Sistem audio ghizi de inchiriat

Cauta interviu turism

  • Categorie

  • Anul si luna
  • Persoana
  • Compania


AGI - Asociatia Ghizilor InfoTravelRomania

Acasa - Interviuri - Interviu cu Ilusca Daniel Presedintele Patronatului in Turism din Delta Dunarii

Interviu cu Ilusca Daniel Presedintele Patronatului in Turism din Delta Dunarii

Data publicare: 8 iunie 2017
Categorie interviu: Asociatii turism

InfoTravelRomania: Sunteti Presedintele Patronatului in Turism din Delta Dunarii. Ce face acest patronat?

Ilusca Daniel - Patronatul in Turism din Delta Dunarii: Acest patronat care e asociat si cu Federatia de Pescari si cu Asociatia Administratiilor Locale din Delta Dunarii, cu armatorii din Delta, cu Antrec Delta Dunarii, afiliat si in conducerea ALDD lupta pentru drepturile celor din Delta a caror principala activitate e turismul si pescuitul.

O sa va dau cateva exemple: reintroducerea benzinei fara taxa de drum si acciza pentru activitatile economice din Delta, reducerea impozitului pe cladiri cu 50% ca si cele de pe litoral, reducerea taxelor pentru ambarcatiuni la ANR, scutirea de taxa de acces pentru cei din Delta atat pentru ei cat si pentru ambarcatiuni etc.

Dar si infotripuri de promovare a destinatiei, prezente la targuri nationale si internationale, prezenti la consiliile consultative, mereu prezenti in monitorizarea executivului in modul in care intelege sa faca ceva si pentru turismul din Delta Dunarii care nu are parte de nici o investitie serioasa de infrastructura in Delta nici macar de acces ...sunt foarte multe aspecte .. presupun multe dezbateri, prezenta, citirea documentelor la care Romania a aderat, directive ale CE etc.

Imagine 1

InfoTravelRomania: Cum promovam Delta Dunarii?

Ilusca Daniel - Patronatul in Turism din Delta Dunarii: Am raspuns: infotripuri, materiale publicitare, intalniri cu media locala, nationala , internationala, lansarea de pachete promotionale gen Delta pentru Toti, organizam evenimente gen Festivalul Borsului, concursul de pescuit la stiuca salbatica, prezenta la targuri internationale, intalniri cu oficialitati, cu ambasadorul tarii in acea tara, organizarea de seri romanesti cu media specifica acreditata in acele tari, prezenta la radio, televiziuni ... intalniri cu tour operatori turistici dar si aerieni pentru a putea oferi pachete integrale turistice.

Realizarea de tot felul de actiuni care sa aduca turisti in Delta.

Imagine 2

InfoTravelRomania: De ce se arde iarna stuful din Delta?

Ilusca Daniel - Patronatul in Turism din Delta Dunarii: Iarna se arde stuful pentru ca e o traditie sanatoasa! De ce ? O sa explic de ce! In primul rand ca se da foc, nu in cerc sa poata permita animalelor sa iasa din calea focului. De ce se da foc? Pentru ca stuful ar trebui recoltat din 1 decembrie pana la 15 martie, Delta Dunarii avand cea mai mare intindere compacta de stuf din lume.

Nu se recolteaza nici 5%.
Ce se intampla daca nu se recolteaza? stuful cade in apa si putrezeste. Acest proces genereaza multe organisme si accelereaza procesul de inmultire al algelor care duce la lipsa oxigenului din apa si dezvoltarea mirosului de sulf de apa imputita, iar apa devine verde foarte intens care face sa moara nu numai pestele dar si orice vegetatie se impute ... acest lucru accentuandu-se odata cu scaderea apei si incalzirea apei.

Care e efectul pozitiv arderii stufului? Igienizeaza plaurii de tot felul de paraziti, limpezeste apa, permite aparitia unei vegetatii noi fara pic de stuf, papura si alte plante uscate care ar mentine o apa nesanatoasa cu tot felul de microorganisme. Desigur e ilegal dar localnicii o fac pentru natura, pentru ca ei trebuie sa poata pescui, sa poata recolta stuf pentru invelit case (stuf curat de 1 an), fanul de asemenea se recolteaza de pe plauri in luna mai exact acest stuf de 1-2 luni.

Imagine 3

InfoTravelRomania: Cand se va reface promenada din portul Tulcea?

Ilusca Daniel - Patronatul in Turism din Delta Dunarii: Portul Tulcea e administrat de APDM Galati ati auzit foarte bine! O regie a Ministerului Transporturilor care isi stabilesc cum vor salarii prin CA sau AGA si implicit stabilesc tarife de monopol nerealizand nimic pentru Tulcea ... acest port fiind principala poarta catre Delta, catre toate comunitatile din Delta Dunarii, iar ei nu fac nimic, dar jupoaie agentii economici si comunitatile din Delta Dunarii.
Ca sa intelegeti eu pentru un ponton pentru care pun o pasarela lata de 1 m pe cheu platesc 1.600 lei/lunar, tot anul avand pontonul meu de acostare, bransament propriu la curent apa, telefon ... o investitie proprie ce depaseste 150.000 lei ... nu mai spun cat platim taxe pentru acest ponton.

APDM are un cheu! Terenul de sub cheu e al Consiliului Judetean Tulcea, iar restul falezei e al primariei Tulcea ... intelegem de cca 12 ani ca o sa treaca la CJ Tulcea totul in administrare sau chiar in proprietate dar deja credem ca e campanie electorala continua sau minciuna gogonata in care se vorbeste de descentralizare cu banii si decizia la centru sau la CJ Tulcea si nu la si pentru comunitati !!!!

Ca sa pot continua as completa doar ca si tot in numele locuitorilor Deltei se da o subventie de 12 milioane euro pe 4 ani pentru accesul localnicilor din Delta Dunarii in si catre Delta ... cui se da ? Unei companii care are pasagere din anii 80, care se tin in grund si vopsea si care face 4-5 ore pana la Sulina, Periprava sau Sfantul Gheorghe ... o cursa pe zi, una dus ... si a doua zi retur ... si asta nu gratis localnicii platesc si bilet pentru acest timp si pentru aceste conditii ...de secol 18 ... pentru cca 80 km ... in loc sa beneficiem de curse cu nave noi moderne la acesti bani care sa faca cel mult 1 1/2 ore cu curse din ora in ora, 6 luni si celelalte 6 luni macar 3 curse pe zi ... cine ia banii ?? Ghici ?

Tot o companie a carei actionari majoritari sunt din Galati prin navele oferite in "chirie" !!! Ca tabloul sa fie complet tot ei gestioneaza toate porturile din judetul Tulcea dar si navigatia pe bratul Sulina dar si pilotajului si tot ce tine de navigatie atat prin institutii cat si prin oamenii care mereu au fost din Galati in administrarea a tot ceea ce inseamna porturi si navigatie ... pana si directivele CE au fost modificate pentru a isi mentine monopolul, reglementarea si controlul !!!

Deci inca ai nostri conducatori spera sa poata sa preia macar portul turistic Tulcea ca restul e monopol pentru niste smecheri care spun ca apara "interesul suprem al statului numit Galati si ce inseamna acel grup de interese " ... a se mentiona totusi ca 99% din teritoriul administrat de AFDJ e in judetul Tulcea !!!

Asa ne duc grija incat nu vor sti cum sa mai sa isi mentina privilegiile ... comunitatile ar trebui sa fie cele care exploateaza aceste bunuri! Sulina ar trebui sa fie baza de administrare a acestui transport, al intretinerii bratului Sulina dar si a tot ceea ce inseamna pilotaj, navlosire etc etc.. asa procedeaza alte state cu zone izolate cum sunt cele din Delta pentru a le putea oferi locuri de munca si venituri.

InfoTravelRomania: Cu ce probleme va confruntati? Cum se pot rezolva?

Ilusca Daniel - Patronatul in Turism din Delta Dunarii: Probleme avem multe ... cum se rezolva ... luptandu-ne ... nu ne ajuta nimeni ... dar suntem prezenti, iar justetea celor sesizate de noi ne da puterea de a lupta si de a rezolva multe din cele care ar fi de rezolvat ... cum spunea un vechi primar din delta ... in Delta Dunarii rasare prima oara soarele si ne gasim ultimii dreptatea ! Nu ne mai impresioneaza nimeni si nici nu ne mai sperie ... oricum singuri trebuie sa ne descurcam si sa ne rezolvam toate problemele !

Cred ca Delta Dunarii ar trebui sa aiba un alt rol nu numai declarativ in industria turismului si nu numai dar exact cum spunea un lup al deltei " DELTA NU VA FI NICIODATA GESTIONATA GOSPODARESTE DE UN LOCALNIC CARE SA CUNOASCA TOATE CELE NECESARE DELTEI DAR SI LOCALNICILOR DIN DELTA CEI CARE PETREC 12 luni din 12 luni in Delta Dunarii ... acei aborigeni ... despre care se scrie pe pontonul din Tulcea, care pleaca spre Delta, ca apa trece, gunoaiele raman!

Delta Dunarii ar trebui sa fie primul proiect de descentralizare din Romania de gestiune colectiva a bunurilor, a resurselor, de conservare a biodiversitatii si a naturii.


Oameni care in 27 de ani de administrare de catre ARBDD sau redus la jumatate populatia prin politicile impuse de la Tulcea sau Bucuresti.

Sunt multe de spus, mult de muncit, multe de rezolvat ... insa politicul face inca experimente pe timpul, pe nervii,pe banii si poate chiar pe existenta Deltei Dunarii, ca intreg asa cum l-am mostenit noi de la bunicii nostri.

InfoTravelRomania: Ce parere aveti despre portal de turism www.infotravelromania?

Ilusca Daniel - Patronatul in Turism din Delta Dunarii: Portalul de turism e bine venit insa trebuie sa figureze in acest spatiu doar acele locatii care functioneaza legal! Adica cu licenta valabila! Restul amendate, inchise si constituite venituri pe 3 ani in urma pentru cei neautorizati ...

Deasemenea toti care fac vanzari in spatiul media trebuie sa o faca doar prin responsabilitatea unei agentii de turism. Si aici ma refer inclusiv la Booking.

Mai multe detalii

Citeste alte interviuri

Citeste alte interviuri din categoria Agentii de turism Asigurari turism Asociatii turism Birouri turism Carduri Cluburi turism Companii aeriene Companii transport Diverse Ghiduri turistice Ghizi de turism Hanuri Hoteluri Inchirieri masini Incoming Romania Ministerul Turismului Pensiuni Reviste turism Site-uri Targuri turism


Comentarii despre pagina: