Trasee montane
oferte ieftine Turcia, sejur ieftin Grecia, litoral Bulgaria
Acasa | Asociatii turism | Linkuri turism | Stiri | Targuri turism | Reviste turism | Hoteluri Bucuresti | Fotografii |
  Agentie turism |Asigurari medicale | Companii autocar | Companii aeriene | Spatiul Schengen | Pasaport |
  Facultati turism | Cursuri turism | Bibliografie | Birouri turism | Centre de informare | Manifestari/expo | Chestionar
| Contact
Litoral 2016 Grecia| Oferte litoral 2016 Grecia | Oferte litoral 2014 Romania| Cazare litoral Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
 
   
  Valea Prahovei | Reguli de mers pe munte | Cabane montane | Trasee montane | Partii de ski | Editorial montan | Salvamont | Trasee turistice Arges

Mersul trenurilor

Cere oferta personalizata de la toate agentiile de turism

Cabana Omu
Cabana Diham
Cabana Malaiesti
Cabana Barcaciu
Cabana Curmatura
Cabana Babele
Cabana Negoiu
Cabana Pietrele
Cabana Podragu
Cabana Sambata
Cabana Turnuri
Cabana Cozia
Carpati.org
Alpin Club Brasov

cabana  Barcaciu
cabana  Podgaru
cabana Sambata




www.wintermag.ro
www.montrek.ro
mountainbear.ro
www.funride.ro

echipament montan
trenuriile zapezii




Studenti

- Facultati turism
- Cursuri turism
- Bibliografie
- Centre informare
- Cluburi turism
- SMS gratuit

- Horoscop
- Carduri student
- Trasee montane
- Locuri de munca

Traseul nr.1: Busteni - Valea Jepiilor - Cabana Caraiman

Marcaj :cruce albastra
Durata estimativa : 2 h
Caracteristici : traseu recomandat doar turistilor bine antrenati si echipati,pana la caderea zapeziilor.
Descrierea traseului :
Pornind din gara orasului Busteni,situata la 883 m altitudine, o luam la stanga pe B-dul Libertatii ( DN 1),mergem aproximativ 10 minute,pana intalnim strada Industriei.Continuam la dreapta pe aceasta strada si dupa aproximativ 15 minute de mers ajungem la Hotelul "Silva" de unde incepe traseul propriu-zis.

Dupa ce ne umplem sticlele cu apa,urmand traseul pe partea dreapta a Vailor Jepilor,aproximativ 10 minute si intalnim o ramificatie a drumurilor.Drumul din partea stanga duce la Cabana Piatra Arsa(marcaj triunghi albastru).

Traseul nostru continua,in urcus pieptis pe malul drept al Vaii Jepilor.Dupa aproximativ 20 - 25 minute de mers,pe versantul opus observam Creasta Branelor si Creasta Mare a Portitei,despartite de Valea Spumoasa pe care se afla numeroase caderi de apa.

Dupa 1 - 11/2 ora din Busteni atingem firul Vaii Jepilor,pe care -l traversam ajungand la baza unei scari sapate in stanca,unde exista si cabluri de asigurare.In partea stanga,pe versantul opus al Vaii vom descoperii Cascada Caraimanului,o cadere de apa spectaculoasa.De aici,poteca urca pieptis si ajungem la baza treptei stancoase a Cascadei Caraimanului,de unde,dupa ce urcam pieptis printr-un mic horn si strabatem o zona stancoasa,ajungem la Cabana Caraiman,situata la 2025 m altitudine.

De aici puem face diferite excursii pana la cabanele Babele,Piatra Arsa,Omul,pana la Crucea Eroilor si spre cantonul Jepi.

Traseul nr.2 : Bucegi - Cantonul Jepi - Cabana Piatra Arsa

Marcaj:triunghi albastra
Durata estimativa: 4-41/2 ore
Caracteristici: traseu recomandat tuturor turistilor
Descrierea traseului:
Se urca din Busteni (885 m) pe Str. Telecabinei si, lasand in dreapta vechiul traseu spe Cabana Caraiman pe Valea Jepilor, ajungem la punctul denumit "La Gratar". De aici, drumul spre Piatra Arsa se desparte de cel spre Cascada Urlatoare. Urmam poteca marcata cu triunghi albastru, traversam Valea Seaca a Jepilor, urcam prin padure si in 20 de minute ajungem la punctul "La Vinclu". De aici drumul traverseaza Valea Comorilor, Valea Urlatoare Mica, Valcelul Urlatoarei Mici, Valcelul Crestei Urlatorilor si urca pe un pinten al Crestei Urlatorilor la punctul numit "La Mese". Apoi poteca traverseaza din nou Valcelul Crestei Urlatorilor, urca in serpentine de-a lungul Valcelului Urlatorii Mici si ajunge pe o platforma, de unde se desprinde spre dreapta hatisul care insoteste Braul Mare al Jepilor. Urmeaza un urcus pe o poteca sapata in stanca si prevazuta cu cabluri de asigurare. Dupa cateva serpentine se ajunge la Cantonul Jepi, de unde, in 20 minute, zarim Cabana Arsa (1.950m).

Traseul nr.3: Fagaras Curmatura Zarnei - Curmatura Lerescului Mic
Marcaj:
banda rosie
Durata estimativa : 6-7 ore
Descrierea traseului:
In incheierea periplului prin Muntii Fagaras pronim din Curmatura Zarnei, incepem sa depasim pe rand Varful Fata Unsa (2.246 m), Varful La Fundul Langii (2.240 m), Varful Ludisor si coboram apoi in Curmatura Bratilei (2.122 m). Lasand apoi in urma mai multe varfuri, atingem ultimul varf important al acestei etape: Varful Berivoiul Mare (2.300 m), unde se afla si un refugiu. De aici marcajul devine mai rar, ca si punctele de orientare. Muntii Fagarasului incep sa dispara, iar la orizont se intrevede muchia Pietrei Craiului. Coboram spre Varful Comisu (1.883 m), ca in final sa atingem Saua Lerescului Mare (1.390 m). Aici vom parasi creasta si urmam poteca spre stanga, de unde printr-o padure de molid, ajungem in Curmatura Lerescului Mic. De aici, recomandam traseul spre Rudarita, canton silvic, ca apoi , dupa 9 km de sosea, sa innoptam la cabana Plaiu Foii.

Traseul nr.4: Busteni – Poiana Izvoarelor – Pichetul Rosu – Vf. Bucsoiu – Vf. Omu

Marcaj: banda rosie
Durata: 7-8 ore
Descrierea traseului:
Din Busteni urmam soseaua care strabate Valea Cerbului pana la Cabana Gura Diham. De aici urcam o portiune inclinata si ajungem la intersectia cu drumul spre Diham, marcat cu triunghi albastru. Vom continua pe o poteca ce suie pe creasta dintre Valea Seaca a Baiului si Valea Morarului, ajungand la Cabana Poiana Izvoarelor. Ocolim pe curba de nivel muntele Capatana Porcului pana in Poiana Pichetul Rosu, de unde urmam marcajul cu banda rosie care ne duce pana in Poiana Bucsoiului. Suim creasta, coboram si apoi traversam Valea Rea in continuare pana ajungem in punctul numit “La Prepeleac”. Lasand in urma poteca spre Malaiesti, marcata cu triunghi rosu, incepem urcusul pe muntele Bucsoiu. Drumul ne conduce pe o creasta stancoasa, de unde iesim la cumpana apelor intre Valea Rea si Valea Malaiesti, continuand apoi pe o panta. Ajungem la Vf. Bucsoiu( 2.492 m) si coboram coama sudica pana in Curmatura Bucsoiului, iar prin cumatura Morarului ajungem la Cabana Omu(2.5005 m).

Traseul nr.5: Predeal - Galma Mare - Valea Rasnoavei - Vf. Fitifoiu - Predeal

Marcaj: cruce albastra
Durata: 2-3 ore
Descrierea traseului:
Traseul porneste din partea de vest a orasului Predeal, patrunde pe Str.Narciselor si urca pe Valea Joitei spre padure. Mergand pe dreapta se ajunge pe un drum forestier care porneste din Valea Rasnoavei. Se urca pe Vf. Galma Mare (1.272 m), de unde traseul intersecteaza apoi trei viroage si traverseaza un drum forestier. De aici, panta se accentueaza, drumul continuand spre Valea Rasnoavei, unde se patrunde pe la sanatoriu. Se urca in continuare pe soseaua care duce spre Pasul Rasnov sau Sipote (1.074 m) si se paraseste soseaua, pentru a intra pe un drum forestier catre Predeal, peste Culmea Fitifoiu. Drumul strabate padurea de fag si molid spre est si ajunge la Paraul Stana Mare, de unde se merge la proeminentul Varf al Fitifoiului (1.288 m). Poteca se indreapta apoi spre Cabana Trei Brazi. Se continua traseul pe culmea impadurita, se traverseaza doua dealuri, ajungandu-se intr-o sa, de unde, spre stanga, se ajunge in soseaua Predeal-Trei Brazi.

Traseul nr.6: Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Cheile Rasnovului - Dealul cu Mesteacan - Paraul Rece

Marcaj: cruce albastra
Durata:

Descrierea traseului
:
Din Paraul Rece drumul coboara spre Paraul Mic (Pietrosul), apoi urca versantul vestic al muntelui Moraru. De la Cabana Trei Brazi pana la Poiana Secuilor traseul merge drept, dari aici isi schimba directia spre nord-vest, pornind din spatele cabanei spre versantul stang al vailor Tocilita Mare si Tocilita Mica. Drumul continua pe versantul vestic al Muchiei Oii. Se traverseaza Valea Tocilita, se coboara apoi pe drumul forestier de pe Valea Cheii si se urca spre Spinarea Calului, la est. In dreapta apei cotim pe dreapta, pentru a traversa Paraul Cheii printr-o vale si ajungem la Cheile Rasnovului. Pentru intoarcere se foloseste acelasi drum forestier si poteca de pe Valea Tocilitei, pentru ca apoi sa se urmeze traseul pe sub varful Dealul du Mesteacan (1.025 m), de unde se coboara intr-o poiana. Traseul continua spre sud-est, pe sub Culmea Morarului, traverseaza o poiana si coboara spre Cabana Secuilor. Drumul urca pana la cabana Trei Brazi (1.128 m), pentru ca apoi sa coboare peste Muntele Morarului pana la Paraul Pietrosu. De aici se urca un povarnis si se ajunge in statiune.

 

Traseul nr.7: Timisu de Sus - Cascada Tamina - Varful Piatra Mare

Marcaj: banda albastra
Durata: 4 ore

Descrierea traseului:
Traseul porneste de la posta din Timisul de Sus pe drumul forestier de pe Valea Timisului. pe dreapta se distinge poteca marcata cu banda albastra care traverseaza apa si urca pe culmea Baii Mici, ce desparte Timisul Sec de Jos de Valea Carierei. De aici se zareste culmea calcaroasa a muntelui. Se merge pe margeinea paraului Pietrei Mici pentru a ajunge la cheile si cascada Taminei, unde apele taie peretii abrupti si inalti de peste 50 m ai albiei. Drumul continua cca 200 m pe Valea Pietrei Mici, apoi traverseaza apa si uca spre Piciorul Galbezei. Se depaseste linia de creasta pentru a se inscrie pe versantul sud-estic al muntelui trecand printr-o padure cu mici poieni. Se ajunge la poienile care formeaza Timisul Sec de Jos, de unde se ajunge la un gol de munte. De aici se parcurge pasunea subalpina, unde cresc din abundenta florile de smirdar, pentru a ajunge la Varful Pietrei Mari, la 1.843 m altitudine, care ofera o panorama impresionanta. Din varf se coboara la fosta Cabana Piatra Mare, de unde se poate face drum retur, urmand acelasi traseu.

Traseul nr.8: Predeal - Cioplea - Susai

Marcaj: cruce rosie
Durata:
Descrierea traseului:
Traseul porneste de la Cioplea de unde se intra pe un drum forestier in padure.Inca de la rimii copaci ne intampina un triplu marcaj: cruce rosie, cruce albastra, punct albastru.Coboram timp de 10 minute pana in Poiana Polistoaca.Aici, cele trei semne turistice se despart; vom urma marcajele cruce albastra si cruce rosie pana aproape de cabana Susai.Din Poiana Polistoaca mai pleaca un drum forestier spre Susai care este insa lipsit de marcaje.Pentru drumetii care prefera o indulcire a urcusului de 200 m altitudine o recomandam, desi drumul se prelungeste cu aproximativ o ora.La intretaierea drumului forestier cu cararea marcata este indicat sa se urmareasca in continuare cararea, taind serpentinele drumului.La cca 100 m de cabana, un stalp metalic anunta ca marcajul cu cruce rosie coteste spre stanga, spre Varful Piatra Mare.De aici se va urmari traseul marcat cu cruce albastra.La intoarcere se poate urma acelasi traseu sau se poate merge la Clabucet Plecare.

Traseul nr.9: Busteni - Cumpatul - Sinaia

Marcaj: drum nemarcat
Durata: circa 3-4 ore
Descrierea traseului:
Acest traseu este recomandabil numai in anotimpul cald.De la gara din Busteni se traverseaza podul Rahovei, dupa ce strabat Strazile Garii si Grivitei.Din spatele Sanatorului Zamora, se merge spre sud, pe drumul forestier, paralel cu liziera padurii Zamora, pana in Valea Zamorei, unde cele doua drumuri se bifurca.Cel din stanga urca spre cantonul Zamora, iar cel din dreapta continua pana in Valea Sipa, unde din nou se ramifica.Noi continuam drumul aflat la limita padurii, traversam Valea Tufei si ne continuam excursia pana la Cumpatu, in statiunea Sinaia.

Traseul nr.10: Sinaia - Varful Omu( 2.505 m )

Marcaj: banda rosie, banda galbena
Durata: circa 5-6 ore
Descrierea traseului:
Traseul poate fi parcurs din Sinaia, cu telecabina, pana la Hotelul Alpin, dupa care se urmeaza poteca marcata cu banda rosie si cruce galbena pana la Cabana Varful cu Dor.Spre nordul cabanei, peste spinarea " Cetatii", in dreapta, se formeaza o adevarata axa centrala sud-nord a masivului si o lunga poteca( marcaj banda galbena), care ajunge la Vf.Omu.Aceasta se continua pe pantele Muntele Furnica, lasand in dreapta Valea cu Brazi si Valea cu Zade.In apropierea Varfului Piatra Arsa, poteca primeste din dreapta o alta poteca marcata cu banda albastra( care vine din Sinaia prin Poiana Stanii) si se apropie de Cabana Piatra Arsa.Apoi, urmand linia telefonica, putem merge pana la Cabana Babele( o jumatate de ora) si peste Varful Obarsia Ialomitei la cel mai inalt pisc al Bucegilor, Varful Omu( 2.505 m).

Traseul nr.11: Sinaia - Hotel Cota 1.400 - Varful cu Dor - Valea Izvorul Dorului - Nucet - Caban Cheile Zanoagei

Marcaj: banda rosie Sinaia si cruce galbena
Durata: circa 6-7ore
Descrierea traseului:
Traseul poate fi parcurs din Sinaia, cu telecabina, pana la Hotel Alpin, dupa care se urmeaza poteca marcata cu banda rosie si cruce galbena.Aceasta strabate valceaua Varful cu Dor( 1.938 m), unde se intalneste cu Izvorul Dorului. Traseul traverseaza Izvorul Dorului, Valceaua Clinului, soseaua pietruita Sinaia - Varful Dichiu - Babele, Oboarele si se inscrie pe versantul sudic al Muntelui Nucet pana la Lacul Bolboci.Se continua pe marginea lacului, spre sud si se trece de baraj, prin Cheile Zanoagei Mici, de unde ajungem la Cabana Cheile Zanoagei( 1.400 m).

Traseul nr.12: Predeal - Clabucet Plecare - Cabana Garbova - Azuga

Marcaj:
triunghi albastru
Durata:
Descrierea traseului:
Se pleaca de la Cabana Clabucet Sosire de langa Predeal si se urca cu telescaunul sau pe jos pana la Clabucet Plecare.Coborand spre sud, pe marcajul cu triunghi albastru, la numai 45 minute se ajunge la Cabana Garbova.Poteca urmareste culmea nordica a Clabucetului Taurului, intr-o alternanta de portiuni netede si pante mai accentuate.Cabana este asezata in saua de sub Varful Clabucetului Taurului la 1.324 m.
De aici, urcusul continua spre varful Clabucetul Taurului( 1.586 m).Se coboara spre dreapta, apoi se urca pe culmea sud-vestica a Clabucetului Taurului, de unde se deschide frumoasa perspectiva spre Valea Cerbului din Bucegi.
Treptat, coborasul devine ceva mai abrupt si mai dificil.Pana in Poiana Mare se mai parcurg circa 350 m, cand panta se indulceste.
Se urca o mica portiune si apoi se coboara spre Azuga, ajungand in soseaua nationala, la capatul nordic al orasului.

Traseul nr.13: Busteni - Valea Jepilor - Cabana Caraiman

Marcaj:
cruce albastra
Durata: 2 - 3 ore
Descrierea traseului:
Pornind din gara Busteni, o luam la stanga pe B-dul Libertatii(DN 1), mergem aproximativ 10 minute, pana intalnim Strada Industriei.Continuam la dreapta pe aceasta strada si dupa aproximativ 15 minute de mers ajungem la Hotelul Silva de unde incepe traseul propriu-zis.Urmam traseul pe partea dreapta a Vaii Jepilor, aproximativ 10 minute si intalnim o ramificatie a drumurilor.Cel din stanga duce la Cabana Piatra Arsa( marcaj triunghi albastru) iar traseul nostru continua, in urcus pieptis pe malul drept al Vaii Jepilor.Dupa aproximativ 20-25 minute de mers, pe versantul opus observam Creasta Branelor si Creasta Mare a Portitei, despartite de Valea Spumoasa pe care se afla numeroase caderi de apa.Dupa o ora din Busteni atingem firul Vaii Jepilor, pe care-l traversam ajungand la baza unei scari sapate in stanca, unde exista si cabluri de asigurare.In partea stanga, pe versantul opus al Vaii, vom descoperii Cascada Caraiman, o cadere de apa spectaculoasa.De aici, ajungem la baza treptei stancoase a Cascadei Caraimanului de unde, dupa ce urcam, dupa ce urcam pieptis printr-un mic horn si strabatem o zona stancoasa, ajungem la Cabana Caraiman, situata la 2.025 m altitudine.De aici se pot face diferite excursii pana la cabanele Babele, Piatra Arsa, Omul pana la Crucea Eroilor si spre cantonul Jepi.


Traseul nr.14: Predeal - Trei Brazi - Poiana Secuilor

Marcaj:
banda galbena
Durata:
Descrierea traseului:
Traseul porneste din fata Hotelului Orizont, urmand indicatorul cu banda galbena.Se taie mai multe serpentine pentru a ajunge la Cabana Vanatorul.Se urmeaza soseaua de la poalele Muntelui Fitifoiu, ajungandu-se pe varful muntelui, de unde drumul coboara spre Valea Rasnoavei.Apoi soseaua urca pana la cabana Trei Brazi. Inainte de a strabate saua larga dintre muntii Fitifoiu si Moraru, se patrunde in poteca ce duce spre vf. Fitifoiu si se continua pana in valea Rasnoavei, in pasul Rasnov, aproape de drumul spre Diham. De aici se zaresc in departare statiunea Paraul Rece si serpentinele drumului care coboara la cabana Cheia si la Rasnov. Traseul nostru coboara spre frumoasa cabana din Poiana Secuilor, situata la 1.070 m altitudine.

Traseul nr.14: Sinaia - Muzeu Peles

Marcaj:

Durata: 10 - 12 minute
Descrierea traseului:
Daca va aflati in Sinaia, cel mai atractiv punct turistic al orasului il constituie grupul de castele Peles, Foisor si Pelisor.Constructia Castelului Peles a inceput in 1873 sub conducerea arhitectului vienez Wilhelm Doderer si a fost continuata in 1876 de Johann Schultz din Lemberg.Inaugurat in 1883, castelului i s-au facut transformari si adaugiri intre 1896 - 1914, de catre arhitectul ceh Karel Liman.Castelul Peles are peste 169 camere si prezinta o contructie din piatra, lemn, caramida si marmura, in care predomina stilul renasterii germane avand si elemente din renasterea italiana, baroc german, rococo francez si stil hispan-maur.Incaparile au decoratii in lemn, pe pereti si pe plafoane.Pot fi vizitate si admirate cele doua sali de arme, sala florentina, sala coloanelor, sufrageria, sala maura, salonul francez, salonul turcesc, sala de concerte si multe altele.

  back to top
Site-uri in reteaua InfoTravelRomania:
oferte litoral Romania litoral Grecia litoral Bulgaria litoral Turcia oferte cazare Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia litoral Spania vacante Austria litoral Malta, oferte vacante Malta InfoTraveRomania .com
Oferte all inclusive de pe litoral Bulgaria 2024 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2024; Vacanta Bulgaria; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena; Sunny Beach; Obzor; Albena; Elenite; Pomorie; Nessebar | oferte vacante Grecia
Contact portal turism InfoTravelRomania: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro |