Cherche des nouvelles touristiques

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - De la 1 noiembrie 2018 vom avea 5 la suta TVA la cazare

De la 1 noiembrie 2018 vom avea 5 la suta TVA la cazare

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
De la 1 noiembrie 2018 vom avea 5 la suta TVA la cazare
MĂSURI ÎN PREMIERĂ PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI DIN ROMÂNIA: TVA DE 5% PENTRU INVESTITORI ȘI REDEVENȚE ZERO PENTRU UTILIZAREA APELOR GEOTERMALE ȘI MINERALE.

Turismul din România este unul dintre principalele obiective ale Planului de Acțiune septembrie-decembrie 2018 al Guvernului României. În acest sens, două dintre cele mai importante măsuri care au ca scop dezvoltarea turismului au fost adoptate, astăzi, prin ordonanță de urgență.

Cota de TVA de 5% a fost extinsă la domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, activităţile sportive, recreative si distractive. Masura intra in aplicare de la 1 noiembrie 2018.

De asemenea, o altă măsură pentru stimularea turismului balnear, adoptată prin aceeași ordonanță de urgență, presupune eliminarea redevențelor pentru utilizarea apelor geotermale și minerale naturale utilizate pentru consumul populației la buvetele publice.

Sectorul turistic balnear avea nevoie urgent de aceste măsuri în contextul în care o treime dintre izvoarele termale şi minerale ale Europei sunt în ţara noastră.

În același timp, Ministerul Turismului urmează să definitiveze Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de funcționare a serviciilor în domeniul turismului.

Nouvelles date: 4 octombrie 2018
Categorie: Romania
Auteur: InfoTravelRomania
Source: Ministerul Turismului

Commentaires sur la page:

vacante in Romania