Sistem audio ghizi de inchiriat

Cauta sejur

  • Categorie sejur

  • Tara sejur

  • Regiune sejur

  • Oras sejur

  • Agentie turism

  • Clasificare
    5 5 5 5 5
    4 4 4 4
    3 3 3
    2 2
    1
  • Tip de masa
  • Tip transport
  • Ordonare dupa



Aveti o agentie de turism? Astazi va puteti face un cont de agentie pe portalul de turism infotravelromania.ro. Apoi adaugati nelimitat oferte de vacante: sejururi, circuite, excursii de 1 zi.
Acum gasiti sute de oferte Revelion 2025 Romania, litoral 2025 Bulgaria.

AGI - Asociatia Ghizilor InfoTravelRomania

Parcul Herastrau

romana english
Imagine obiectiv Parcul Herastrau
Parcul Herastrau are o suprafata de 187 ha.

Situat pe ambele maluri ale lacului Herastrau, intre Bd-ul Aviatorilor, Bd-ul C.Prezan, Sos.Kiseleff, Sos.Bucuresti - Ploiesti, Sos.Baneasa si Sos.Nordului,este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti,amenajat in perioada 1936-1939 cu ocazia expozitiei "Luna Bucurestilor".

In incinta parcului se afla Muzeul Satului, un parc de distractii pentru copii, Palatul"Elisabeta", debarcader pentru vaporase si barci, terenuri si baze sportive, "ExpoFlora", restaurante si numeroase busturi (Mihai Eminescu,I.L.Caragiale s.a.).

O plimbare cu vaporasul costa 5 lei/ persoana (ultima actualizare martie 2019).

Cel mai mare parc al Bucurestiului este Parcul Herastrau, situat in partea de nord a orasului pe o suprafata de cca. 110 ha. Zona de amplasare a parcului inainte de 1930 reprezenta o zona mlastinoasa. Intre anii 1930-1935 zona este asanata, ocazie cu care s-a pus problema amenajarii intregii suprafete ramase libere. Proiectele pentru acest parc au fost facute de arhitectii Pinard si Rebhun, iar aleile au fost proiectate de arhitectul Octav Dobrescu. Compozitia vegetala deosebita este opera arhitectului Fr. Rebhun

Datorita dimensiuni apreciabile a parcului acesta a fost divizat in doua zone: una linistita rezervata pentru odihna si cultura si o zona destinata odihnei active, sportului si distractiilor (situate dincolo de lac). In prima zona, cea a parcului Herastrau vechi, se afla doua teatre, doua pavilioane pentru expozitii, biblioteci, umbrar pentru lectura si sah, debarcadere, banci.

Partea destinata sportului si distractiilor a fost proiectata de catre arhitectul Visan si tehn. Mateescu, urmarind obtinerea unei uniuni armonioase intre cadrul natural si partea proiectata, tinandu-se cont si de arhitectura celeilalte zone a parcului. In aceasta zona sunt construite cabane, terenuri sportive, restaurante.


Comentarii despre pagina: