Sistem audio ghizi de inchiriat

Cauta sejur

  • Categorie sejur

  • Tara sejur

  • Regiune sejur

  • Oras sejur

  • Agentie turism

  • Clasificare
    5 5 5 5 5
    4 4 4 4
    3 3 3
    2 2
    1
  • Tip de masa
  • Tip transport
  • Ordonare dupa



Aveti o agentie de turism? Astazi va puteti face un cont de agentie pe portalul de turism infotravelromania.ro. Apoi adaugati nelimitat oferte de vacante: sejururi, circuite, excursii de 1 zi.
Acum gasiti sute de oferte Revelion 2025 Romania, litoral 2025 Bulgaria.

AGI - Asociatia Ghizilor InfoTravelRomania

Castelul Peles

romana english
Imagine obiectiv Castelul Peles
Castelul Peleș este unul dintre cele mai interesante și mai frumoase castele din România și, cu siguranța, poate rivaliza cu cele mai prestigioase castele din Europa. Este primul castel de acest fel din Europa care a avut încălzire centrală și electricitate. Construit de primul rege al României, Carol I, între 1873 și 1914, castelul este o combinație de stiluri Neo Renascentist, Gotic, Baroc și Saxon cu influențe alpine elvețiene.

În exteriorul Castelului Peleș sunt terase Neo-Renascentiste spectaculoase, îmbogățite de balcoane mari, grădini îngrijite, fântâni, poteci de marmură, sculpturi din piatra și lei care străjuiesc castelul. La intrarea principală se află statuia regelui Carol I.

Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între 1873 și 1914. Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.

El este considerat in acest moment ca fiind cel mai frumos si cel mai pretios castel din tara noastra, si unul dintre cele mai impunatoare din Europa.

Este creatia gustului regelui Carol I al Romaniei (1866 - 1914), dar si a stiintei arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman, precum si a maiestriei unor decoratori prestigiosi ca J.D. Heymann din Hamburg, August Bemb din Mainz si Berhard Ludwig din Viena


De curând a fost deschis publicului un tur extins care cuprinde atât etajul I, cât și mansardele I și II. Așa încât rămâne un singur etaj (de altfel și ultimul) nedeschis publicului, etaj care servește drept loc pentru depozitarea diferitelor obiecte, tablouri etc. Ghidajul este disponibil în cinci limbi străine.

Castelul a rămas reședință a familiei regale până în 1948, când a fost confiscat de regimul comunist. În 1953 Peleșul a devenit muzeu, dar trebuie spus că el putea fi vizitat, încă de pe vremea regelui Carol I.

În ultimii ani ai regimului comunist, între 1975-1989, Nicolae Ceaușescu a ordonat închiderea domeniului pentru public. Singurele persoane acceptate în acest domeniu au fost cele de întreținere, militare și personalul de pază. Întreaga zonă a fost declarată o zonă de interes protocolar.


La fel de impresionant ca exteriorul, interiorul Castelului Peleș reprezintă simbioza perfectă între artă, cultură și istorie. Somptuoase și decorate în cel mai mic detaliu, toate cele 170 de camere ale castelului reflectă bogăție, bun gust și înaltă clasă, toate aparținând regilor români.

Printre cele mai impresionante locuri din castel sunt: Sala Mare a armurilor care găzduiește una dintre cele mai frumoase colecții de arme de vânătoare și de război, Camera Florentină, în care se găsesc redproduceri din bronz după Michelangelo, Sala Maură cu decorațiunile ei uimitoare și cu fântâna de interior din marmura, Teatrul în stil Ludovic al –XIV-lea, Apartamentul Imperial cu tapetul ei din piele de Cordoba și Salonul Turcesc, o ilustrare a stilului de viata flamboaiant.

Cele mai interesante atracții ale Castelului Peleș sunt vitraliile lucrate manual, motivele de basm aborigene și colecția de artă, care este una dintre cele mai remarcabile colecții de artă din Centrul și Estul Europei.


Comments about the page: