Sistem audio ghizi de inchiriat

Cauta stire turism

  • Categorie


InfoTravelRomania platforma turism

AGI - Asociatia Ghizilor InfoTravelRomania

Acasa - Stiri turism - Trenul spre aeroport si-a dublat numarul de calatori transportati

Trenul spre aeroport si-a dublat numarul de calatori transportati

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
Trenul spre aeroport si-a dublat numarul de calatori transportati
Pe ruta feroviară de la Gara de Nord la aeroportul internaţional Henri Conadă, în Otopeni, sunt efectuate zilnic tur-retur 72 de curse, la o frecvenţă de 40 de minute.

Tariful unui bilet este de 5 lei iar călătoria durează aproximativ 20 - 25 minute. Anul trecut au circulat 700.000 de pasageri.

Pe linia feroviară de la Gara de Nord la aeroportul internaţional Henri Conadă sunt efectuate zilnic tur-retur 72 de curse, la o frecvenţă de 40 de minute. Tariful unui bilet este de 5 lei iar călătoria durează aproximativ 20 - 25 minute.

700.000 de pasageri au călătorit anul trecut pe această rută, spre deosebire de primul an de funcționare când trenurile au transportat 300.000 de pasageri. Chiar dacă traficul a ajuns la 700.000 de pasageri pe an, cifra reprezintă doar 5,6% din numărul total de pasageri care trec prin aeroportul Otopeni, arată o analiză a Ziarului Financiar, citată de Mediafax.

Doar anul trecut, pe cel mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă, au aterizat sau decolat 12,5 milioane de pasageri. Linia de cale ferată Gara de Nord - aeroport Henri Coandă bucurești Otopeni, reprezintă o investiţie de 120 de milioane de euro a fost inaugurată în data de 13 decembrie 2020.

Data stire: 24 mai 2023
Categorie: Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Www.rfi.ro

Comentarii despre pagina: