Colocviu C.A.E.S.A.R. „Turism în România 2030”
Colocviu C.A.E.S.A.R. „Turism în România 2030”
Miercuri, 10 iulie 2013, va avea loc primul colocviu C.A.E.S.A.R. dedicat turismului românesc. Evenimentul, un Colocviu al Centrului pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.), intitulat “Turism în România 2030” este organizat de Liga Studenților Români din Străinătate și Clubul Young Skal şi susţinut de Ministerul Economiei.
Scopul Colocviului este definirea principalelor priorități de dezvoltare și promovare a turismului în România 2030, pornind de la obstacolele cu care România se confruntă în acest moment și direcțiile de dezvoltare identificate de un grup de 50 de tineri experți în devenire și experți consacrați din domeniul turismului.
Colocviul va aduce la masa discuțiilor antreprenori, cercetători, reprezentanți ai mediului privat din industria turistică, reprezentanți ai ONG-urilor active în turism, precum și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice cu atribuții în reglementarea și dezvoltarea turismului.
Printre personalitățile din turism care au confirmat prezența la eveniment se numără: Dragoș Anastasiu, președinte Eurolines; Răzvan Pîrjol, CEO și General Manager CIT & Leading Choice Business Counsellors; Antoni Kuhnen, președinte AvCo Consulting & Contracting; Paul Mărășoiu, președinte Romanian Convention Bureau; Cristian Macedonschi, președinte Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Brașov; Lucia Morariu, președinte ANAT; Călin Ile, manager general hotel Ibis Gara de Nord; Ion Antonescu, fondator Marshal Turism și Maria Stoian, președinte fondator ANTREC România.
Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri în patru grupuri de expertiză, reunind, pe lângă experţi consacraţi din industria turistică românească, cei mai buni studenți și absolvenți români din țară și din străinătate, cu experiență și pregătire relevantă în domeniul turismului.
Principalele teme abordate în cadrul grupurilor de expertiză sunt:
- Analiza resurselor umane, naturale și culturale ale României
- Mediul de business, tehnologie și infrastructură – factori exponențiali pentru dezvoltarea turismului
- Mediul legislativ și proceduri în turism
- Elemente de branding și avantaje competitive ale României
Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030 este primul pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a industriei turistice, oferind tinerilor pasionați de turism oportunitatea de a se implica în găsirea unor soluţii viabile pentru principalele probleme cu care se confruntă turismul românesc. Rezultatul final va fi un raport care va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare și promovare a turismului în România, pe care experții tineri și consacrați din țară și din străinătate și le vor putea asuma în egală măsură. Aceste direcții generice vor fi însoțite de recomandări concrete, cu aplicabilitate imediată și vor fi înaintate prin intermediul C.A.E.S.A.R. factorilor cu putere de decizie în domeniul turismului din România.
Sponsori: Universitatea Româno-Americană, Accent Travel & Events.
Parteneri logistici: Grand Hotel Continental, Qual Media, Hotel Ibis, WebWise.
Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Radio Transilvania, Romania Pozitivă, Studentie.ro, Știri ONG, Edu-News, Online Student, Horeca, HRB Expert, Food&Bar, Turism Market, Traveller Magazin, Casa Mia TV, Agenția de Presă Așii Români.
Susținem și ne susțin: Ministerul Economiei, SKAL, Asociatia Partenerilor Diplomatilor Romani, Rotary, Rotaract, CRREDAE, Fundația Amfiteatru, Asociația Ecoturism România, Succes pentru Romania, Glazeon, Hipo.ro, Inspire, ANOSR, AIESEC, ODAS, USR, Varzaru, Silviu Pal Photography.
Contact:
Adina VINȚAN Andrei MIHĂILESCU
Coordonator Coordonator adjunct
C.A.E.S.A.R. – “Turism în România 2030” C.A.E.S.A.R. – “Turism în România 2030”
adina.vintan@caesar-romania.eu andrei.mihailescu@youngskal.ro
0722 697 550 0772 252 299
Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.
LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.
Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.
LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.
Young Skal reprezintă o diviziune a organizației Skal International, creată special pentru studenți și tineri profesioniști din domeniul turismului.
Misiunea Young Skal este sa recruteze toate persoanele ce activează în sfera vânzării și promovării serviciilor turistice spre mișcarea Skal.
Obiectivul principal îl reprezinta integrarea și familiarizarea acestora cu valorile de bază ale organizației Skal International: Prietenie, Pace, Solidaritate și Promovarea intereselor comune din domeniul turismului, atât la nivel local cât și internațional.
Young Skal este destinată tuturor tinerilor profesioniști care studiază sau activează în domeniul turismului de cel puțin doi ani. Ideea de bază a constituirii Young Skal o reprezintă atragerea tinerilor profesioniști în cadrul organizației și promovarea lor la statutul de membri Skal activi, odată cu atingerea nivelului de expertiză necesar.