Sistem audio ghizi de inchiriat

Cauta ghid turism

  • Nume
  • Specializare

  • Tara domiciliu
    Pentru cautare dupa oras, selectati intai tara!
  • Judet
  • Limbi straine
  • Nivel limba straina

  • Tara cunoscuta

  • Oras cunoscut

  • Regiune cunoscuta

  • Tarif pe zi (euro)
    Minim Maxim
  • Ghid intern (incoming)
  • Ghid extern (outgoing)
  • Sofer
  • Are barca
  • Are masina mica
  • Are minivan (8+1)
  • Are microbuz
  • Sex

AGI - Asociatia Ghizilor InfoTravelRomania

Acasa - Incoming Romania - Probleme incoming

Probleme incoming Romania


probleme incoming
Foto:
Forumul de Incoming & Forumul Ghizilor de Turism

PROBLEME INCOMING adunate dupa organizarea celor 7 editii de Forum Incoming
- lipsa promovare Romania (participam la 12 targuri internationale)
Solutii: realizarea site-ului de promovare al Romaniei, participarea la cel putin 20 targuri internationale, infotripuri cu agentii de turism si jurnalisti din cele 7 tari tinta, filmulete si fotografii de calitate, infiintarea OMD-urilor.
- lipsa datelor statistice corecte si complete (INS- ul publica ce primeste) .
Solutii: datele statistice ar trebui stranse de toate unitatiile de cazare si transmise la Primarie, la Ministerul Turismului si OMD/ Asociatia care reprezinta judetul. Este foarte important sa stim cati turisti am avut in fiecare oras, din ce tari au venit si cat au stat ? (media de inoptare la nivel de tara este de 2,2 nopti/ sejur)
- lipsa infrastructura
Solutii: autostrazi mai multe spre orasele si destinatiile importante. Autostrada Bucuresti - Brasov ar trebui sa aiba 4 benzi :)
- lipsa birourilor de promovare externa
- lipsa unui site de promovare al Romaniei
- lipsa unei strategii de promovare
- mai multe conexiuni aeriene cu cele 7 piete tinte: Germania, Spania, Franța, Israel, Italia, Marea Britanie și Polonia. Din punctul nostru de vedere lipsesc SUA, China si Ungaria.
- lipsa unei sali foarte mari pentru evenimente
- lipsa unui catalog online de evenimente
- uneori nu gasesti un ghid bun, mai ales in anumite orase; sunt putin ghizi de polona, chineza, ebraica, ucraineana, olandeza etc.
- acordarea vizelor pentru cetatenii chinezi se face in 45 de zile, fata de 48 ore in Germania, Austria , Franta
- respectul si colaborarea intre agentii si ghizi.
- intre iunie si septembrie nu gasesti locuri de cazare in Sibiu.
- toalete putine la benzinarii.
- lipsa parcarilor pentru autocare ; in Bucuresti avem o singura parcare pentru autocare: Piata Constitutiei.
- implementarea unui cod de conduită pentru turiști responsabili, in special in randul turistilor autohtoni.

statistica ghizi limbi straine
Studiu ghizi limbi straine ianuarie 2023, pe un esantion de 650 ghizi afisati pe InfoTravelRomania din cei 6.500 licentiati.

 

Vadim Diaconescu - ghid de turism:
1. Mentalitatea fata de straini. Ultranationalismul dacopato-ortodox. Avem nevoie de straini. Nu, nu ne fura/cumpara tara, nu pleaca nimeni cu ea in buzunar. In schimb, ne aduc bani. Sa luam exemplul Thailandei.
2. Serviciile proaste, invechite, comunistoide. Nimeni nu zambeste turistului, nimeni nu-l trateaza profesionist. Exceptiile sunt putine cantitativ. Se da vina pe personalul care a plecat, cei ramasi fiind slabi si nepregatiti. E vorba si aici de mentalitate. Ai acceptat un job de chelner la un hotel, asa slab platit cum e, fa-ti treaba.
3. Infrastructura horror. Dupa ce pana la granita te plimbi doar pe autostrazi, intrarea in Romania e un soc cultural. Mai ales dincoace de Carpati. Apoi obiectivele: invechite, cu personal comunist. Lipsa de informatii, de personal modern si pregatit. Lipsa de facilitati pentru gentle walkers. Lipsesc parcarile de autocare, lipsesc toaletele moderne.
4. Nu mai pierdeti timpul si risipiti banii cu promovarea. Efectul e zero. Credeti ca avem de-a face cu imbecili? Traim intr-o era unde turistul strain, fie el occidental, fie el asiatic, este superinformat. Are acces la ghiduri de calatorie, la bloguri, la media. De multe ori strainii stiu mai bine care e realitatea aici decat noi. Oferiti-le in schimb autostrazi, parcari, WC-uri, infopointuri din 100 in 100 m cu harti 3D, street-food 100% traditional, obiective sincere si originale... si vor veni.

 

Alex Ciubotaru - Degeaba ai Minister, degeaba ai Ministru, degeaba participi la toate targurile daca nu ai o strategie pe incoming, iar strategia inseamna plan de actiune + bani, nu faci nimic daca ai doar una sau alta. Am avut plan de actiune, dar nu am avut bani, anul trecut am avut bani, dar nu a existat un plan concret de actiune. Pentru 2020 nu exista nici una, nici alta ... daca numarul turistilor pe incoming va ramane macar ca si in acest an, deja e ok. Pe de alta parte unde cazezi 10 mil de turisti straini, cand toata lumea se bate pe vouchere???


Dragii mei, nu mai asteptati aiurea sa va dea statul ceva: sunt atatea tari in care infrastructura e la pamant si totusi atrag an de an milioane de turisti!!! sunt tari in care inca mai explodeaza autocarele cu turisti, dar ei nu se plang de cat de greu e sa faci incoming, pun mana pe telefon, si suna, si negociaza, si te atrag sa le vizitezi tara, si ofera experienta tarii lor...asa fara WC, fara drumuri, fara curent electric....


Turistul modern nu mai alearga dupa muzee, si alte "vestigii", turistul cauta experiente, iar Romania are de oferit o gramada de experiente inedite. Lasati-o pe Miorita sa ne planga de mila, iar voi puneti mana si creati valoare, nu asteptati sa mutati banul public dintr-un buzunar intr-altul.

 


Comentarii despre pagina: