Portal turism ce prezinta  piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi de turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
   
 
Sunteti aici: Acasa - Romania - Sinaia, judetul Prahova

Sinaia, judetul Prahova

Despre Sinaia
Ce trebuie sa vizitam in Sinaia
Unde ne cazam in Sinaia
Unde mancam in Sinaia
Harta statiunea Sinaia
Foto statiunea Sinaia
Foto telegondola Sinaia
Video Sinaia


News 2015 Sinaia

1.Sinaia trece printr-un proces de rebranding
2. Se va construi o telegondola noua de la 1.400 la 2.000 m
3.Va exista un nou centru de informare turistica, dar se va deschide in toamna.
4. Au lansat un autobus (33 locuri pe scaune) care pleaca de la Platou Izvor (zona Hotel MARA) - Centru - Telegondola. Tarif 2 lei/ pers. Program incepand cu orele 06:30 pana la 22:30. curse din 30 in 30 minute. Pana acum erau doar microbuze (14 locuri).

Despre Sinaia
Sinaia este un oraș în România, situat la poalele munților Bucegi, cunoscut mai ales datorită importanței sale turistice. Aici se află și Castelul Peleș, fosta reședință de vară a regelui Carol I.
castelul Peles din Sinaia

Sinaia se află în județul Prahova, la circa 60 km nord-vest de Ploiești și la 50 km sud de Brașov. Amplasat într-o zonă muntoasă pe valea râului Prahova, altitudinea orașului variază între 767 m și 1.055 m. Sinaia are statut de stațiune turistică și balneo-climaterică.

Sinaia, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania, se prezinta vizitatorului cu un bogat trecut cultural si social. Amplasata pe Valea Prahovei, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, statiunea este cautata in special de iubitorii sporturilor de iarna. Datorita crestelor de peste 2000 m, sezonul de schi incepe in decembrie si poate dura pana in luna mai.

Sinaia dispune de 14 partii de schi cu grade de dificultate diferite, mergand de la albastru pentru incepatori, pana la partiile marcate cu culoarea rosu si negru, pentru nivel mediu si avansat. Dintre cele mai cautate partii amintim partiile din Valea Dorului, Valea Soarelui si Carp. Toate partiile de schi din statiune sunt deservite de instalatii de transport pe cablu (teleschi/telescaun/baby ski-lift) accesibile cu telecabina Sinaia-Cota 1400-Cota 2000. Pe timpul iernii functioneaza scolile de schi care organizeaza cursuri atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Vezi aici oferte de cazare in Sinaia.

PÂRTIA NOUĂ DE LA BAZA GONDOLEI SINAIA A FOST DESCHISĂ OFICIAL

Vineri, 09 ianurie 2015, după cele mai recente căderi de zăpadă, Transport Urban Sinaia, administratorul domeniului schiabil din oras, a reușit deschiderea Pârtiei Noi și a skiliftului care deserveste pârtia dedicată începătorilor, aflată la stația inferioară a Gondolei Sinaia.




Transport Urban Sinaia are vesti bune atât pentru sinăieni, cât si pentru turistii care folosesc mijloacele noastre de transport în comun. Un autobuz ultramodern va circula pe traseul Platou Izvor - Centru. În plus, de joi, 15 ianuarie 2015, traseul către Gondola Sinaia va fi efectuat de un autobuz, într-un efort de a crește confortul călătorilor și capacitățile de transport ale flotei noastre.



Ca să ajungi direct pe pârtie data viitoare, e bine să știi că skipass-urile pentru Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui și teleski Pârtia Nouă se pot cumpăra și de la stațiile OMV.

Iată lista stațiilor OMV unde te așteaptă cartela pentru Pârtiile de Ski Sinaia:

1. OMV AEROGĂRII - str. Alexandru Șerbănescu, sector 1, București;
2. OMV TUNARI-OTOPENI - str. Horia, Cloșca și Crișan (Șoseaua de Centură), nr. 83, Tunari-Otopeni;
3. OMV BUCUREȘTI-PIPERA - Șoseaua Pipera-Tunari, nr. 1-4, com. Voluntari, jud. Ilfov;
4. OMV PLOIEȘTI - str. Republicii, nr. 168, Ploiești;
5. OMV CORNU - comuna Cornu, DN1;
6. OMV BRAȘOV - Bulevardul 13 Decembrie, nr. 1-3, Brașov;
7. OMV BRAȘOV - Bulevardul Gării, nr. 7A, Brașov.


Vesti bune pentru skiori. O zi însorită, cu vânt slab, -6ºC, 100 cm strat de zăpadă la Cota 2000. Toate pârtiile sunt pregătite.
Telescaunul din Valea Soarelui funcţionează până la ora 16.00.
Telegondola funcţionează până la ora 17.00.inapoi la titlu



Ce trebuie sa vizitam in Sinaia
Atractii turistice Sinaia
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
castelul Peles din Sinaia1. Castelul Peles - construit intre anii 1873 - 1883 de Carol I de Hohenzolleren primul rege al Romaniei.
Castelul Peles,construit intre anii 1873-1883 (etajul I) si intre 1896 si 1914 ( etajul II),in stilul Renasterii germane,dupa planurile arhitectului vienez Wilhelm von Doderer si ale celui german Johann Schultz din Lemberg(Lovov),cu tranformari si adaugiri gotice efectuate de arhitectul ceh Karinel Liman in anii 1896 - 1914,este compus din 160 de camere si are un turn central de 66 de m inaltime.

Castelul a fost resedinta regala de vara (pana in 1947), iar astazi adaposteste un muzeu cu colectii de picturi, sculpturi,armuri,covoare,mobila,tapiserii etc.

Ridicat din dorinta Regelui Carol I, de a avea la poalele Bucegilor resedinta sa de vara. Arhitectura exterioara se incadreaza predominant in stilul Renasterii germane, mai putin terasele dispuse in amfiteatru, cu fantani arteziene, balustrade, vaze si statui din marmura sculptate de italianul Romanelli din Florenta, caracteristice Renasterii italiene.

Castelul Peles poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din Romania. Avand caracter de unicat, castelul este, prin valoarea sa istorica si artistica, unul dintre cele mai importante monumente de acest fel din Europa, avand 160 de camere, o sala de teatru si dotari moderne precum plafonul mobil de sticla al holului de onoare si incalzire centrala. Pe langa castel, au fost construite Pelisor, Corpul de Garda, Economatul, Casa de Vanatoare Foisor, Grajdurile, Uzina Electrica si Vila Sipot..

Program de iarna (16 Sep 2014 – 15 Mai 2015)
Castelul Peles si Castelul Pelisor

Luni si Marţi: Inchis, Miercuri: 11:15 – 16:15, Joi – Duminică: 9:15- 16:15

Tarife vizitare Castelul Peles - Expoziţia de bază
Parter – 45 min
Adulţi – 20 RON, Pensionari – 10 RON, Elevi, studenţi – 5 RON, Card Euro < 26 – 5 RON. Ultimul grup pentru expozitia de baza intra la ora 16:15

Tur Optional I: Parter + Etaj I – 1h15 min
Adulţi – 50 RON, Pensionari – 25 RON, Elevi, studenţi – 12,5 RON, Card Euro < 26 – 12,5 RON. Ultimul grup pentru turul, optional I intra la ora 15:15

Tarife vizitare Castelul Pelisor
Adulţi – 20 RON, Pensionari – 10 RON, Elevi, studenţi – 5 RON, Card Euro <26 – 5 RON, Ultima intrare la ora 16:15. CASA DE BILETE SE ÎNCHIDE LA ORA 16:00, MUZEELE PELEŞ PELIŞOR SE SIGILEAZĂ LA ORA 17:00 detalii

The Peles Castle can be considered the most important historic building of Romania. By its unique character and artistic value, the castle is also one of the most important monuments of Europe. The Peles Castle was the first electrified castle of Europe, having 160 rooms, a theater hall and modern features, such as the fully electric mobile glass roof of the Hall of Fame and Central heating. Serveral other buildings, annexed to the castle, were built simultaneously: The Guard's Chambers, The Economat Buildings, The Foisor Hunting Chateau, The Royal Stables, The Power Plant and The Sipot Villa.
Visitings hours: Monday and Tuesday is closed. Wensday - Sunday 09,00 - 17,00 www.peles.ro inapoi la titlu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Castelul Pelisor
- situat langa Castelului Peles,destinat initial printului Ferdinand I, azi muzeu.
Castelul Pelisor a fost construit între anii 1889 şi 1903, de regele Carol I. şi era destinat viitorului rege Ferdinand şi Reginei Maria. Pâna la finisarea Pelişorului, tinerii au locuit la Foişor. Pelişor are doar 99 de încăperi, faţă de Castelul Peleş cu 160 de încăperi.
Întrega casă a fost decorată pentru a fi o reşedinţă prezidenţială, şi poartă amprenta unei personalităţi puternice: regina Maria. Holul de onore este lambrisat cu lemn de stejar. Dormitorul de aur este decorat după planurile şi desenele reginei cu mobilă sculptată în lemn de tei aurit.
Tot după planurile reginei a fost decorat şi biroul ei, iar pereţii Camerei de aur sunt decorate cu frunze de ciulini, motiv drag reginei întrucât era emblema Scoţiei, locul natal al ei. Aici au crescut şi copii lor: Carol viitorul rege, Mărioara regina Yugoslaviei, Elisabeta regina Greciei şi Prinţul Nicolae.
Program vizitare: Luni si Marti inchis. Miercuri de la 12.00 - 19.00. Joi, Vineri, Sambata si Duminica de la 12.00 la 19.00 inapoi la titlu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.Manastirea Sinaia - cu biserica veche, avand hramul "Adormirea Maicii Domnului " (15 m lungime si 6 latime), a fost construita in anii 1690 - 1695, din initiativa si prin stradania marelui spatar Mihail Cantacuzino ( fiul postelnicului Constantin Cantacuzino),dupa modelul Manastirii "Sfanta Elena" de pe Muntele Sinai,pe care o vizitase cu putin timp inainte. Si astazi dupa trei sute de ani de existenta, Manastirea Sinaia continua sa vegheze orasul care-i poarta numele si al carui simbol spiritual este.
Manastirea Sinaia dateaza de la sfarsitul secolului XVII si reprezinta cartea de identitate a orasului, deoarece este prima contructie din spatiul actualei statiuni. Ctitorul Manastirii este Spatarul Mihail Cantacuzino, comandantul armatei din Tara Romanesca. Manastirea Sinaia este inchinata Sfintei Fecioare
Maria. Constructia manastirii vechi a durat din 1.690 pana in 1.695 si a fost extinsa intre anii 1.843 - 1.846. inapoi la titlu

Program vizitare: zilnic de la 9.00 - 18.00 | website: www.manastireasinaia.ro

Sinaia Monastery a true Bucegi Mountains Cathedral - is dated from the end of the XVII century and it represents the "identity card" of the city - being actually the first building of the area. The founder of the monastery is Ruler Mihail Cantacuzino. Sinaia Monastery is dedicated to Holy Virgin Mary. The construction of the old monastery lasted 5 years, from 1.690 till 1.695 and the new building, called today "The New Court" was completed between 1.843 and 1.846.
Visitings hours: Daily 09.00 - 18.00
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cazinoul Sinaia 4.Cazinoul Sinaia - Cladirea Cazinoului, construita in 1913 dupa planurile arhitectului Petre Antonescu, la initiativa lui Carol I, a fost proiectat in stilul celebrului Cazino din Monte Carlo.
Cazinoul beneficia de curse speciale de trenuri, care au adus jucatorii din tara si strainatate, devenind astfel atractia principala a orasului. Aici se organizau serbari si reprezentatii, zilnic circa 800 de oameni trecandu-i pragul.
Astazi, functioneaza aici un modern centru de conferinte, dispunand de dotari tehnice performante. inapoi la titlu

The Sinaia Casino International Convention Center
The Sinaia Casino, built in 1913 at the initiative of King Carol I, has been designed after the famous Monte Carlo Casino's plans. Players to the casino arrived on special trains from all over Romania and Europe. The casino was the main attraction in the town. Celebrations, parties were organized here, around 800 people entering the casino daily. Today it works as a modern conference centre.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Casa Memoriala George Enescu 5.Casa Memoriala George Enescu
- George Enescu, cel care prin cele doua "Rapsodii Romane" a reusit sa faca auzita muzica romaneasca in intreaga lume, s-a bucurat de sprijinul Reginei Elisabeta, o mare iubitoare de arta. Dragostea pentru Sinaia l-a determinat sa-si construiasca aici intre anii 1923 si 1926 Vila Luminis, devenita in 1995, Casa Memoriala Enescu. inapoi la titlu

George Enescu Memorial House - George Enescu, the famous composer that made contemporary Romanian music world famous with Romanian Rapsodies, has a special connection to Sinaia. Enescu, with the money earned on his firt tour to America, he built a villa here - between 1923 - 1926 and namad it Luminis (clearing in the forest). In 1995 it became George Enescu memorial house.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Telegondola Sinaia 6.Telegondola Sinaia - Telegondola a fost inaugurata in anul 2008 si parcurge un traseu in lungime de 1389,59 metri, legand Sinaia de Cota 1400. Difernta de nivel este de 442 metri, timpul de parcurgere al traseului este de 5 minute, iar capacitatea de transport este de 1.700 de persoane/ ora.

Instalaţia de transport pe cablu, tip telegondolă, asigură transportul persoanelor de la statia Cota 998 (150 metri mai sus de Taverna Sârbului) până la stația Cota 1400.
Instalaţia, fabricată de firma austriacă Doppelmayr – lider mondial in domeniu, a fost dată in funcţiune in decembrie 2007 şi este prevăzută cu un număr de 34 gondole, fiecare putând transporta 8 persoane.

Capacitatea maximă de transport este de 1700 pasageri pe oră, iar gondolele sunt prevăzute cu buzunare exterioare pentru aşezarea schiurilor. Sistemul de acces a fost furnizat de firma Axess – unul din cei mai mari producatori europeni de sisteme de ticketing. inapoi la titlu
Programul de funcţionare:
Vara: Luni – Duminica 9,00 – 19,00; marţi 12,00 – 19,00.
Iarna: Luni – Duminica 8,30 – 17,00; marţi 12,00 – 17,00.
În fiecare zi de marţi se face o revizie a instalaţiei între orele 8 şi 12. Vezi tarife
tarife telegondola Sinaia, Romania

Sinaia Gondola - The gondola was inaugurated 2008 and it has 1.389,59 meters long trail, connecting Sinaia town to Cota 1400. The level difference is of 442 meters, the tripo duration is of 5 minutes, and the transportation capacity is of 1.700 persons/hour. inapoi la titlu

7. Muzeul trenulețelor din Gara Sinaia
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fotografii Sinaia
Castelul Peles intrare Poza super Peles Castle Romania Statuia Carol 1
apasa aici sa vezi mai multe fotografii
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Unde ne cazam in Sinaia

Unde mancam in Sinaia

Dispeceratul National Salvamont: 0725 826 668
Refugiul Salvamont Sinaia: 0732 313 131
Info partii si meteo Sinaia 0770 922 581

Linkuri utile: www.primariasinaia.ro | www.peles.ro | www.infosinaia.ro inapoi la titlu

Sinaia, Centrul de informare Sinaia CIT SINAIA - Centrul de informatii turistice Sinaia
Bulevardul Carol I nr. 47, Sinaia,cod postal 106100
Telefon/fax : 0244 31 56 56.
E-mail: office@info-sinaia.ro |
Web : www.info-sinaia.ro
Persoana de contact: director Paul Popa

momentan este inchis - ianuarie 2015

Informatii generale Sinaia

Amplasare:
oras in judetul Prahova, situat pe cursul superior al raului Prahova, la poalele de SE ale M-tilor Bucegi si cele de SV ale M-tilor Baiului, la 62 km NV de municipiul Ploiesti si 102 km de Bucuresti.Populatie: 15.063 locuitori. Statie c.f. inaugurata la 10 iunie 1979.

In prezent, Sinaia este un important centru turistic si de desfasurare a unor conferinte internationale si nationale; exista amenajari speciale destinate practicarii sporturilor de iarna : pista de bob cu o lungime de 1.500 m ( 13 viraje si 132 m diferenta de nivel ), partii de schi de diferite grade de dificultate ( Carp,2.500 m,dificila; Papagal,2.140 m,dificila; Turistica, 2.800 m,medie etc.), partii pentru sanius etc.

Numeroase poteci marcate, soseaua moderna,cu acces auto pana la Cota 1.400,teleferic (dat in folosinta in 1971),cu cabine de 35 de locuri(Sinaia - Cota 1.400) si de 28 de locuri( Cota 1.400 - cabana Varful cu Dor,alfata la 2.000 m alt.) si telescaunul Cota 1.400 -Varful cu Dor,asigura legaturile intre zona centrala a orasului si platoul M-tilor Bucegi.Sinaia este practic punct de plecare spre cabanele M-tilor Bucegi( Cota 1.500; Varful cu Dor,2.000 m alt.; Cuibul Dorului,1.200 m; Babele,2.206 m; Omu,2.505 m; Padina,1.525 m ; Piatra Arsa , 1.950 m,Pestera,1.610 m) si ale M-tilor Baiului (Piscul Cainelui,950 m etc.).

Istoric: localitatea Sinaia apare mentionata documentar,prima oara, in 1690,cand in preajma Manastirii Sinaia(1690 - 1695),pentru paza sa,au fost intemeiate primele locuinte ale unor scutelnici,care apoi au format o populatie stabila.Initial,satul s-a numit Izvorul,iar din 1874 poarta denumirea actuala. Declarat oras in 1880 cand localitatea a devenit resedinta de vara a regelui Carol I.

Altitudine: 798 - 971 m.

Climat: specific zonelor alpine, aer puternic ozonat,cu veri racoroase si ierni putin friguroase. Temperatura medie anuala: 60C.

Cai de acces:
Rutiere: Bucuresti - Brasov pe DN1 (E 60) dinspre Rasnov pe DN 73 A, jonctiune cu DN 1.
Feroviare: Gara Sinaia,pe linia Bucuresti - Brasov. Destinatie: odihna, sporturi de iarna, drumetii si excursii diferentiate in functie de varsta si preferinte.




Eurotrip
 
Eurotrip
 
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
litoral Bulgaria 2023

vacante in Romania

oferte litoral Romania vacante Grecia, vacante in Grecia oferte litoral Bulgaria oferte all inclusive Antalya oferte vacante Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia, sejur Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2024 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2024; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2024 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro