Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Incomingul a scazut cu 90 la suta

Incomingul a scazut cu 90 la suta

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Incoming Romania
Incomingul a scazut cu 90 la suta
În lipsa unei strategii de promovare străinii nu au venit în 2020 în România, care a înregistrat cea mai mare scădere a turismului de incoming din Europa, minus 90%

În ciuda pandemiei, românii au continuat să îşi facă vacanţele în afara ţării, Grecia, Bulgaria şi Turcia fiind destinaţiile preferate de aceştia.

România a înregistrat cea mai mare scădere a turismului de incoming (turiştii străini) din Uniunea Europeană, înregistrând o diminuare de 90% a nopţilor petrecute de străini în unităţile de cazare în luna iulie a acestui an comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor Eurostat.

Multe dintre ţările europene, în ciuda pandemiei, au continuat să se promoveze ca destinaţii turistice, abordând diverse strategii de promovare. Totuşi, România a dus lipsă chiar şi înainte de izbucnirea pandemiei de o strategie de comunicare şi promovare în rândul turiştilor străini şi cu atât mai puţin în timpul pandemiei. Chiar dacă pandemia a reprezentat o schimbare a comportamentului turiştilor, mulţi români nu au renunţat la a-şi petrece vacanţele în afara ţării. Astfel, Bulgaria, o destinaţie populară în rândul turiştilor români, a primit din România cei mai mulţi turişti străini. Românii au salvat litoralul bulgăresc în această vară. Dintr-un total de circa 450 mii turişti străini sosiţi pe litoralul bulgăresc în sezonul estival din această vară, circa 40% au fost români.

Data stire: 8 noiembrie 2020
Categorie: Incoming Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Zf.ro

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!