Sistem audio ghizi de inchiriat

Cauta sejur

  • Categorie sejur

  • Tara sejur

  • Regiune sejur

  • Oras sejur

  • Agentie turism

  • Clasificare
    5 5 5 5 5
    4 4 4 4
    3 3 3
    2 2
    1
  • Tip de masa
  • Tip transport
  • Ordonare dupa



Aveti o agentie de turism? Astazi va puteti face un cont de agentie pe portalul de turism infotravelromania.ro. Apoi adaugati nelimitat oferte de vacante: sejururi, circuite, excursii de 1 zi.
Acum gasiti sute de oferte Revelion 2025 Romania, litoral 2025 Bulgaria.

AGI - Asociatia Ghizilor InfoTravelRomania

Muzeul Maria Si Dr. G. Severeanu

romana english
Imagine obiectiv Muzeul Maria Si Dr. G. Severeanu
Muzeul Maria și dr. G. Severeanu se află în București, pe str. Henri Coandă nr. 26, sector 1, într-un imobil ce datează din jurul anului 1860, declarat pe lista monumentelor istorice din București.

Muzeul are în patrimoniu circa 80.000 de obiecte muzeale, bunuri culturale, între care cele mai importante sunt:
- Colecțiile Severeanu, (donate, începând din decembrie 1939, de către Maria Severeanu, Primăriei Municipiului București).
- Colecțiile numismatice și paranumismatice ale Muzeului Municipiului București, formate prin donații, achiziții și descoperiri arheologice și numismatice, care acoperă circulația monetară de pe teritoriul României, precum și din Europa și, parțial, de pe alte continente, din antichitate și până în zilele noastre.

Între obiectele de valoare se află și un cap de marmură albă cu granulație medie, reprezentându-l pe împăratul Traian.

Expoziția cuprinde o gamă variată de obiecte: piese de arheologie - vase grecești antice, statuete de Tanagra, bronzuri și marmură, sticlărie romană, geme și camee antice, numismatică antică greco-romană și geto-dacică, bizantină, dar și numismatică medievală a Țărilor Române, începând cu Vlaicu Vodă și Petru Mușat, două monede foarte rare de la Vlad Dracul, numismatica din Imperiul otoman și numismatică medievală a statelor europene.

Sunt expuse și sigilii ale domnitorilor români, ale familiei Brâncoveanu, sigilii ale unor instituții administrative centrale sau orășenești din Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești și România, medalistică și insignografie, ordine și decorații românești și străine, în diferite grade, de la cavaler la mare cruce.

Muzeul, inaugurat în anul 1956, aflat sub administrația Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu, a fost închis către public în anul 1995.

În perioada 2004-2008 au fost realizate lucrări de consolidare și restaurare de către firma Bog'Art, după proiectul firmei Proiect București.

Începând cu luna noiembrie 2017 muzeul a fost redeschis publicului.

George Severeanu (n. 1879, d. 1939) a fost un medic radiolog, unul din întemeietorii radiologiei medicale românești, și un pasionat colecționar de antichități.

Fiind pasionat de istorie, doctorul George Severeanu a fost un colecționar de obiecte vechi, datând din multe perioade istorice, dar și un entuziast numismat. Ca urmare a pasiunilor sale medicul s-a implicat în fondarea Societății Numismatice Române, al cărei secretar general a fost timp de aproape 20 de ani. În aceeași perioadă a fost și director al „Buletinului” editat de Societate.

Colecționarul dr. George Severeanu a fost și primul director al Muzeului Municipal București, inaugurat efectiv în 1931.

După moartea doctorului George Severeanu în septembrie 1939, respectând dorința acestuia, soția sa a definitivat la 9 decembrie 1939 donarea colecțiilor lor către Primăria Capitalei. Ulterior, acestea au fost expuse în Muzeul „Maria și dr. G. Severeanu”.


Comentarii despre pagina: