Bucuresti
oferte ieftine Turcia, sejur ieftin Grecia, litoral Bulgaria
Acasa | Asociatii turism | Linkuri turism | Stiri | Targuri turism | Reviste turism | Hoteluri Bucuresti | Fotografii |
  Agentie turism |Asigurari medicale | Companii autocar | Companii aeriene | Spatiul Schengen | Pasaport |
  Facultati turism | Cursuri turism | Bibliografie | Birouri turism | Centre de informare | Manifestari/expo | Chestionar
| Contact
Litoral 2016 Grecia| Oferte litoral 2016 Grecia | Oferte litoral 2014 Romania| Cazare litoral Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
 
   
    Hoteluri   Agentii de turism

Topul restaurantelor din Bucuresti

Restaurant Terasa Doamnei


Mersul Trenurilor din Gara de Nord


Taxi

9425 - taxi Leone
9494 - taxi 2000
Cere oferta personalizata de la toate agentiile de turism

Bucuresti
Traseele turistice din jurul capitalei se bucura de un real succes. Chiar daca au fost primite cu ostilitate de catre mai multe canale mass-media traseele turistice lansate de MDRT in parteneriat cu RATB fac audienta. Reamintim ca pretul unei calatorii este de 15 lei(octombrie 2010), autobuzele circula in zilele de sambata si duminica dar si cu ocazia unor sarbatori legale, iar programul este: plecare la ora 8.30, reintoarcerea la ora 16.00. Liniile au ca puncte de pornire Piata Presei Libere, Piata Sf. Vineri si Ghencea.

Autobuzele circula sambata, duminica si cu ocazia sarbatorilor legale. Din cele 9 trasee (in curand vor fi anuntate si altele), cele mai frecventate sunt cele spre Manastirile Caldarusani, Balamuci, Cernica, Pasarea, Calugareni, respectiv spre Parcul National Comana, o zona naturala prea putin promovata si cunoscuta.

 
UNIVERSITATE - PUNCTUL ZERO AL BUCURESTIULUI  
metroul in Bucuresti  
   
Harta hotspot-urilor wireless gratuite in Bucuresti
www.acvila.net
1. Bucurestiul noaptea 3 ianuarie 2008 | Sursa: InfoTravelRomania
Piata Romana iarna Piata Romana ianuarie 2008 Piata Romana beculete Piata Romana - Universitatii
Piata Romana iarna
Piata Romana ianuarie 2008
Piata Romana beculete
Piata Romana - Universitatii
Piata Universitatii - brad Intersectia Universitatii Punctul zero Bucuresti Bradul de Craciun Bucuresti
Piata Universitatii - brad
Intersectia Universitatii
Punctul zero Bucuresti
Bradul de Craciun Bucuresti
Hotelul Intercontinental Bradul de Craciun 2007 Teatrul National iarna Zapada in capitala
Hotelul Intercontinental
Bradul de Craciun 2007
Teatrul National iarna
Zapada in capitala
Iarna 2008 in Bucuresti Mc Donalds Bucuresti Iarna in capitala Piata Rosetti
Iarna 2008 in Bucuresti
Mc Donalds Bucuresti
Iarna in capitala
Piata Rosetti - 3 ianuarie 2008
Piata Rosetti - brad Piata Rosetti - Universitate 1 m de zapada pe masini Bucurestiul sub zapada
Piata Rosetti - brad Craciun
Piata Rosetti - Universitate
1 m de zapada pe masini
Bucurestiul sub zapada
Metroul in Bucuresti interior metrou Statia metrou Piata Muncii Cecul
Metroul in Bucuresti
interior metrou
Statia metrou Piata Muncii
Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C



Ateneul Roman Casa Poporului Metroul Bucuresti - statia Universitate
Mai multe poze cu Bucuresti

Ateneul Roman Bucuresti este capitala Romaniei,oras cu rang de municipiu(din 17 februarie 1968),cu statut de unitate administrativa aparte(asemanator judetului),cel mai mare si important centru politic,economic,financiar-bancar,comercial,cultural-stiintific,de invatamant,de trasnsport,informational,sportiv si turistic al tarii.
Orasul se afla situat in S-SE Romaniei,in Campia Vlasiei,la 54-90 m alt.,pe raurile Dambovita si Colentina,la 60 km N de fluviul Dunarea,120 K S de M-tii Carpati si 226 km V de Marea Neagra.

Suprafata : 228 km2 ( 0,10% din suprafata tarii)

Populatia (1 iulie 1995): 2.054.079 locuitori( 9,06% din populatia tarii), din care 978.672 de sex masculin si Arcul de Triumf1.095.280 feminin.Densitatea: 901 loc/km 2.
Orasul are o forma circulara ,axele sale masurand circa 24 km pe directia N-S si circa 22 km E-V.Intre aceste limite,municipiul Bucuresti cuprinde sase sase sectoareadministrative (numerotate cu cifre arabe,de la 1 la 6),olor="#fffffff">dispuse radiar,iar
din 23 ianuarie 1981 i-a fost subordonat,din punct de vedere administrativ,Sectorul Agricol Ilfov extins in jurul Capitalei.Acest al saptelea sector al Capitalei(1.593 kmp si 276.476 locuitori),alcatuit din 38 de comune si orasul Buftea a fost transformat (24 septembrie 1996) in judet,cu resedinta in Bucuresti.


Casa Poporului Clima orasului este temperat - continentala,cu usuare nuante excesive si cu unele diferentieri ale temperaturii aerului cauzate de incalzirea suplimentara a retelei stradale din interiorul sau,de arderile de combustibili industriali si casnici,de radiatia exercitata de zidurile cladirilor etc.

