Prima Cursă în jurul lumii cu o maşină electrică
O călătorie de proporţii epice – Prima Cursă în jurul lumii cu o maşină electrică, le Race.
După turneul de succes din Europa în luna august 2011, intitulat Tesla Goes East, Rafael de Mestre a pornit într-o nouă aventură, de data aceasta menită să stabilească recorduri mondiale. El va încerca să devină prima persoana care conduce în jurul lumii o maşină de serie electrică. Aceeaşi Tesla Roadster care l-a purtat din Suedia până la Marea Neagră în România, în mai puţin de două săptămâni, traversează acum trei continente pentru a deveni prima maşină electrică ce călătoreşte în jurul lumii.
Punctul de plecare al aventurii a fost Barcelona, Spania, pe data de 11 mai 2012, locul pe care Rafael de Mestre îl numeşte „acasă”. Din acel punct, atât şoferul cât şi maşina au trecut prin Franţa, Elveţia, Germania, Statele Unite ale Americii, China, Kazakhstan, Rusia şi Ucraina. În acest moment maşina se află în România, după ce a străbătut peste 21.000 km astăzi pleacănd din Bucureşti spre Sibiu si Arad. Din acest punct călătoria continuă prin Ungaria, Austria şi înapoi la Barcelona prin Elveţia şi Franţa.
Ceea ce a început ca o cursă contra timp, s-a transformat într-o cursă între două echipe ce concurează pentru titlul de „primul şofer în jurul lumii într-o maşină electrică”. Titlul este „dezbătut” între Rafael de Mestre, şoferul Tesla Roadster-ului şi Antonin Guy şi Xavier Degon în Citroen-ul lor C0. Aceştia din urmă au plecat în aventura intitulată Electric Odyssey în februarie 2012, cu aproape trei luni înainte de plecarea lui Rafael de Mestre. Cu toate acestea, în jurul datei de 23 iulie ei au fost depăşiţi în China de către de Mestre.
www.1e-race.com
În afară de încercarea de a fi primul şofer care face ocolul Pământului într-o maşină electrică, Rafael de Mestre se întâlneşte prin toate locurile prin care trece cu pasionaţii locali ai automobilelor electrice cât şi cu reprezentanţi ai industriei de automobile şi energie electrică, într-un obiectiv îndrăzneţ de a aduce mai aproape viitorul care este reprezentat de maşina electrică.
Scopul final al acestei curse este de a arăta opiniei publice în viitorul apropiat că maşina electrică poate, este şi va deveni o realitate pentru o persoana obişnuită.
Rafael de Mestre este un cetăţean spaniol, care locuieste în România. El lucrează în industria IT, furnizând servicii de consultanţă pentru companii cu reţele de calculatoare mari. În 2011, el a organizat turneul Tesla Goes East, în care a condus 10.000 km într-o maşină electrică în mai puţin de două săptămâni.
Tesla este primul producător de maşini electrice de serie. Roadster a fost primul lor model lansat, inspirat de Lotus Elise. Motorul său electric propulsează Roadster-ul de la 0 la 100 km / h în 3.7 secunde. Cu o autonomie de aproape 400 km şi o viteză maximă de 200 kilometri pe oră, este maşina electrică cea mai avansată din lume. Roadster-ul va fi precedat de Model S, sedanul gamei, care şi-a început deja producţia în vara anului 2012.
După colaborarea din anul 2011 în cadrul turneului “Tesla goes East” Continental Hotels este alături de dl Rafael de Maeste şi anul acesta.
Pornind de la necesitatea pe care o reprezintă maşinile electrice în scurt timp, cumulată cu o atitudine ecologică către o lume lipsită de poluare, hotelurile Continental au montat prize ce permit încărcarea autovehiculelor electrice.
Deşi cerere în România încă nu există sperăm că prin astfel de acţiuni să apară şi la noi acest tip de maşini şi să se înţeleagă economia pe termen lung (în turneul de anul acesta au fost parcurşi cca 21 000 km cu cca 500 euro).
Prize pentru încărcarea maşinilor electrice există la Hello Hotels, Continental Suceava, Continental Forum Arad şi Continental Forum Oradea.
Pentru cele mai recente informaţii despre cursă şi unde se afla Tesla Roadster-ul vizitaţi site-ul www.1e-race.com
Despre Continental Hotels
Continental Hotels cu o tradiţie de peste 20 de ani pe piaţa turistică din România. Înca de la început obiectivele companiei au avut în vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri.
In prezent, Continental Hotels este cel mai mare lanţ hotelier românesc ce acoperă piaţa de lux, de business si cea economy, oferind, în acelaşi timp, o gamă completă de servicii şi pentru segmentul MICE.
Portofoliul Continental Hotels cuprinde următoarele branduri proprii: Grand Hotel Continental, Continental Forum(****), Continental(***), Hello Hotels(**), Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Mondo Restaurant, Victoria Club , Tekaffe. Continental Hotels deţine şi 4 hoteluri Ibis în România aflate în managementul grupului Accor.
Oraşele în care Continental Hotels este prezent sunt: Bucureşti, Arad, Oradea, Sibiu, Constanţa, Tîrgu Mureş, Drobeta Turnu Severin şi Suceava, totalizând peste 1860 de camere.
COMUNICAT DE PRESA
Bucuresti, 30 august 2012
1 Response