Romania circula 6 modele de ecuson ghid, aici vedeti 4 dintre ele

In Romania circula 6 modele de ecuson ghid, aici vedeti 4 dintre ele

In plus, asemenea Parisului cel mare, „Micul Paris” avea propriul Arc de Triumf si cateva cladiri a caror arhitectura avea influente frantuzesti cum ar fi Palatul Kretzulescu, Casa Vernescu sau Palatul CEC. Multi arhitecti francezi precum Albert Galleron, Cassian Bernard sau Xavier Villacrosse au proiectat cladirile din centrul Bucurestiului si de pe Calea Victoriei.

Daca sunteti ghid si aveti un tur pietonal prin centrul vechi cu 2-3 maxim 15 persoane ii puteti surprinde placut, daca ii duceti la acest muzeu, aflat chiar la mijlocul strazii Lipscani.

Mai jos aveti cateva fotografii de la vizita noastra gratuita. Multumim muzeului pentru deschidere si prezentare.

Vezi cum a fost:
– primul episod din pregatireacontinuaaghizilor 18 februarie 2023, 5 ghizi, Muzeul Fotbalului
Tarif intrare: 49 lei / adult , 33 lei/ copil .
Program vizitare: luni inchis, marti – duminica 11.00 – 19.00

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

– al doilea episod din pregatireacontinuaaghizilor 11 martie 2023, 28 ghizi, Muzeul National de Istorie
Tarif intrare: Adulți – 20 lei/persoană;
Pensionari – 10 lei/persoană;
Elevi, studenți, persoane adulte cu handicap mediu sau ușor, posesori card „Euro 26” – 5 lei/persoană.

Taxe pentru ghidaj:
în limba română: grup de până la 25 de persoane – 100 lei/ grup;
în limbile engleză și franceză: grup de până la 25 de persoane – 150 lei/grup.
* Programările pentru ghidaj se fac cu cel puțin 48h înainte și vor fi confirmate prin e-mail sau telefon. Pentru programarea unui ghidaj, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa relatiipublice@mnir.ro sau pr.mnir@gmail.com care să conțină: data programării, ora, o scurtă caracterizare a grupului (elevi/ studenți/ adulți/ seniori/ cazuri sociale/ delegații), limba în care va fi susținut și datele dvs. de contact (adresa de e-mail și numărul de telefon). Programarea de ghidaj este valabilă în urma confirmării.

Program de vizitare
Miercuri – Duminică: program de vară – 10:00 – 18:00; program de iarnă – 9:00 – 17:00
Luni, Marţi: închis;
Programul de vară este valabil din ultima duminică a lunii martie până în ultima duminică a lunii octombrie;
Casa de bilete se închide cu 30 de minute înaintea închiderii programului de vizitare.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

– al treilea episod din pregatireacontinuaaghizilor 19 martie 2023, 20 ghizi, Ateneul Roman
Tarif intrare: 10 lei/ persoana
Vizitarea în regim de gratuitate este disponibilă pentru  persoanele cu handicap și refugiații din Ucraina.
Pentru grupuri, Filarmonica poate oferi ghidaj (Ro, Eng) doar cu programare prealabilă la următoarele adrese de email: cbs@fge.org.ro sau cleopatra.david@fge.org.ro

Program de vizitare
Luni – Joi
09.00 – 10.00 (ultima intrare la ora 09.30)
14.00 – 18.00 (ultima intrare la ora 17.30)
Vineri – Duminică
09.00 – 18.00 (ultima intrare la ora 17.30)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

– al patrulea episod din pregatirecontinuaaghizilor 1 aprilie 2023, 40 ghizi , Palatul Elisabeta si Muzeul Satului

Palatul Elisabeta
Tarif intrare:
40 lei / adult , 20 lei/ pentru copii, studenți și pensionari
Program vizitare:
aprilie-noiembrie
Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro Vă rugăm să transmiteți în e-mail data, ora și numărul de participanți care vor alcătui grupul.

Muzeul Satului
Tarif intrare: 30 lei / adulti, 15 lei/ pensionari, 8 lei/ elevi si studenti, free prescolari, veterani si persoane cu dizabilitati; taxa ghidaj: 200 lei/ limba romana si 300 lei/ limba straina
Program vizitare:
Vara  – 10.00 – 18.00 , Iarna – 9.00 – 17.00 mai multe detalii

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
– al cincilea episod din  pregatirecontinuaaghizilor 9 aprilie 2023, 16 ghizi , Muzeul Micul Paris din Bucuresti
Program de vizitare: luni si marti inchis , miercuri – duminica 11.00 – 18.00
Tarif intrare:
15 lei elevi si studenti, 20 lei grup minim 10 vizitatori, 25 lei/ adult

Un ghid de turism se pregateste continuu:  citeste, invata si viziteaza obiective turistice in fiecare saptamana. Asta face un ghid de turism bine pregatit.
E obligatoriu sa vezi traseul inainte, sa calculezi timpul, sa te documentezi foarte bine. Ghidul trebuie sa fie un bun organizator, sa fie punctual, sa vorbeasca frumos, sa respecte turistii si sa spuna povesti despre fiecare obiectiv turistic vizitat.
Atunci cand platim un ghid nu il platim pentru ca are un plastic atarnat la gat (respectiv ecusonul de ghid). ..multi au ecusonul de ghid si nu au ghidat niciodata 🙂
Il platim pentru experienta si cunostintele lui. Ghidul investe bani in carti pe care le citeste, in cursuri de calificare/ perfectionare si timp in vizitarea obiectivelor turistice.

#pregatireacontinuaaghizilor

Urmeaza episodul 6 : BNR  pe 3 mai ora 16.00

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 22 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.600 de articole scrise.

You may also like...