Transport * Transportul feroviar (Gara de Nord)inaugurata in 13/25 septembrie 1872,cea mai mare gara a orasului si a tarii,Gara Obor(Gara de Est),Gara Basarab(langa Gara de Nord) ,Gara Baneasa si Gara Progresul .
* Transportul rutier - in Bucuresti,se concentreza,totodata,sau pornesc spre diferite colturi ale tarii 8 sosele nationale modernizate,cu prelungire catre tarile din N,E,S si Centrul si Vestul Europei.
DN1 = BUCURESTI - PLOIESTI - BRASOV - SIBIU - ALBA IULIA - CLUJ NAPOCA - ORADEA - BORS
DN1A = BUCURESTI - PLOIESTI - BRASOV- SIBIU - DEVA - ARAD - NADLAC
DN2 = BUCURESTI - URZICENI - BUZAU - FOCSANI - BACAU - SUCEAVA - SIRET
DN3 = BUCURESTI - LEHLIU - CALARASI - OSTROV - CONSTANTA
DN4 = BUCURESTI - OLTENITA
DN5 = BUCURESTI - GIURGIU
DN6 = BUCUTRESTI - ALEXANDRIA - CRAIOVA - DROBETA T. SEVERIN - TIMISOARA - JIMBOLIA
DN7 = BUCURESTI - PITESTI - RAMNICU VALCEA - SIBIU - DEVA - ARAD - NADLAC
Reteaua cailor de comunicatie din interiorul municipiului Bucuresti(alei,strazi,bulevarde,sosele)insumeaza o lungime totala de 1.874 km( 31 decembrie 1994) din care 851 km modernizate.Acestea sunt dispuse radiar,o mare parte a arterelor principale si secundare intalnindu-se in Piata Unirii sau Piata Universitatii
Transportul urban de calatori in Capitala se efectueaza cu mijloace variate :tramvaie,autobuze,trolleibuze,
autotaximetre,microbuze,metrou.Costulunui bilet de 1 calatorie este de 6.000 lei ( 07.07.2002).
Tarifele la companiile de taxi sunt cuprinse intre :4.500 - 6.000 lei /kilometru.
Lungimea totala a liniilor de metrou din Bucuresti insumeaza 60 km,avand 38 de statii.Intervalul de sosire a metroului este de cca 10 minute,iar costul unei cartele de 2 calatorii este de 16.000 lei ( 01.05.2003 ).


Harta metroului              

* Transportul aerian - municipiul Bucuresti este cel mai mare si mai important centru al transporturilor aeriene din Romania,traficul intern realizandu-se prin intermediul aeroportului Bucuresti - Baneasa(inaugurat in 1920),aflat in N orasului,pe soseaua Bucuresti - Ploiesti,de pe pistele caruia decoleaza si aterizeaza avioane catre si dinspre 15 orase ale tarii: Cluj-Napoca,Timisoara,Arad,Oradea,Baia Mare,Satu - Mare,Targu - Mures,Caransebes,Sibiu,
Craiova,Suceava,Bacau,Iasi,Tulcea si Constanta.
Traficul international de marfuri si persoane este asigurat numai de aeroportul Bucuresti- Otopeni(inaugurat la 8 aprilie 1970),aflat la 18 km N de centrul orasului,pe soseaua ce duce spre Ploiesti.

Turismul

Prin functiile sale complexe,prin pozitia in cadrul tarii si prin numeroasele obiective cu valoare istorica,arhitectonica si de alta natura,Bucurestiul reprezinta unul dintre principalele centre turistice ale Romaniei.Capitala dispune de o apreciabila baza materiala ,in continua extindere,ca cuprinde 46 de hoteluri(cu o capacitate totala de circa 12.000 locuri),cateva hosteluri si apartamente in regim hotelier,nenumarate locuri de divertisment si de practicare a sporturilor,restaurante,cazinouri,discoteci,baruri de zi si de noapte etc.Activitatea turistica din Bucuresti si din intreaga tara este coordonata de catre Ministerul Turismului si sustinuta de mai multe societati de turism.
Cele mai importante obiectivele turistice ale municipiului Bucuresti sunt:
Casa Poporului ( Palatul Parlamentului ), Atheneul Roman,Arcul de Triumf, Palatul Bancii Nationale,Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazu,Teatrul National,Universitatea,Parcul Cismigiu,Gradina Botanica,Parcul Herastrau,Muzeul Satului, Muzeul National de Arta a Romaniei, Muzeul National de Istorie a Romaniei,Biserica Manastirii Casin.

Muzee - Museums - Musees - Museen

Muzeul National de Arta al Romaniei - Calea Victoriei nr.49 - 53,tel: 021 - 313.30.30; 021 - 314.81.19.Program: mercuri-duminica: 11.00-19.00 (mai septembrie); mercuri-duminica:10.00 -18.00(octombrie-aprilie); luni si marti muzeul este inchis.
Web site: www.mnar.art.ro
Muzeul National de Arta al Romaniei are trei galerii de arta si o istorie regala.

Muzeul National de Arta al Romaniei
Galeria de Arta Europeana
Galeria de Arta Romaneasca Moderna
Galeria de Arta Veche Romaneasca
Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Romaneasca Moderna insumeaza opere expuse intr-o maniera atractiva si moderna, orice vizita fiind un mod agreabil si instructiv de a petrece timpul.
Istoria pe care cladirea o poarta cu..mai multe detalii

Muzeul Colectiilor de Arta - Calea Victoriei nr.111,detine opere de o inestimabila valoare artistica semnate de valorosi artisti plastici romani si straini.

Muzeul Colectiilor de Arta se afla într-o cladire istorica a Bucurestiului, Palatul Romanit, construit in jurul anului l812. In prezent sunt expuse urmatoarele colectii: Garabet Avachian, fratii Beatrice si Hrandt Avakian, Clara si Anatol E. Baconsky, Marcu Beza – Hortensia si Vasile G Beza, Céline Emilian, dr. Sandu Lieblich, dr. Mircea Petrescu si prof. Artemiza Petrescu, dr. Sorin Schächter, Sica Alexandrescu, colectia de arta comparata Alexandra si Barbu Slatineanu, colectia familiilor Dumitru si Maria Stefanescu - col. Gheorghe Preda, colectia Josefina si Eugen Taru, colectia avocatului Hurmuz Aznavorian (donatia Rodica Aznavorian Sfintescu si Claudiu Sfintescu) colectia Elena, Maria si dr. Iosif N. Dona.
Calea Victoriei, nr. 111, telefon:021 - 211 17 49

MUZEUL THEODOR PALLADY
Muzeul detine citeva remarcabile panze ale marelui pictor roman Theodor Pallady, precum si un lot de peste 800 de desene (peisaje, nuduri, portrete, interioare), reprezentative pentru perioada pariziana a lui Pallady. Acestea sint expuse periodic in serii tematice.
Printre cele 1270 de piese ale colectiei sotilor Serafina si Gheorghe Raut se afla lucrari de pictori francezi precum Lubin Baujin, Edmond Aman Jean, Carolus Duran, Camille Corot, sau olandezi, precum Jan van de Capelle, doua pinze de scoala engleza, dar si pictura romaneasca de Paul Verona si Jean Al. Steriadi; de asemenea, piese de arta decorativa, sculptura antica greco-romana, egipteana, indiana, khmera, dar si sculptura renascentista italiana si franceza.
Str. Spatarului, nr. 22,telefon:021 211 49 79

MUZEUL K. H. ZAMBACCIAN
In 1946, K. Zambaccian a donat statului casa si colectia sa de arta, in total 310 lucrari. O parte dintre ele au fost accesibile publicului inca din 1947, cind a fost inaugurat muzeul. Colectia se distinge in special prin calitatea deosebita a lucrarilor de arta romaneasca. Acestea ofera o imagine sintetica a evolutiei artei romanesti, din a doua jumatate a secolului al XIX-lea pana la mijlocul secolului urmator. In patrimoniul muzeului se afla picturi semnate de Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Stefan Luchian, Jean Al. Steriadi, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Nicolae Darascu, Theodor Pallady, Iosif Iser, Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Horia Damian, Alexandru Padina, Ion Tuculescu, precum si lucrari de sculptura ale unor mari maestri: Dimitrie Paciurea, Oscar Han, Corneliu Medrea, Ion Jalea, Constantin Brancusi.
Str. Muzeul Zambaccian, nr. 21,telefon 021 - 230 19 20

  Muzeul National de Istorie a Romaniei - Calea Victoriei nr.12 ,ofera o imagine cuprinzatoare a dezvoltarii societatii pe teritoriul Romaniei din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre.
Muzeul National Cotroceni - Str.Geniului nr.1,in care sunt expuse colectii de arta veche romaneasca .
Muzeul de Istorie si Arta al municipiului Bucuresti - Bd.I.C.Bratianu nr.2,este adapostit in Palatul Sutu,cuprinzand circa 150.000 de exponate care infatiseaza istoria municipiului Bucuresti din cele mai vechi timpuri si pana in prezent.
Muzeul Satului - Sos.Kiseleff nr.28-30,infiintat in 1936,este un muzeu etnografic in aer liber,extins pe 10 ha,
cuprinzand 272 de cladiri si gospodarii taranesti din toate zonele tarii.
Muzeul National Geologic - Sos.Kiseleff nr.2,expune impresionante colectii de flori de mina,mineralogie,paleontologie,zacaminte etc.
Muzeul de Istorie Naturala "Grigore Antipa" - Sos.Kiseleff nr.1,cuprinde peste 300.000 de piese.
Muzeul Militar National - Str.Mircea Vulcanescu nr.125-127,cuprinde colectii de istorie militara,documente,
fotografii,arme,uniforme,steaguri,medalii,tehnica de lupta.
Muzeul Pompierilor - Bd.Ferdinand nr.33/P-ta Foisorului de Foc ,expune documente,harti,arme,medalii,drapele.
Muzeul Curtea Veche - Palatul Voievodal - Str.Iuliu Maniu nr.25-31,este un muzeu in aer liber care cuprinde ruinele primei resedinte voievodale a domnilor Tarii Romanesti.
Muzeul Tehnic"Profesor inginer Dimitrie Leonida" - Str.Candiano Popescu nr.2
Muzeul Taranul Roman - Sos.Kiseleff nr.3 ,cuprinde circa 90.000 de piese de arta populara romanesca.
Muzeul Cailor Ferate Romane - Calea Grivitei nr.193 ,expune in aer liber locomotive,vagoane,iar in interior prezinta un telegraf Morse din 1869,fotografii,costume de ceferisti.
Muzeul Literaturii Romane - Str.Fundatiei nr.4,poseda valoroase colectii de manuscrise si carti vechi.
Muzeul "George Enescu" - Calea Victoriei nr.141,organizat in Palatul Cantacuzino- Nababul,cuprinde colectii referitoare la istoria muzicii,documente muzicale,partituri.
Muzeul Teatrului National - Bd.Nicolae Balcescu nr.2-4,ilustreaza prin colectiile sale evolutia teatrului romanesc de-a lungul timpului.
Muzeul "Theodor Aman" - Str.C.A.Rosetti nr.8
Muzeul memorial "Gheorghe M.Tattararescu - Str.Domnita Anastasia nr.7

Biserici - Churhes - Eglises - Kirchen

Biserica Alba (Calea Victoriei nr.110),Biserica Antim (Str.Mitropolit Antim Ivireanu nr.29),Biserica Armeneasca (Bd.Carol I nr.43),Biserica Coltei (Bd.I.C.Bratianu nr.1),Biserica Curtea Veche (Str.Franceza nr.33),Biserica Italiana (Bd.Nicolae Balcescu nr.nr.28),Biserica Cretulescu (Calea Victoriei 45 A),Biserica Stavropoleos (Str.Stavropoleos nr.4),Catedrala Patriarhala (Dealul Mitropoliei nr.21),Catedrala Sf.Iosif(Str.G-ral Berthelot nr.15),Biserica Luterana (Str.Luterana nr.2),Biserica Amzei (Biserica Amzei nr.2),
Biserica Icoanei (Str.Icoanei nr.12),Biserica Boteanu (Str.Boteanu nr.8),Biserica Zlatari(Calea Victoriei 12 bis),
Biserica Greaca (Bd.Pache Protopopescu nr.1-3),Biserica Silvestru (Str.Silvestru nr.36),Biserica Bucur
(Str.Radu Voda nr.33),Biserica Domnita Balasa ( Str.Sfintii Apostoli nr.60),Biserica Elefterie (Str.Sfantul Elefterie nr.1),Biserica Casin(Bd.Marasti nr.16),Biserica Sfintii Apostoli (Str.Sfintii Apostoli nr.1).

Monumente de arta si istorie - Art and history monuments - Monuments d'art et d'histoire -
Kunst - und historsiche Denkmaler


Monumentul Aviatorilor - Bd.Aviatorilor ,Monumentul Eroului Necunoscut - Parcul Carol,Monumentul Eroilor Francezi - Gradina Cismigiu,Monumentul "Lupoaica Romei" - Piata Romana,Statuia ecvestra Mihai Viteazu - Piata Universitatii,Statuia Ion Eliade Radulescu - Piata Universitatii,Statuia Gheorghe Lazar - Piata Universitatii,Statuia Spiru Haret - Piata Universitatii,Statuia M.Kogalniceanu - Piata Universitatii,Statuia C.A.Rosetti - Piata C.A.Rosetti,Cimitirul Eroilor Revolutiei - decembrie 1989 - Calea Serban Voda.



Monumente de arhitectura - Architecture monuments - Monuments d'architecture - Baudenkmaler

Academia Romana
- Calea Victoriei nr.125,Arcul de Triumf - Piata Arcul de Triumf,Ateneul Roman - Str.Franklin nr.1,Cercul Militar National - Str.Constantin Mille nr.1,Palatul CEC - Calea Victoriei nr.11,Hanul lui Manuc - Str.Franceza nr.62 - 64,Palatul Regal - Piata Revolutiei,Palatul Parlamentului(Casa Poporului) - Calea 13 Septembrie nr.1,Restaurantul Caru cu bere - Str.Stavropoleos nr.3,Banca Nationala - Str.Doamnei nr. 8,Institutul de Arhitectura - Str.Academiei nr.18 - 20,Universitatea Bucuresti - Bd.Regina Elisabeta nr.2-4,Primaria Bucuresti - Bd.Regina Elisabeta nr.47,Palatul Cotroceni - Bd.Geniului nr.1,Opera Romana - Bd.Mihail Kogalniceanu nr.50,Academia Militara - Sos.Panduri nr.68 - 72,Foisorul de Foc - Bd.Ferdinand nr.33.

Fotografii Bucuresti

Ateneul Roman
22 iulie 2005
Ateneul Roman
22 iulie 2005
Ateneul Roman
22 iulie 2005
Muzeul National de Arta
22 iulie 2005
Ateneul Roman Ateneul Roman Ateneul Roman Muzeul
Biblioteca Centrala Universitara
22 iulie 2005
Senatul Romaniei
22 iulie 2005
Senatul Romaniei
22 iulie 2005
Teatrul National
22 iulie 2005
Biblioteca Centrala Universitara Senatul Romaniei Senatul Romaniei Teatrul National
Banca Comerciala Romana
22 iulie 2005
Banca Comerciala Romana
22 iulie 2005
Casa Poporului
22 iulie 2005
Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C
Banca Comerciala Romana - BCR Banca Comerciala Romana - BCR Casa Poporului Cecul
Fantana arteziana
din Piata Universitatii
22 iulie 2005
Cladirea Universitatii din spate
22 iulie 2005
Institutul de arhitectura Ion Mincu
22 iulie 2005
 
Fantana Arteziana Cladirea Universitatii din spate Institutul de arhitectura Ion Mincu  

Ateneul Roman
22 iulie 2005
Vechi si nou
22 iulie 2005
Monumentul Revolutiei
din fata Cladirii Senatului
22 iulie 2005
Hotel Intercontinental
22 iulie 2005
Hotel Intercontinental
22 iulie 2005
Ateneul Roman Cladire combinand vechiul cu nou, langa cladirea Senatului Monumentul Revolutiei Hotel Intercontinental Hotel Intercontinental

1.Casa Poporului sau Palatul Parlamentului - Tel informatii si programari vizitare: 021- 402.14.26
Tarif intrare 06 septembrie 2005: 50.000 lei( 5 lei noi)/ persoana - pentru turisti romani si 250.000 lei ( 25 lei noi) pentru turisti straini.

Este un edificiu de mari proportii,extins pe o suprafata de 64.800 m2 - locul 2 in lume dupa cladirea Pentagonului din Washigton).Construit intre 1984 si 1989 pe Dealul Uranus,dupa planurile unui colectiv de arhitecti romani,coordonat de arhitecta Anca Petrescu,acest impozant edificiu are o forma dreptunghiulara,cu laturile de 270 m la fatada si respectiv 240 m lateral,o inaltime de 84 de m si o adancime,sub cota zero,ce coboara pana la 92 m.
Suprafetele celor 440 de birouri,ale zecilor de sali de conferinte si sedinte(dintre care trei sali au intre 1000 si 1500 m2 fiecare,doua sali cu peste 2000 m2 fiecare,doua sali de sedinte cu o capacitate de 1.200 de locuri si respectiv 850 de locuri) insumeaza 265.000 m2.Din punct de vedere al volumului construit,Casa Poporului ocupa locul 3 in lume(cu 2,55 milioane metri 3)dupa cladirea de la Cape Canaveral(S.U.A.),in care se monteaza rachetele cosmice(cu 3,67 milioane metri3) si dupa Piramida lui Quetzalcoatl(3,3 milioane metri 3)din Mexic.

2.Atheneul Roman
Este una dintre cele mai reprezentative cladiri ale Capitalei,cu valoare de simbol,construita intre 1886 si 1888
(inaugurarea a avut loc la 14/26 februarie 1888),dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron,ajutat de de arhitectul roman Constantin Baicoianu,din initiativa unui grup de intelectuali,dornici sa inzestreze Bucurestiul cu o sala incapatoare,destinata manifestarilor muzicale de inalta tinuta artistica.Fondurile au fost stranse prin subscriptie publica ca raspuns la renumitul apel"dati un leu pentru Atheneu".Atheneul Roman ,cu fatada in stil neoclasic si cu o cupola mare,de factura baroca,are aspectul unui templu ionic cu sase coloane frontale si doua laterale.Sala mare de concerte ,cu un diametru de 28,50 m si o inaltime de 16 m,are o capacitate de 1.000 de locuri si o buna acustica,fiind decorata cu o fresca in care sunt surprinse principalele momente din istoria Romaniei - opera a pictorului Costin Petrescu.

3.Casa "Capsa"
Situata vizavi de Cercul Militar National,pe Calea Victoriei,colt cu str.Edgar Quinet,este o veche cladire(1852),
modesta,cu un etaj,apartinand ,initial,vornicului Slatineanu,si care,din 1874,a intrat in posesia celebrului cofetar Grigore Capsa(fost elev al lui Boissier din Paris);acesta a transformat-o in cofetarie,cafenea,restaurant si hotel,constituind, vreme indelungata ,locul de intalnire al unor personalitati bucurestene(oameni politici,literati,
ziaristi etc.).

4.Arcul de Triumf
Primul arc de triumf a fost ridicat in graba ,in 1878,pentru parada trupelor intoarse din razboiul pentru independenta.Deoarece era construit din materiale usoare,s-a deteriorat dupa un timp.O noua contructie provizorie a fost prilejuita de parada din 1922 a trupelor romane participante la primul razboi mondial,pentru realizarea statului national unitar.Reconstruit din piatra ,in anii 1935-1936 ,dupa planurile arhitectului Petre Antonescu ,monumentul are o infatisare clasica,fiind impodobit cu sculpturi in piatra si inscriptii realizate de Ion Jalea,Cornel Medrea si Constantin Baraschi.

5.Palatul Bancii Nationale
Cu fatada spre Lipscani,este o cladire vasta,de plan simetric si plastica sobra,construita intre anii 1884(12 iulie) si 1890 dupa planurile arhitectilor francezi Albert Galleron si Cassien Bernard,in stil neoclasic francez pe fostul han al lui Serban Voda.Fatada cladirii,din strada Lipscani,este evidentiata de patru coloane corintice,iar pavilioanele de colt sunt ornamentate cu cate patru coloane corintice in stil ionic,care au intre ele o nisa in care se afla statuile alegorice reprezentand "Agricultura" si "Justitia",executate de catre sculptorul Ion Georgescu,
precum si "Comertul" si "Industria" realizate de Stefan-Ionescu-Valbudea.

6.Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul
Situata pe Bd.Mihail Kagalniceanu,vizavi de cladirea Universitatii,este primul monument de aceasta factura dezvelit in capitala,in 1876.Opera realizata in bronz de sculptorul francez Albert Ernest Carriere de Belleuse,statuia ecvestra,inalta de 2,5 m,il infatiseaza pe voievodul Mihai Viteazu cu picioarele sprijinite in pinteni,tinind in mana dreapta haturile calului,iar in mana stanga sabia de lupta,inaltata usor catre spate,sugerand chemarea la atac a ostilor sale.Pe cap poarta celebra-i caciula cu surguci,iar la soldul stang se afla teaca sabiei.Calul se afla intr-o pozitie de miscare,cu capul incordat in frau,piciorul stang din fata ridicat si coada "fluturand".

7.Parcul Cismigiu
Aflat in centrul Capitalei,marginit de bulevardele Mihail Kogalniceanu(la S) si Schitu Magureanu(la V) si de strazile Stirbei Voda (la N) si Brezoianu (la E),este cel mai vechi si mai frumos parc din Bucuresti,extins pe 17 ha,pe locul in care se afla(inceputul sec.19)o dumbrava cu un lac format din izvoarele naturale aflate la baza terasei dinspre strada Stirbei Voda.Acest lac,inconjurat de trestii si papuris,bogat in peste la acea vreme,apare mentionat documentar,in timpul lui Matei Basarab,cu numele de "Balta lui Dura negrutatorul" si avea o extindere mult mai mare.La 10 octombrie 1779,Alexandru Ipsilanti,domnul Tarii Romanesti,a poruncit sa se construiasca doua cismele in Bucuresti pentru a avea apa potabila,una dintre ele fiind facuta pe locul gradinii de azi,inspre strada Stirbei Voda.In apropierea acestei cismele si-a construit casa Dumitru suiulgi-basa,numit de catre oameni"marele cismigiu"(deoarece era seful lucrarilor de supraveghere a curgerii apelor si mai mare peste cismele),de la care provine si numele parcului inaugurat in mod oficial in 1854.

8.Parcul Herastrau ( 187 ha)
Situat pe ambele maluri ale lacului Herastrau,intre Bd-ul Aviatorilor,Bd-ul C.Prezan,Sos.Kiseleff,Sos.Bucuresti - Ploiesti,Sos.Baneasa si Sos.Nordului,este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti,amenajat in perioada 1936-1939 cu ocazia expozitiei"Luna Bucurestilor".In incinta parcului se afla Muzeul Satului,un parc de distractii pentru copii,Palatul"Elisabeta",debarcader pentru vaporase si barci,terenuri si baze sportive,"ExpoFlora" ,restaurante si numeroase busturi(Mihai Eminescu,I.L.Caragiale s.a.).

9.Gradina Botanica(18 ha)
Infiintata in 1855 de doctorul Carol Davila pe langa Scoala de Medicina si Farmacie,a fost amenajata partial intre anii 1860 si 1866,in gradina fostei manastiri Cotroceni,dupa indicatiile lui Ulrich Hoffmann - director al gradinilor publice din acea vreme.In 1874 - 1878 Gradina Botanica a fost mutata si amenajata in fata Universitatii ,iar in 1884 - 1885 transferata si organizata pe locul de azi,intreaga actiune fiind indrumata de savantul Dimitrie Brandza,fondatorul Institutului Botanic.In 1954,Gradina Botanica a trecut in subordinea Ministerului Invatamantului,respectiv a Universitatii Bucuresti.In 1976 a fost inaugurat un nou si modern ansamblu de sere cu o suprafata de circa 2.100 m2 care adaposteste circa 3.500 de specii de plante.In incinta Gradinii Botanice ,pe diferite forme de relief amenajate special,vegeteaza peste 10.000 de specii de plante de pe toate continentele.

10.Gradina Zologica - aflata la doar catva km de Bucuresti.Puteti ajunge cu masina 301 de la Piata Romana.Taxa de intrare este de 15.000 lei pentru adulti si de 8.000 lei pentru copii,elevi,studenti si pensionari.

Program de vizitare (zilnic): vara - 8-20 / iarna 9-17
Program de calarie pe ponei in manej si plimbari cu trasurele: sambata, duminica si sarbatorile legale intre orele 10-18.

Gradina Zoologica se intinde pe o suprafata de 5.85 ha si detinea, la 1 ianuarie 1994, in colectiile sale, 104 forme (specii si subspecii) cu un numar total de 835 exemplare apartinand la 3 clase de animale vertebrale: 6 forme reptile cu 24 exemplare, 49 forme pasari cu 591 exemplare si 49 forme mamifere cu 219 exemplare: din cele 104 forme, 51 apartin faunei exotice iar 53 faunei indigene.

Adresa:
Strada Vadul Moldovei nr.4, Bucuresti, sector 1; Telefon: 633 05 02, 633 29 51
Gradina Zoologica  din Bucuresti Gradina Zoologica  din Bucuresti Gradina Zoologica  din Bucuresti Gradina Zoologica  din Bucuresti

Gradina Zoologica  din Bucuresti Gradina Zoologica  din Bucuresti Gradina Zoologica  din Bucuresti



La palatul unde domneste arta
Muzeul National de Arta al Romaniei
Muzeul National de Arta al Romaniei are trei galerii de arta si o istorie regala.

MuzeulMuzeul National de Arta al Romaniei are trei galerii de arta si o istorie regala.
Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Romaneasca Moderna insumeaza opere expuse intr-o maniera atractiva si moderna, orice vizita fiind un mod agreabil si instructiv de a petrece timpul.
Istoria pe care cladirea o poarta cu sine face din aceasta vizita o calatorie in timp, caci pe locul unde astazi se afla aripa Kretzulescu, boierul Dinicu Golescu ridica, intre anii 1812-1820, o casa de proportii impresionante pentru contemporani. In vremea lui Alexandru Ioan Cuza cladirea devine locuinta domneasca, iar in timpul lui Carol I, palat de iarna. Decorandu-l dupa gustul sau, regele este preocupat si de constituirea unei colectii de pictura, astazi nucleul Galeriei de Arta Europeana. Palatul parcurge o etapa de modificari in timpul lui Ferdinand si al lui Carol al II-lea, destinatia fiind schimbata In 1948, cand se hotaraste deschiderea in aceste spatii a unui muzeu de arta iar salile de receptie ale corpului central sunt atribuite Consiliului de Stat. In timpul evenimentelor din decembrie 1989, cladirea este avariata in proportie de 80%, peste 1000 de lucrari de arta fiind degradate sau distruse. Din anul 1990 cladirea situata in Piata Revolutiei va deveni Muzeul National de Arta al Romaniei.
Muzeul National de Arta al Romaniei
Galeria de Arta Europeana
Galeria de Arta Romaneasca Moderna
Galeria de Arta Veche Romaneasca

Galeria de Arta Europeana, adapostita in aripa Kretzulescu, reflecta prin felul cum sunt distribuite cele 300 de opere, principalele scoli artistice ale Europei intre secolele XIV-XIX. Incepand cu goticul tarziu si Renasterea, continuand cu manierismul si caravagismul, pana la formulele barocului si rococoului, pictura italiana este reprezentata de operele maestrilor Domenico Veneziano, Jacopo Bassano, Bronzino, Jacopo Tintoretto, Luca Giordano, Orazio Gentileschi, Jacopo Amigoni. Ilustrand versiunea germana a goticului international ori formula Renasterii nordice, colectia de arta germana se remarca prin opere de Bartholomäus Zeitblom, Lucas Cranach cel Batran si Hans von Aachen. Fervoarea religioasa si temperamentul arzator caracterizeaza pictura spaniola, de remarcat in panze semnate de El Greco, Francisco Zurbarán, Alonso Cano, Antonio Pereda. Realismul, misterul dat de clarobscur sau de pitorescul epic al scenelor de gen se regasesc in operele artistilor flamanzi (Bartholomäus Spranger, Pieter Brueghel cel Tinar, Pieter Paul Rubens, David Ryckaert III) si olandezi (Rembrandt Harmensz. van Rijn, Jan Davidsz. de Heem). In salile de arta franceza coexista opere din secolele XVI-XIX. Dintre artistii importanti numim pe: J.B.Oudry, Nicolas de Largillière, Gaspar Dughet, Joseph Parrocel alaturi de Claude Monet, Paul Signac, Alfred Sisley. Din colectia de sculptura, remarcabile sunt exemplarele din creatiile lui Auguste Rodin, Antoine Bourdelle, Jules Dalou si Camille Claudel.

Galeria de Arta Veche Romaneasca ofera prin cele 900 de piese expuse, o imagine unitara asupra vietii culturale din provinciile istorice: Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania din secolele XIV-XVIII. Printre acestea se evidentiaza fragmente de fresce (cele de la Curtea de Arges - 1526) si icoane (Plangerea Domnului - secolele XV-XVI, Sfintii Simeon si Sava- 1522-1523, ambele de la manastirea Curtea de Arges, Maica Domnului cu Pruncul incadrata de profeti - a doua jumatate a secolului al XVI-lea, manastirea Pangarati), broderii (Epitafurile de la Manastirea Cozia-1395-1396 si de la Manastirea Neamt-1437, Aerul de la Biserica Sf. Nicolae din Radauti - cca 1493, Epitrahilele de la Manastirea Tismana – inceputul secolului XVI), manuscrise miniate (Tetraevanghelia realizata intr-un atelier bizantin, al carei text dateaza din secolul al XII-lea, Tetraevanghelia lui Gavril Uric-1436-1437, Tetraevanghelia calugarului Dimitrie Gramaticul-1512), orfevrarie (cadelnita de la Tismana- 1508-1512, chivotul de la manastrea Hurezi- 1691-1692, panaghiarul de la manastirea Precista din Bacau - 1491-1496, crucea de procesiune de la manastirea Slatina - 1558), sculptura in lemn si piatra (usile imparatesti de la biserica din Carligul (Bacau)- inceputul secolului al XVI-lea, nervura cu stema Moldovei de la biserica Trei Ierarhi din Iasi-1637-1638). Galeria cuprinde si un Tezaur, caruia ii sunt dedicate trei sali, in care sunt expuse piese laice si de cult din metale si pietre pretioase, bijuterii si accesorii de costum din secolele XIV-XIX.

Galeria de Arta Romaneasca Moderna
reconstituie prin cele 700 de picturi si sculpturi traseul artei romanesti de la inceputul secolului al XIX-lea - ilustrat prin desprinderea de arta religioasa de sorginte bizantina - la epoca marilor clasici ai artei romanesti. Cele doua veacuri de arta, marcate de numeroase curente si tendinte artistice, sunt reprezentate atit de nume celebre, de referinta pentru intreaga cultura romaneasca, cit si de artisti valorosi mai putin cunoscuti inclusi pentru prima data in expunerea permanenta a Galeriei Nationale. Traditia portretistica si formalismul „zugravilor de subtire” sunt ilustrate in Galerie prin opere de Anton Chladek, Giovanni Schiavoni, Iosef August Schoefft, pe cand picturile lui Theodor Aman si Gheorghe Tattarescu arata felul in care acesti doi artisti au dat picturii romanesti o noua interpretare a academismului si neoclasicismului. Alaturi de figuri centrale ale artei nationale ca Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Constantin Brancusi, Dimitrie Paciurea, Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Ion Tuculescu, nenumarati alti artisti intregesc configuratia de ansamblu a perioadei reprezentate, dintre acestia amintim pe: Iosif Iser, Camil Ressu, Francisc Sirato, Stefan Dimitrescu, Ion Jalea, Jean Al.Steriadi, Nicolae Darascu, Samuel Mützner, Petre Iorgulescu Yor, Dimitrie Ghiata, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Lucian Grigorescu etc. Tendinta de racordare la curentele manifeste pe plan european, constanta a culturii romane, este marcata in expunerea de arta romaneasca moderna prin operele de avangarda ale lui Victor Brauner, Marcel Iancu, Hans Mattis-Teutsch, M. H. Maxy, Arthur Segal.
Una dintre salile galeriei este dedicata in exclusivitate sculptorului Constantin Brancusi si reuneste opere de tinerete si de maturitate ca : Supliciu, Cap de copil, Somnul, Prometeu, Rugaciunea, Danaida, Cumintenia pamantului.


Arcul de Triumf Bucuresti

Arcul de Triumf este un monument situat in partea de nord a Bucurestiului, in sectorul 1, la intersectia soselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu si Alexandru Constantinescu. Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit in perioada 1921-1922 si renovat in perioada 1935-1936 si comemoreaza victoria Romaniei in primul razboi mondial.

Primul Arc de triumf a fost ridicat in graba, in 1878, pentru parada trupelor intoarse din razboiul pentru independenta. Deoarece era construit din materiale usoare, s-a deteriorat dupa un timp. O noua constructie provizorie a fost prilejuita de parada din 1922 a trupelor romane participante la primul razboi mondial, pentru realizarea statului national unitar. Reconstruit din piatra, in anii 1935-1936, dupa planurile arhitectului Petre Antonescu, monumentul are o infatisare clasica, fiind impodobit cu sculpturi in piatra si inscriptii realizate de Ion Jalea, Cornel Medrea si Constantin Baraschi.

Piata Universitatii Bucuresti

Piata Universitatii este o piata importanta în Bucuresti. Este kilometrul zero al retelei de sosele a României, forma ei este dupa modelul haussmanian de "Mare-Intersectie" - "La Grande Croisee" delimitând axele nord-sud, est-vest astfel se încurajeaza modernizarea urbana prin influenta pariziana. Aici se gasesc cladirile Universitatii Bucuresti, Teatrului National "I. L. Caragiale" si Hotelului Intercontinental.

Teatrul National din Bucuresti a fost inaugurat în 1852, reprezentand si azi un simbol al culturii romanesti. De la inceputurile sale a fost un mediu cultural unde s-a putut crea o dramaturgie nationala, unde publicul romanesc a fost familiarizat cu cele mai noi si mai interesante scrieri dramatice universale, unde s-a afirmat intaia scoala de regie romaneasca si unde s-au format generatii de mari actori  de drama si de comedie. In aproape 150 de ani de existenta, Teatrul National Bucuresti a reusit sa reprezinte cele mai importante si mai semnificative piese din dramaturgia universala.

Hotel Intercontinental este situat in centrul Bucurestiului in apropiere de Teatrul National si Universitatea Bucuresti. Este un hotel de 5 stele ce apartine lantului de hoteluri Intercontinental, fiind, mai bine de treizeci de ani, cea mai inalta cladire din Romania (circa 80 de metri). Cele trei restaurante ofera produse traditionale romanesti si internationale la alegere.

Noaptea in Bucuresti
A fost candva Micul Paris, cu o geneza invaluita in mister, Bucurestiul ramane orasul care nu inceteaza sa atraga, sa fascineze sa nasca dorinte si ambitii. Cu perioade mai bune si mai rele, cu un farmec aparte, Bucurestiul a cunoscut de-a lungul timpului mai multe grade de dezvoltare, cultura si civilatie. Insa cea mai potrivita reprezentare a Capitalei se face probabil prin denumirea 'orasul extremelor'. Acest aspect s-a pastrat de fapt din trecut cand “Micul Paris” se zbatea intre centrul luxos, iluminat electric, pavat, unde se plimbau trasuri care purtau oameni galanti, elitisti; si periferiile dezordonate si dezorganizate.

Piata Victoriei este unul dintre acele locuri din Bucuresti care impresioneaza prin incarcatura de contradictii, de paradoxuri spatiale, de sens si de scop. Intre contrastele deja specifice capitalei, Piata Victoriei are un ambient general pozitiv, poate datorita optiunilor foarte diverse pe care ti le permite pentru petrecerea timpului liber, viata de noapte fiind foarte colorata.

Piata Romana este unul dintre varfurile triunghiului format de Calea Victoriei, bulevardul Lascar Catargiu si combinatia Magheru - Nicolae Balcescu, mai sarac in semnificatii politice dar mai bogat in legende. Pe acoperisul ASE-ului dormiteaza de vreo suta de ani o bila profetica, iar din capatul bulevardului Lascar Catargiu, sensul giratoriu din centrul Pietei (unul dintre cele mai vechi din Bucuresti) este supravegheat cu atentie de Lupa Capitolina, statuia care a vazut, in 103 ani, jumatate din Bucuresti.

Piata Universitatii este o piata importanta în Bucuresti. Este kilometrul zero al retelei de sosele a României, forma ei este dupa modelul haussmanian de "Mare-Intersectie" - "La Grande Croisee" delimitând axele nord-sud, est-vest astfel se încurajeaza modernizarea urbana prin influenta pariziana. Aici se gasesc cladirile Universitatii Bucuresti, Teatrului National "I. L. Caragiale" si Hotelului Intercontinental.

Piata Unirii este una dintre cele mai populate si vizitate piete ale Bucurestiului, fiind un important centru comercial. Pe timp de noapte, cand agitatia orasului se mai linisteste, vizitatorii au ocazia sa admire arhitectura impresionanta a cladirilor ce imprejmuiesc aceasta piata. In lumina noptii, imaginea de ansamblu din Piata Unirii ne duce cu gandul la o adevarata Capitala Europeana

Muzeul Taranului Roman, infiintat la 5 februarie 1990, este continuatorul unor traditii muzeale datand inca din anul 1875 cand a fost constituita, pe langa Muzeul National de Antichitatii, prima sectiune de arta textila cu "lucrari facute la tara", dupa cum propusese criticul literar Titu Maiorescu. La 11 octombrie 1906, ca urmare a stradaniilor numeroaselor pesonalitati ale vremii, este infiintat un muzeu autonom al artei populare romanesti. In functia de director a fost numit Alexandru Tzigara-Samurcas, un eminent istoric de arta datorita caruia institutia va dobandi un statut stiintific si cultural prestigios.

Ulterior, in anul 1912, pe locul fostei Monetarii si al Palatului Mavrogheni, s-a pus piatra fundamentala a Muzeului de Arta Nationala. In documentul de infiintare, semnat de Regele Carol I si coborat la temelia edificiului, s-a consemnat faptul ca acest muzeul era necesar "spre a cinsti arta stramoseasca cu un adapost vrednic de insemnatatea sa". Proiectul si conducerea lucrarilor au fost incredintate arhitectului N. Ghica-Budesti.

Muzeul Taranului Roman se inscrie in familia europeana a Muzeelor de Arte si Traditii Populare. Posesorul unor colectii de obiecte deosebit de bogate, adapostit intr-o cladire-monument istoric, in stil neo-romanesc, practica o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit in anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA European Museum of the Year Award.

Stilul original de expunere se prelungeste si in publicatiile muzeului, in actiunile de tip Muzeul Misionar, Scoala Satului, sau in evenimente ca vernisaje, concerte, conferinte. In cadrul Muzeului, alaturi de expozitia permanenta, intalnim si expozitii temporare, targuri cu mesteri si un atelier de creativitate pentru copii.

Parcul Cismigiu se afla in centrul Capitalei, marginit de bulevardele Mihail Kogalniceanu (la S) si Schitu Magureanu (la V) si de strazile Stirbei Voda (la N) si Brezoianu (la E) si este cel mai vechi si mai frumos parc din Bucuresti, extins pe 17 ha, pe locul in care se afla(inceputul sec.19) o dumbrava cu un lac format din izvoarele naturale aflate la baza terasei dinspre strada Stirbei Voda. La 10 octombrie 1779, Alexandru Ipsilanti, domnul Tarii Romanesti, a poruncit sa se construiasca doua cismele in Bucuresti pentru a avea apa potabila, una dintre ele fiind facuta pe locul gradinii de azi, inspre strada Stirbei Voda.

In apropierea acestei cismele si-a construit casa Dumitru Suiulgi-Basa, numit de catre oameni "marele cismigiu" (deoarece era seful lucrarilor de supraveghere a curgerii apelor si mai mare peste cismele), de la care provine si numele parcului inaugurat in mod oficial in 1854.
In 1847 sub indrumarea peisagistului vienez Carl F.W.Meyer au inceput lucrarile de amenajare, iar in anul 1854 a avut loc inaugurarea oficiala. Gradina impresioneaza si astazi prin aranjamentele florale, colectia deosebita de material dendrologic, aici gasindu-se unele exemplare declarate arbori ocrotiti.
Cismigiul nu este niciodata pustiu, vara fiind cautat pentru racoare, vegetatie si lacul sau intesat cu barci si care iarna devine un patinoar natural.

Cel mai mare parc al Bucurestiului este Parcul Herastrau, situat in partea de nord a orasului pe o suprafata de cca. 110 ha. Zona de amplasare a parcului inainte de 1930 reprezenta o zona mlastinoasa. Intre anii 1930-1935 zona este asanata, ocazie cu care s-a pus problema amenajarii intregii suprafete ramase libere. Proiectele pentru acest parc au fost facute de arhitectii Pinard si Rebhun, iar aleile au fost proiectate de arhitectul Octav Dobrescu. Compozitia vegetala deosebita este opera arhitectului Fr. Rebhun

Datorita dimensiuni apreciabile a parcului acesta a fost divizat in doua zone: una linistita rezervata pentru odihna si cultura si o zona destinata odihnei active, sportului si distractiilor (situate dincolo de lac). In prima zona, cea a parcului Herastrau vechi, se afla doua teatre, doua pavilioane pentru expozitii, biblioteci, umbrar pentru lectura si sah, debarcadere, banci. Partea destinata sportului si distractiilor a fost proiectata de catre arhitectul Visan si tehn. Mateescu, urmarind obtinerea unei uniuni armonioase intre cadrul natural si partea proiectata, tinandu-se cont si de arhitectura celeilalte zone a parcului. In aceasta zona sunt construite cabane, terenuri sportive, restaurante.

Parcul Carol a fost amenajat între anii 1900-1906 după planurile arhitectului peisagist francez Eduard Redont și a fost inaugurat în 1906 pentru a sărbători 40 de ani de domnie a regelui Carol I. Comisarul general al organizării parcului a fost omul de știință Constantin I. Istrati (1850 - 1918), profesor universitar și academician. 

Suprafața inițială a parcului a fost de 36 ha, iar pe 2 ha din suprafața totală a fost amenajat un mic lac de agrement. Parcul este amenajat în stil mixt, pe Dealul Filaretului, cu o latură peisagistică dominantă, vegetația fiind amplasată în jurul Aleii Centrale. Dacă aleea centrală este construita într-un stil geometric, restul parcului are un traseu peisager cu alei sinuoase, vegetaţia fiind grupată într-o asemenea manieră încât să creeze imagini romantice, apropiate peisajelor naturale. Parcul Carol este o lucrare de înaltă ţinută artistică, astfel parterul central al parcului este încadrat de borduri de Buxus sempervirens şi rabate cu trandafiri, având de o parte şi de alta alei cu aliniament de tei. La amenajarea parcului au fost folosiți 4.206 de arbori mari, 5.983 arbori coniferi, 48.215 arbuști precum și numeroase plante și flori.

Printre principalele obiective turistice ale parcului se numără: Fântâna Cantacuzino, realizată în stil neoclasic în anul 1870, Statuile Giganţii realizate de sculptorul Dumitru Paciurea, Monumentul Eroilor (1962), opera arhitecţilor Horia Maicu şi Vasile Cucu, Monumentul Eroului Necunoscut, adus de la Mărăşeşti în 1991, Muzeul National Tehnic Prof. ing. Dimitrie Leonida, inaugurat în anul 1909, Fântâna cu Zodiac, Institutul Astronomic al Academiei Române, Arenele romane, cu o capacitate de 5000 de locuri.

 

  back to top
Site-uri in reteaua InfoTravelRomania:
oferte litoral Romania litoral Grecia litoral Bulgaria litoral Turcia oferte cazare Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia litoral Spania vacante Austria litoral Malta, oferte vacante Malta InfoTraveRomania .com
Oferte all inclusive de pe litoral Bulgaria 2025 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2025; Vacanta Bulgaria; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena; Sunny Beach; Obzor; Albena; Elenite; Pomorie; Nessebar | oferte vacante Grecia
Contact portal turism InfoTravelRomania: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro |