Cauta stire turism

  • Categorie


InfoTravelRomania platforma turism
Acasa - Stiri turism - O partie noua de schi la Straja
romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
O partie noua de schi la Straja
O pârtie nouă de schi și una pentru sanie, două telescaune noi și zeci de tunuri de zăpadă, în această iarnă, în Straja.

Sezonul de iarnă se anunță a fi unul mult mai atractiv și confortabil pentru turiștii care aleg să își petreacă timpul liber în stațiunea montană Straja, din Lupeni.

Încă de la baza muntelui pe oaspeți îi așteaptă o parcare asfaltată, ce dispune de aproape 250 de locuri. Mai mult, au fost achiziționate două noi telescaune. Unul fix, ce va funcționa pe pârtia Platoul Soarelui, iar altul debraiabil, ce va transporta turiștii pe noua pârtie amenajată de la Baloo, în jos, pe sub gondolă, pârtia Sfântu Gheorghe.

Prima pârtie de sanie, amenajată în Straja

Tot aici, paralel cu pârtia Sfântul Gheorghe, se amenajează și o pârtie pentru sanie, singura din stațiune.

„Un telescaun va deservi pârtia Platoul Soarelui, și a fost montat în locul unuia dintre cele două teleschiuri. Acesta este fix, și dispune de scaune a câte două locuri. Celălalt, un telescaun debraiabil, ce a costat 1,5 milioane de euro, va asigura transportul a câte patru persoane și este amplasat pe pârtia Sfântul Gheorghe, de la Baloo în jos, sub gondolă. Această pârtie, la care încă lucrăm, măsoară 1.200 de metri. Sperăm ca la începutul lunii decembrie să o putem da în folosință turiștilor care ne vor trece pragul. De asemenea, vom avea și o pârtie pentru sanie, de o parte a pârtiei Sfântul Gheorghe, ce are o lățime de circa șase metri și o lungime de peste un kilometru”, a declarat, pentru GO Hunedoara, principalul investitor din Straja, Emil Părău.

Zeci de tunuri de zăpadă, pregătite pentru această iarnă

Zeci de tunuri de zăpadă sunt pregătite pentru a produce tone de zăpadă artificială. Unele dintre acestea au fost puse deja în funcțiune zilele trecute, pe pârtiile Mutu, Constantinescu și Platoul Soarelui, însă, din cauza temperaturilor blânde din aceste zile, zăpada s-a topit.

„Am achiziționat, pentru acest sezon, încă șase tunuri noi de zăpadă. Astfel că, în această iarnă vom avea, în Straja, aproximativ 25 de astfel de aparate pentru producerea zăpezii artificiale. Zilele trecute am pornit o parte din aceste instalații, pentru că am avut o temperatură propice, de -3 grade Celsius, însă vremea s-a mai încălzit și se anunță blândă și în următoarele zile, astfel că zăpada se topește. Așteptăm zilele geroase și le punem din nou în funcțiune”, a mai precizat Emil Părău.

Parcare asfaltată, cu sute de locuri, și rețea de canalizare

După ce ani în șir, turiștii care ajungeau cu autoturismele în Straja s-au plâns de lipsa unei parcări decente în care să își poată lăsa autovehiculele, iată că, în acest an, dorința le-a fost împlinită. Situată la stația de îmbarcare a telegondolei, noua parcare are o capacitate de aproape 250 de locuri și se întinde pe o suprafață de peste 5.500 de metri pătrați. Lucrarea a fost realizată ca urmare a unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Municipiului Lupeni.

„Ne bucurăm că, de curând, Consiliul Județean împreună cu Primăria Lupeni au finalizat lucrările de introducere a rețelei de canalizare în stațiune, precum și parcarea de care era imperioasă nevoie și a cărei investiție a fost de 1,5 milioane de lei”, a conchis Emil Părău.

#Straja #turism valea jiului #obiective turistice hunedoara #partia platoul soarelui #platoul soarelui straja #turism hunedoara #parcare straja #investitii straja #complex montana straja #partia sf gheorghe straja #emil parau #statiunea montana straja #straja lupeni #straja hunedoara #telescaune noi straja #partie de sanie straja #baloo straja #obiective turistice valea jiului

Data stire: 20 noiembrie 2021
Categorie: Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Gohunedoara.com

Comentarii despre pagina:

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta